A

Anonymous

A u mnie wygląda to tak:
- Windows 8.1 x64
- Windows Defender
- Windows Firewall
- UAC na maxa
- HitmanPro.Alert
- HitmanPro
- Google Chrome x64
- Adguard
i tyle :ok

Korci mnie jednak wrócić do Linuxa i chyba w wolnej chwili zamienię Windows na Fedorę :scratch

pavlovsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Które zabezpieczenie jest według Was lepsze na Windows 8.1 64 bit:

Avast + Personal Firewall czy Comodo Internet Security Premium ?

Windows Defender mam wyłączony.

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
pavlovsky napisał:
Które zabezpieczenie jest według Was lepsze na Windows 8.1 64 bit:

Avast + Personal Firewall czy Comodo Internet Security Premium ?

Windows Defender mam wyłączony.

Wszystkie te comodo to "krowy" dla komputera , jak chcesz coś lżejszego to proponuje Webroot SecureAnywhere Antivirus
jest w promo na 6 miesięcy w

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

i ustawiony Windows Firewall Control ,na żądanie skan Malwarebytes Anti-Malware .
Mam tak na słabym laptopie i wszystko :ok

pavlovsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
U mnie webroot powodował mase fałszywych alarmów więc odpada, ale dzięki za propozycje :)

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
pavlovsky napisał:
U mnie webroot powodował mase fałszywych alarmów więc odpada, ale dzięki za propozycje :)
A to dziwne bo u mnie sprawuje się dobrze , zero fałszywych alarmów :scratch
Mam jeszcze appguarda ale to nie ma z tym nic wspólnego , może Bitdefender Antivirus Free Edition :)

pavlovsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
A Bitdefendera Free jeszcze nigdy nie miałem :) Jak on wypada pod względem ochrony w porównaniu do webroota? :)

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
pavlovsky napisał:
A Bitdefendera Free jeszcze nigdy nie miałem :) Jak on wypada pod względem ochrony w porównaniu do webroota? :)

Miałem go sprawował się podobnie , leciutki no i tez takowa chmurka :) jak się zdecydujesz to do tego firewall jakiś się przyda : )

pavlovsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Tylko że ja pisałem że mam aktualnie Personal Firewall który teraz pracuje w duecie z Avastem :)

A

Anonymous

Ja mam Avast! który znacznie się poprawił,malwarebytes anti-malware skan na żądanie i Adblock Adguard w przeglądarce,wystarczy.

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
Obecnie używam od kilku dni Xvirus Personal Firewall pro ,czy ktoś jest w posiadaniu tego firewalla dłużej ,i może o nim napisać ,jak się sprawuje itp.?

eMCe

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Ś-Wsch
Na słabiutkim netbooku Toshiba NB520 z 2GB ramu i Win7 Starter zrezygnowałem z używanej od lat Pandy Cloud AV Pro (obecnie Panda AV 2015) na rzecz Bitdefender Antivirus Free Edition + OA Free + AdGuard (wtyczka Firefox) + HitmanPro jako skaner na żądanie.
Zestaw skuteczny i lekki, niestety przycinania podczas korzystania z Firefoxa na stronkach z dużą ilością FlashPlayera na tym sprzęcie nijak nie da się uniknąć.

Tomasz Bielski

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
32
Miasto
Szczecin
Szukam dobrego i darmowego programu, który skutecznie wykrywa i blokuje wszelkie aplikacje typu malware. Obecnie posiadam Norton Security (IS + AV), ale on niekiedy przepuszcza aplikacje, które są złośliwe. Dlatego szukam aplikacji jako uzupełnienie dla mojego nortona. Testowałem Malwarebytes AntiMalware - wydaje się OK, ale niekiedy za bardzo się przyczepia do elementów, które nie są w żaden sposób szkodliwe.

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
zefirek83 napisał:
Szukam dobrego i darmowego programu, który skutecznie wykrywa i blokuje wszelkie aplikacje typu malware. Obecnie posiadam Norton Security (IS + AV), ale on niekiedy przepuszcza aplikacje, które są złośliwe. Dlatego szukam aplikacji jako uzupełnienie dla mojego nortona. Testowałem Malwarebytes AntiMalware - wydaje się OK, ale niekiedy za bardzo się przyczepia do elementów, które nie są w żaden sposób szkodliwe.

Całkiem ciekawym programem jest Crystal Security. Działa w chmurze, jest wersja portable jak i instalacyjna.
Możesz oblukać.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Ponieważ instalnąłem sobie Windows Servera a AppGuard na nim nie ruszy więc wyleciał a w jego miejsce wskoczył NVT :klawik. .

Do góry