Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Eset Smart Security 7 na max. ustawieniach z aktywną detekcją PUP i Adware.
AdblockPlus dla Chrome.
Wyłączony autorun.

Skan raz w tygodniu Hitmanem Pro.
Czasem z przyzwyczajenia dodaję McAfee SiteAdvisor.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Hornet napisał:
Jak złapiesz Crypto to już się nie będziesz musiał niczym martwić :szydera .
Tutaj nikt nie używa takich monstrualnych zestawów jaki przedstawiłeś...więc podejrzewam,że ten wpis chciałeś umieścić na innym Forum.
DW,AG,GW w ogóle nie są "upierdliwe",trzeba je tylko trochę ogarnąć...więc nie wiem o czym piszesz :scratch
W Lisku mam dwa dodatki : AdBlock i TrafficLight.
I to by było na tyle :francuz .

Oj tam, zdarzały się takie smaczki, a z tym drugim forum to prawda. Tam jest to na porządku dziennym :dziwak . DW lubiłem bardzo, ale tylko w wersji 2.56. Na 64 bit w ogóle nie działa. GW to umarły projekt, zresztą nie podszedł mi za bardzo. Z AG nie miałem w ogóle do czynienia, ale to taki anti-executable, który blokuje wszystko z marszu i trzeba robić wyjątki ;)

A

Anonymous

Od wczoraj przesiadka na Webroot SecureAnywhere Antivirus.

Ps : Jak to wyłączyć przy starcie systemu bo w opcjach tego nie widać, czy to mankament półrocznej wersji trial?

3231402Przechwytywanie.PNG

A

Anonymous

slawektor napisał:
Od wczoraj przesiadka na Webroot SecureAnywhere Antivirus.

Ps : Jak to wyłączyć przy starcie systemu bo w opcjach tego nie widać, czy to mankament półrocznej wersji trial?

3231402Przechwytywanie.PNG

Po instalacji wersji: Webroot SecureAnywhere 8.0.4.42

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Problem zniknął, jest już ok.

46510501.png

A

Anonymous

grummer napisał:
GW to umarły projekt, zresztą nie podszedł mi za bardzo. Z AG nie miałem w ogóle do czynienia, ale to taki anti-executable, który blokuje wszystko z marszu i trzeba robić wyjątki ;)
Słowa,słowa...AG to nie jest zwykły anty-exe,nakłada również pewne restrykcje,co do GW to pogłoski o jego śmierci są grubo przesadzone...nadal jest ultra-skuteczny...no ale żeby o tym wiedzieć to trzeba go mieć na stałe zainstalowanego :dziwak.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Cóż, to są programy, które są dobre dla entuzjastów oprogramowania ochronnego; osób, które mają fioła na punkcie "czystości" systemu. Sam kiedyś należałem do takich osób i na szczęście się wyleczyłem. Żaden Kowalski sobie czegoś takiego nie zainstaluje, bo go krew zaleje po pewnym czasie. Jestem na tyle świadomym użytkownikiem, że nie klikam we wszystko co popadnie. Nie pobieram cracków, torrentów i innych lewych programów. UAC ustawione na maks w zupełności mi wystarcza do codziennej pracy w internecie i systemie, przy czym nie jest upierdliwe. WinPatrol go dobrze uzupełnienia monitorując zmiany w systemie. W Firefoxie mam dodatek Cookies Self Destruct. Oczywiście dobra zapora to podstawa. Ja akurat używam nakładki Windows 7 Firewall Control Plus i jest skuteczną i przy tym najwygodniejszą jakiej miałem okazję używać do tej pory. Brakowało mi konfiguracji każdego programu z prawokliku, a w tej w końcu można wszystko ustawić. Dodatkowo włączona jest zapora w routerze. Doinstalowałem jeszcze AdFender na reklamy we wszystkich przeglądarkach i McShield, żeby skanował pendrive' y (radzi sobie świetnie). Hitman Pro skanuje mi dysk przy każdym uruchomieniu, a że jest to SSD, to trwa to tylko kilka sekund. Dodatkowo back-up co 2/3 miesiące za pomocą Acronis True Image ;) Raz na 3/4 miesiące pokuszę się o pełne skanowanie za pomocą Emsisoft Emergency Kit. W zupełności mi to wystarczy. Dodam, że system to win7 pro 64bit.

Zastanawiam się tylko po co Ci jeszcze GW przy AG? Na wypadek, gdyby jeden z nich zawiódł?

A

Anonymous

grummer napisał:
Cóż, to są programy, które są dobre dla entuzjastów oprogramowania ochronnego; osób, które mają fioła na punkcie "czystości" systemu.

Zastanawiam się tylko po co Ci jeszcze GW przy AG? Na wypadek, gdyby jeden z nich zawiódł?
Cóż Grummer-widzę,że jesteś zasadniczy i niezachwiany w swoich poglądach...to dobrze :ok .

AG to jednak inny typ sofciku niż GW-ten drugi nakłada zdecydowanie więcej restrykcji ,jest bardziej rozbudowany i szczelny (pomimo braku aktualizacji) w skrócie to taki izolatorek czy też piasek jak kto woli :wariat .Dodatkowo mam w nim ustawione reguły firewalla,żeby-jak to Ty mówisz-nie zaśmiecać systemu zbędnym oprogramowaniem w tym wypadku dodatkową zapką.AG & GW elegancko się uzupełniają.
Żeby oczywiście nie popadać w skrajności : żadne zabezpieczenie w razie czego nie ochroni nas w 100%...ale skutecznie dobrany zestaw zniweluje do minimum prawdopodobieństwo infekcji.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Poglądy wyrabia się z wiekiem i doświadczeniem :jezyk. Nie przeczę, że AG i GW to złe programy, są bardzo dobre. Tylko w moim przypadku jest to aż za nadto :) Moim ulubieńcem był DW. Bardzo wygodny i skuteczny. Niestety obecnie zamula bardziej niż niejeden IS. W dalszym ciągu nie ma wsparcia 64 bit, gdzie Sandboxie hula pełną parą. Na XP wgrałem sobie swojego czasu SuRun i praca na ograniczonym koncie przypadła mi bardzo do gustu. W win 7 restrykcje są nakładane automatycznie, więc takich wspomagaczy nie potrzebuję. Nie złapałem nic od roku czasu, więc dopóki nic nie złapię, taki zestaw jak mam zostanie ;)

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
grummer napisał:
Doinstalowałem jeszcze AdFender na reklamy we wszystkich przeglądarkach
u mnie ten program nie sprawdził sie ;pomimo, że skonfigurowałem go ręcznie(włączyłem polskie filtry ) , przepuszczał na firefoxie wszystkie reklamy
:(

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
To musiałeś coś źle zrobić. U mnie nie przepuszcza.

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
AppGuard, Sandboxie, Shadow Defender, HitmanPro, 1Password, Acronis True Image Home 2014, Secunia PSI, SecurityKISS
BitDefender TrafficLight, ScriptSafe, Adblock Plus

Do góry