grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Win Xp Home Sp3

SuRun + WinPatrol Plus + Trusteer Rapport + Filseclab Personal Firewall Professional Edition

Praca codzienna na ograniczonym koncie.

LGG

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
21
AppGuard
Shadow Defender
SpyShelter Firewall
HitmanPro

LQQK

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Avast 8 + Comodo Firewall 6 z własną konfiguracją + malwarebytes am na żądanie

OnSam

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Obecny zestaw - co można było ustawić i podciągnąć do maximum, to zostało podciągnięte ;p

Tak więc:
Kaspersky Anti Virus
Outpost firewall Pro
SpyShelter Firewall
KeyScrambler Premium
Sandboxie
Hitman Pro

Do ochrony myślę należy też zaklasyfikować też ten program Ad Muncher Premium - blokuje on nie tylko reklamy, ale i strony ze ścierwem! :)

Ulubiona przeglądarka "Opera" skonfigurowana właściwie
+ zdrowy rozsądek :)

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Teraz mam:
Bitdefender Internet Security 2013
Malwarebytes AntiMalware Pro
SpyShelter Premium

A

Anonymous

U mnie: AG + HMP, UAC ustawiony na max, Windows Defender wyłączony.

A

Anonymous

Witam,
u mnie jak zawsze:
Avira Professional + Opera; lekko i pewnie :D

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin
Ja osobiście używam kaspersky IS 2013 oraz na drugim kompie F-Secure. Testowałem inne ale te dwa są według mnie najlepsze.

ncts

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Łódź
Avast! Internet Security (głównie po to, żeby coś skanowało pendrive'y od znajomych) + Domyślny Firewall Windows 8.1 + MBAM/Hitman Pro na żądanie :)
Dodatkowo zdrowy rozsądek, legalny software i w sumie od dawna nic złośliwego u mnie nie widziano (ostatni raz był na czystym Windowsie XP bez service packów z płytki od producenta laptopa - dosłownie dziwnie przyciąga malware i dziwne rzeczy).

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Przeszła mi mania na te wszystkie hipsy, sripsy i inne śmieci dla nerdów komputerowych tworzących fortecę i śliniących się na widok jak to wszystko im pięknie chodzi (nieważne, że pobiera 1,5gb ram). Wirusa nie złapałem od co najmniej roku. Nie używam więc antywirusa, bo nie ma sensu. Mój zestaw to:

Win 7 Pro 64bit
Windows 7 Firewall Control Plus
WinPatrol Plus
UAC na maks i wcale nie jest upierdliwy
Hitman Pro skanuje chwilkę sobie przy starcie
Emsisoft Emergency Kit trzymam sobie w zanadrzu

A

Anonymous

grummer napisał:
Przeszła mi mania na te wszystkie hipsy, sripsy i inne śmieci dla nerdów komputerowych tworzących fortecę i śliniących się na widok jak to wszystko im pięknie chodzi (nieważne, że pobiera 1,5gb ram). Mój zestaw to:

Win 7 Pro 64bit
Windows 7 Firewall Control Plus
WinPatrol Plus
UAC na maks i wcale nie jest upierdliwy
Hitman Pro skanuje chwilkę sobie przy starcie
Grummer-balujesz nawet w Adwencie :eek: ? Bo dziwne rzeczy wypisujesz...
U mnie wszystkie HIPS-y & SRIPS-y razem wzięte pobierają 50MB w stresie :klawik. a u Ciebie ssały 1,5GB ??
Nigdy o takich nie słyszałem...daj linka.
Poza tym jeśli (nie daj Boże) spotkasz się gdzieś z CryptoLockerem to Twój zestaw pęknie jak bańka i słowa HIPS-y & SRIPS-y nabiorą dla Ciebie całkiem nowego znaczenia :papież .

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
grummer napisał:

Nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze pod koniec ubiegłego roku często korzystałem z tego skanera i długimi minutami jechał u mnie na 100% procka, więc w końcu wywaliłem. Może się poprawił?

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Nie wiem na jakie strony musiałbym wchodzić, żeby załapać takie *****. Jak się tak stanie, to wtedy zacznę się martwić. Mówiąc 1,5 GB ram mam na myśli zestawy typu antywir(Gdata, Kasper) + Hips(to faktycznie zwykle jest lekkie, ale zazwyczaj strasznie upierdliwe), Firewall(Outpost, Emsisoft) + antispyware(MBAM) + antyszpieg(Rapport itd.) + piaskownica + tysiące dodatków w firefoxie i komp włącza się 2 min więcej. Doprawdy, bez przesady. Załapać coś mogę głównie przez przeglądarkę, więc możlwe że jakiś piasek sobie uaktywnię.

A

Anonymous

Jak złapiesz Crypto to już się nie będziesz musiał niczym martwić :szydera .
Tutaj nikt nie używa takich monstrualnych zestawów jaki przedstawiłeś...więc podejrzewam,że ten wpis chciałeś umieścić na innym Forum.
DW,AG,GW w ogóle nie są "upierdliwe",trzeba je tylko trochę ogarnąć...więc nie wiem o czym piszesz :scratch
W Lisku mam dwa dodatki : AdBlock i TrafficLight.
I to by było na tyle :francuz .

Do góry