Sprostowanie

Status
Zamknięty.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Posypała się do mnie lawina prywatnych listów z podobnym jak to zapytaniem:
Była taka dyskusja na forum, link poniżej:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
a dzisiaj przez przypadek zauważyłem, że w podpisie giveawaydaya jest fraza:
zajacnupagadi=emmers
01.jpg

wszedłem więc jeszcze raz na tę dyskusję, a tam giveawayday coś niekoniecznie miłego wspomina na temat zająca, czyli niby Ciebie.
Ze zdziwieniem zerknąłem do zamkniętego już wątku i przyznaję, że większych bzdur nie było na tym forum. Wszystkich zainteresowanych chciałbym poinformować, że nie miałem, nie mam i nie zamierzam mieć innych kont na PZD. Wszędzie gdzie się pojawiam występuję pod jednym nickiem: Emmers i nie mam nic wspólnego z zajecnupagadi. Jeśli coś robię staram się pomagać profesjonalnie i na temat. W wolnych chwilach testuję soft , trochę tłumaczę i nie zajmuję się duperelami w stylu kto, komu i za co przyznał pochwałę lub nie. Nie wstawiam tłumaczeń i instalek dla pochwał tylko po to by wszyscy zainteresowani mogli mieć dostęp do wyników mojej pracy, która czasami trwa tygodniami ale przynosi mi dużo radości tworzenia, nie dla siebie a dla innych.
Kolega giveawayda troszeczkę się pomylił co do mojej osoby, ale nie zamierzam się z nim spierać czy kłócić. Bardzo bym jednak prosił by nie rozpowszechniał kłamstwa a wspomnianego zajecnupagadi , jak już nie o prawdziwy nick to o jakieś sprostowanie , że nim nie jestem. Długo pracowałem na swoją reputację , nie tylko na tym forum i jest mi bardzo przykro, że jednym nieprzemyślanym wątkiem, ktoś mi ją zepsuł, pewnie dlatego, że mu nadmiar słońca uderzył do głowy.

A

Anonymous

Kurcze Ludzie...
Ja Wam proponuje (giveawayday i Emmers) pogadajcie na ten temat na PW, a nie na forum...
Po co pisać jakiekolwiek sprostowania? Przecież kto myśli, że to Ty Emmers, to tak czy siak będzie tak myślał, a napisany przez Ciebie temat zachęci ludzi do tego, aby dalej ciągnąć temat podziękowań i tego kto o tym napisał.
To wszystko nie prowadzi do niczego dobrego. Osoba, która napisała temat "Niech będzie pochwalony..." chciała chyba narobić wiele zamieszania na forum i najwyraźniej tej osobie się udało...

mayszka1

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Radlin
Rzadko się wypowiadam na forum, ale w tym wypadku zrobię wyjątek.
Emers - jesteś jednym z najbardziej rzetelnych ludzi na forum, najbardziej dla mnie rzeczowy i konkretny.
Nie bierz pod uwagę wypowiedzi jakiegoś trolla, który za leczenie swoich kompleksów wziął sobie na tapetę to forum.
Choć najbardziej dziwi mnie iż to forum daje takim nie boję się tego nazwać po imieniu "głupotom" pożywki i temat się kręci - dając wodę na młyn, zamiast od razu go skasować z miejsca.

Mam tylko nadzieję że wszyscy jakoś otrząsną się z tego letargu i będą nadal pracować razem dla tego forum, mając głęboko gdzieś czyjeś kompleksy i jego truciznę trującą wszystko w około.

Podejrzewam że masz może chwilę słabości i zaglądając po króciutkiej przerwie widzisz tutaj takie rzeczy, które są skutkiem jakiejś paranoi, ale potraktuj to tak jak powinieneś stosownie do swojej osoby i klasy którą posiadasz.

