Zemana AntiLogger 2 za darmo (dożywotnia licencja)

whitezombie

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
sowa napisał:
OXYGEN THIEF napisał:
Jak dla mnie to do programu wystarczy teraz dołożyć jakiegoś firewalla i mamy całkiem klawą ochronę :ok
Jaką zaporę polecisz?... (Windows 10/64) najlepiej darmowa :)
Myślę o ZoneAlarm FREE FIREWALL 2016 i ewentualnie dorzucić do tego Immunet lub SecureAplus.

PS Nici z zapory ZoneAlarm....
ZoneAlarm 2016 is only compatible with MS Windows Defender, and is not compatible with any other antimalware software.

To install ZoneAlarm 2016, you must first uninstall other antimalware software. Otherwise, you may experience OS stability and computer performance issues.

Używam ZoneAlarm Free Firewall z Bitdefender Antivirus Free Edition oraz doinstalowałem teraz Zemana Antilogger i wszystko śmiga bez zwiech jedynie zauważyłem ,że system zamyka się dłużej( Win10/32)
P.S. Oczywiście nie zainstalowałom antywira ZoneAlarm przy instalacji firewalla

sowa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
220
whitezombie napisał:
sowa napisał:
OXYGEN THIEF napisał:
Jak dla mnie to do programu wystarczy teraz dołożyć jakiegoś firewalla i mamy całkiem klawą ochronę :ok
Jaką zaporę polecisz?... (Windows 10/64) najlepiej darmowa :)
Myślę o ZoneAlarm FREE FIREWALL 2016 i ewentualnie dorzucić do tego Immunet lub SecureAplus.

PS Nici z zapory ZoneAlarm....
ZoneAlarm 2016 is only compatible with MS Windows Defender, and is not compatible with any other antimalware software.

To install ZoneAlarm 2016, you must first uninstall other antimalware software. Otherwise, you may experience OS stability and computer performance issues.

Używam ZoneAlarm Free Firewall z Bitdefender Antivirus Free Edition oraz doinstalowałem teraz Zemana Antilogger i wszystko śmiga bez zwiech jedynie zauważyłem ,że system zamyka się dłużej( Win10/32)
P.S. Oczywiście nie zainstalowałom antywira ZoneAlarm przy instalacji firewalla
Co nie znaczy że u mnie w tej konfiguracji także będzie śmigać... wystarczy poczytać jakie problemy są z Zemaną.
Zainstalowalem TinyWall i okazało się, że u mnie w "trybie uczenia" (kto ten program tłumaczył? :zaciesz) blokuje połączenia z siecią wszystkim programom, nawet Zemanie.
Kto ma Win 10 ten nie wie czego spodziewać się po zainstalowaniu programu... zwłaszcza jeśli ten program jest przeznaczony do ochrony systemu :zaciesz

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
55951
Zainstalowalem TinyWall i okazało się, że u mnie w "trybie uczenia" (kto ten program tłumaczył? :zaciesz) blokuje połączenia z siecią wszystkim programom, nawet Zemanie.
Kto ma Win 10 ten nie wie czego spodziewać się po zainstalowaniu programu... zwłaszcza jeśli ten program jest przeznaczony do ochrony systemu

Ty chyba nie wiesz co piszesz TinyWall jest tak zbudowany że nie pyta tylko blokuje , musisz sam z tworzyć białą listę ,które programy mają się łączyć z siecią .. :facepalm

Zainstalowałem TinyWall i teraz nie może uzyskać dostępu do Internetu. Co się stało?

Po zainstalowaniu TinyWall zablokuje komputer tak, że brak komunikacji w sieci może nastąpić, z wyjątkiem kilku znanych zastosowań. Jeśli występują problemy z łącznością w niektórych programach, należy skorzystać z jednej z "białej listy by ..." opcji w menu paska odblokować konkretne aplikacje.

Tu masz do poczytania :
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

sowa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
220
Ircus napisał:
Kto ma Win 10 ten nie wie czego spodziewać się po zainstalowaniu programu... zwłaszcza jeśli ten program jest przeznaczony do ochrony systemu

Ty chyba nie wiesz co piszesz TinyWall jest tak zbudowany że nie pyta tylko blokuje , musisz sam z tworzyć białą listę ,które programy mają się łączyć z siecią .. :facepalm
Na pewno muszę sam?
p7knTge.png

Tylko o "trybie uczenia" pisałem... " TinyWall pozwoli na cały ruch sieciowy"... a u mnie wszystko blokował w tym trybie

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30872
Miasto
Trololololo
aj tam, możesz zawsze obadać inne FW jak Evorim Free Firewall :guma

sowa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
220
OXYGEN THIEF napisał:
aj tam, możesz zawsze obadać inne FW jak Evorim Free Firewall :guma
I już badam Free Firewall... tylko nie lubię jak ktoś mi zarzuca że nie wiem o czym piszę.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Czy warto już teraz na etapie BETA Zemana AntiLogger 2 przesiadać się z Zemana AntiMalware 2, czy czekać ??
I jeszcze jedno, jak długo dzisiaj wygenerowany klucz BETA może być nieaktywowany (mam kompa którego odpalę dopiero za 1 m-c) ??

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30872
Miasto
Trololololo
Warto, w razie problemów wyłączysz ochronę tożsamości a program nie jest już beta tylko finalna stabilna. :guma
Drugie pytanie to nie wiem :nea

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
win98 napisał:
I jeszcze jedno, jak długo dzisiaj wygenerowany klucz BETA może być nieaktywowany (mam kompa którego odpalę dopiero za 1 m-c) ??

Spokojnie bedzie hulał. Kiedys rozdawali klucze na wersje antimalware z czego skorzystałem, został aktywowany 2 czy 3 miesiące temu, bez problemu.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Oxy, alco
:dziękuję

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
@up
Przekierowują do programu beta-test
Zrobili sobie własnego instalatora, który "pomaga" zainstalować inny program .... jak ja tego nie cierpię.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30872
Miasto
Trololololo
Conti napisał:
@up
Przekierowują do programu beta-test
Zrobili sobie własnego instalatora, który "pomaga" zainstalować inny program .... jak ja tego nie cierpię.
dlatego najlepiej korzystać z linków bezposrednich i olewać takich "instalacyjnych pomocników" :guma

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Tak, wiem. Nie bawię się w takie rzeczy i omijam szerokim łukiem.
Napisałem dla innych. Niech korzystają z instrukcji w Twoim pierwszym poście a nie z sharewareonsale ...

sowa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
220
Przy włączonej ochronie tożsamości, gdy kliknę start i najadę kursorem na wolne pole, to obok kursora na chwilkę pojawia się niebieskie kółeczko
FileDownloadHandler.ashx

co (około) sekundę. To samo mam w rejestratorze gry online. Troszkę mnie to denerwuje.
Problem znika gdy wyłączę ochronę.

Do góry