- Reakcje/Polubienia
- 2
oxy napisał:grummer napisał:Sprawa z polską pisownią niby rozwiązana. Wystarczy skopiować ze słownika openoffice słowa do słownika main.dic i program sprawdza pisownię po polsku. Można tak zrobić z każdym językiem. Jest tylko problem z polskimi czcionkami, ponieważ program je omija, nie da się ich wprowadzać, przez co błędnie sprawdza pisownię z polskimi literami. Jeśli ktoś ma rozwiązanie, proszę napisać jak można to zrobić.
Niby można wczytać inny słownik, ale żaden mi nie zadziałał. Można też dodawać pojedyncze słowa do custom.dic ale bez polskich znaków, Dodałem trochę słów z OO ale sprawdza tylko bez polskich znaków.
main.dic nie mogę znaleźć ??
Jak zrobiłeś pełny słownik na podstawie OO to wrzuć na jakiś hosting. Ja się trochę męczyłem ze słownikiem z OO ale rezultaty są średnie, z powodu kodowania ciężko przekopiować słowa i jak pisałem ciągle nie sprawdza tych z polskimi znakami.
E:\Sandbox\User\DefaultBox\user\all\Dane aplikacji\Kingsoft\office6\buildins
W katalogu buildins znajduje się main.dic. Włącz przeszukiwanie katalogu. Wystarczy skopiować słownik z LO i wkleić do main.dic. Niestety jak napisałem nie sprawdza polskich znaków.