P.S. A temat rzeczywiście proponuję zamknąć nie tylko w tym temacie, ale w każdym następnym.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Jakoś wierzyć mi się nie chciało, że to chodziło o Ciebie. :Stop

A

Anonymous

nie ma czego tłumaczyć i marnować czas na takie bzdety i pierdoły :ok ...
tofana, giveawayday
zwróćcie się info do Oxyiego i tyle
pisanie i oskarżanie w taki a nie inny sposób, jest zwykłym oczernianiem i zniżaniem się do poziomu
na którym nikt z klasą nie chce być

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
jorn11 napisał:
nie ma czego tłumaczyć i marnować czas na takie bzdety i pierdoły :ok ...
tofana, giveawayday
zwróćcie się info do Oxyiego i tyle
pisanie i oskarżanie w taki a nie inny sposób, jest zwykłym oczernianiem i zniżaniem się do poziomu
na którym nikt z klasą nie chce być

Ale ja nie mam o co się zwracać. Nie czuję się niczemu winna, a jedyny "konflikt" miałam z kolegą v..., o czym wspomniałam w wiadomym wątku. Nic tu po mnie. Mogę dodać, że Emmers mi wielokrotnie pomógł i jestem wdzięczna mu za to. :hi

A

Anonymous

Wszelkie wątpliwości może rozwiać jedynie OXYGEN THIEF. :dziękuję Tylko że znalazł się w matni. :scratch W zamkniętym temacie „Niech będzie pochwalony...” Admin napisał:

OXYGEN THIEF napisał:
a ja wiem kto to bo mam wgląd :jezyk i to wcale nie jest vonz
Dzisiaj pewnie tego żałuje. Wczoraj na moją prośbę ujawnienia osoby, która założyła inkryminowany wątek, powiedział, że nie można nic ustalić, gdyż jest szereg trudności... itd. Nie czarujmy się, administrator Forum może to zrobić. W moim otoczeniu w realu jest dwóch takich administratorów i pewne rzeczy mi dokładnie wyjaśniali. Z jednej strony rozumiem go, jego opór jest bardzo duży chyba z jednego powodu. Tym tajemniczym Ktosiem jest osoba ważna i zasłużona dla Forum PZD. Jej ujawnienie byłoby dla niej przysłowiowym gwoździem do trumny. Gdyby chodziło o kogoś mniej ważnego, zostałby rzucony na pożarcie lub już wcześniej sprawę by rozwiązano. Z drugiej strony mamy problem...

Dzisiaj z rana OXYGEN THIEF napisał na chacie, żebym napisał mu kto to jest - „napisz mi na PW kto to i czegóż takiego oczekujesz od czerwonych i pomyślę”. Pokazałem mu swój podpis. Odpowiedział na chacie: „dobra przeczytałem, wieczorkiem coś zrobię”. Brakuje mi tylko jednego elementu. Stwierdzenia, że to jest ktoś inny. Czyżby był to „pocałunek śmierci!?”

I wracamy do początku. Wszelkie wątpliwości może rozwiać jedynie OXYGEN THIEF. To tyle w tym temacie.

Pozdrawiam
:hi

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30041
Miasto
Trololololo
Odpisuję choć uważam ten jak i tamten temat za bezsensowny
. Nie czarujmy się, administrator Forum może to zrobić. W moim otoczeniu w realu jest dwóch takich administratorów i pewne rzeczy mi dokładnie wyjaśniali. Z jednej strony rozumiem go, jego opór jest bardzo duży chyba z jednego powodu. Tym tajemniczym Ktosiem jest osoba ważna i zasłużona dla Forum PZD. Jej ujawnienie byłoby dla niej przysłowiowym gwoździem do trumny. Gdyby chodziło o kogoś mniej ważnego, zostałby rzucony na pożarcie lub już wcześniej sprawę by rozwiązano. Z drugiej strony mamy problem...

