TuneUp Utilities / AVG PC TuneUp

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Witam
W temacie ulubione programy chcę przedstawić program TuneUp 2010. Używam go już od wersji 2007. Już wtedy zwrócił moją uwagę, był reklamowany w jakimś czasopiśmie. Od tej pory testowałem różne inne softy (również free, np. Glary Utilities, WinUtilities, itp.) ale TuneUp mił "coś w sobie". Był płatny, to bił minus. Był okres że trochę go piraciłem, następnie zaczęto publikować w promocjach klucze do poszczególnych wersji. Gdy w niemieckim Chipie w kalendarzu Adwentowym został udostępniony przez jeden dzień klucz, postanowiłem się zarejestrować. Jaku legalny użytkownik wersji 2009 dostałem ofertę specjalną - aktualizację do wersji 2010 za niecałe 50 zł za licencję na 3 stanowiska. Oferta rozsądna za tą cenę nie ma sensu "piracić" softu.
Niektórzy twierdzą że takie kombajny są nic nie warte, ale mnie w zupełności wystarczają. Nie mam zbytnio czasu "grzebać w komputerze" przy pomocy kilku programów. Wiele obowiązków domowych (szczególnie dzieci) pozwalają mi tylko w czasie urlopu trochę częściej obserwować trendy w sofcie na świecie.
Opcja TuneUp Konserwacja jednym kliknięciem dba aby komputer co tydzień był oczyszczany bez mojej ingerencji. Po instalacji pewne funkcje szybko i sprawnie są dostosowywane w zależności od wybranego profilu użytkowania.
Wiem że wszystko to można zrobić w sposób standardowy grzebiąc w systemie, ale zabawę i naukę pod tym kątem zostawiam moim dzieciom. Wiem gdzie te opcje można zlokalizować ale już nie bardzo mi się chce. Wiec wspomagam się softem z czasów gdy rozpoczynałem bardziej dogłębną zabawę z komputerem.
:D

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Re: TuneUp

Kiedyś ten sof miałem okazję przetestować. Niestety mój angielski techniczny komputerowy wtedy nie był zbyt dobry więc TuneUp wygrał z uwagi na spolszczenie.

Naits

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
10

Długo używałem wersji 2008 i myśle że to świetny program do optymalizacji, ostatnio przesiadłem sie na 2009 i też sobie chwale.
Zaleta to prostota konserwacja 1 klinięciem oraz interfejs w języku Polskim.
Jest wiele tego typu programów ale ten ma przyjemny wygląd czytelne opcje, ogólnie polecam

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32067
Miasto
Trololololo

TuneUp Utilities 2010 9.0.4700.23
box_shot_right_en.png

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

:!: Uwaga jest to wersja Angielska :!: na polską trzeba poczekać :p

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32067
Miasto
Trololololo

Julian

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

Jak dla mnie Tune Up jest jednym z najlepszym programów do czyszczenia komputera. W programie można ustawić harmonogram czyszczenia, porządkowania dysków i zapomnieć.

joa87

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
129
Miasto
Szczecin

Uważam, że TuneUp Utilities to najlepszy program do optymalizacji kompa. Ostatnio testowałam jego wersję 2009 i byłam z niej zadowolona, miałam legalną wersję, wygraną w jakimś konkursie- niestety ona nie jest kompatybilna z Windows 7. Niby mogłabym ten program uruchomić w trybie zgodności z systemem XP, ale nie chciałam położyć systemu.

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D

Tune Up to program znany prawie każdemu, optymalizuje komputer w bardzo prosty sposób, korzystanie z programu jest przyjemne, program jest rozbudowany, ma wiele ciekawych narzędzi pozwalających na szybkie i skuteczne zoptymalizowanie komputera. Nie zdarzyło mi się podczas długiego używania wersji 2008 i 2009 by te nabroiły mi w jakiś sposób. Najchętniej wersję 2009 zabrał bym na Windows 7 lecz niestety, chyba takiej możliwości nie ma. Jeśli nawet program zainstalował by się w trybie zgodności, to mógłby działać i optymalizować system, nie tak jak powinien - zapewne tak by się stało. Natomiast wersja 2010 nie bardzo mi podeszła. Czekam więc z niecierpliwością na wydanie wersji 2011, ciekawe jak się będzie sprawdzać. Bez Tune Up raczej nie wyobrażam sobie systemu, jest to naprawdę świetny program.

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec

TuneUp w wersji 2009 nie zainstaluje ci się na Windowsie 7 bo po wykryciu że to Seven wyświetla monit że z instalacji nici bo go nie obsługuje :p

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D

Więc moje wszystkie wątpliwości zostały rozwiane. Pozostaje czekać cierpliwie na ukazanie się wersji 2011 i dopiero rozważać przesiadkę na Win 7. Ponoć wyszła jakaś beta Tune Up - ale nie testowałem. Tą przyjemność zostawię sobie jednak na później, gdy wyjdzie wreszcie wersja finalna.
Zna ktoś datę odsłonięcia kurtyny? :D

Do góry