Dzisiaj z rana OXYGEN THIEF napisał na chacie, żebym napisał mu kto to jest - „napisz mi na PW kto to i czegóż takiego oczekujesz od czerwonych i pomyślę”. Pokazałem mu swój podpis. Odpowiedział na chacie: „dobra przeczytałem, wieczorkiem coś zrobię”. Brakuje mi tylko jednego elementu. Stwierdzenia, że to jest ktoś inny. Czyżby był to „pocałunek śmierci!?”

a teraz tak, mam możliwość ale to zajmie trochę czasu którego mi po prostu szkoda na takie pierdoły, wolę wypad w plener skoro pogoda dopisuje.Sprawdzajka IP na pierwszy rzut pokazuje wielu userów bo jest niedokładna.
Temat bez sensu dla mnie.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
OXYGEN THIEF napisał:
a teraz tak, mam możliwość ale to zajmie trochę czasu którego mi po prostu szkoda na takie pierdoły, wolę wypad w plener skoro pogoda dopisuje.Sprawdzajka IP na pierwszy rzut pokazuje wielu userów bo jest niedokładna.

W takim razie traci wiarygodność stwierdzenie: to nie vonz.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30041
Miasto
Trololololo
nie bo nawet na liście go nie było

A

Anonymous

Dokładnie. Zdarzyło mi się kilka razy być adminem, modem. Dlatego napisałem w poprzednim wątku do OXYGEN THIEF: z racji pełnienia funkcji admina, Masz możliwość przeciąć wszelkie spekulacje.
Chyba że pisane było z komóry.
Ale sam temat można było w szybki sposób wyjaśnić. Żadnej reakcji stąd przestałem zabierać w nim głos.
Wyszło na to że wątek został zamknięty, a wątpliwości pozostały.

Moim zdaniem - pochwały powinny zostać. Bo są jakimś wyróżnikiem. Dają jakąś motywację
Pewnie że są dawane za bzdety ale są też perełki, dzięki pochwałom znalazłem watki które być może by umknęły.
Usunięcie tego to pójście na łatwiznę.
Mam wrażenie że tak naprawdę to konflikt siedzi gdzieś głębiej.

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
OXYGEN THIEF napisał:
Wcale się nie dziwię. Branie udziału w takiej awanturze jest po prostu szkodliwe dla autorytetu kogoś kto powinien go mieć na każdym forum.
Oxy, zrobisz jak zechcesz, ale ja na Twoim, czy moderatorów miejscu kasowałbym tematy dotyczące takich spraw od razu po ich zauważeniu. To o co uczestnicy sprawy proszą to mniej więcej tak, jakby najpierw wszcząć lincz na którymś użytkowniku, (bo nazwa konkretnego użytkownika padła z obu stron, z jednej w poście, z drugiej w podpisie, co, o ile dobrze rozumiem sformułowanie z tamtego tematu, jest zwyczajnym domniemaniem, a nie jakąkolwiek pewnością), a potem wołać szeryfa żeby wydał wyrok. Chwileczkę, no albo wiemy kto winny i wtedy nie potrzebujemy szeryfa, albo nie wiemy i szeryf powinien to ustalić. Pomijając to, że takie sprawy powinno się zgłaszać do adminów/modów, a nie wywlekać wobec wszystkich.
Poza tym - ostatnio na forum nie miałem czasu się udzielać, ale mam wrażenie że atmosfera zanim przestałem mieć czas była sympatyczniejsza. Cóż to - w wakacje słońce niektórym przygrzało, że userzy tego naprawdę fajnego forum kłócą się o system pochwał? :co jest?

slawektor napisał:
Masz możliwość przeciąć wszelkie spekulacje.
Chyba że pisane było z komóry.
A VPN-y czy jakiekolwiek inne proxy, nawet publiczne i darmowe? Samo IP nic nie da, trzeba by więcej danych wziąć pod uwagę, a i to można na wiele sposobów okantować.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30041
Miasto
Trololololo
Nic nie będę sprawdzał bo to a dużo roboty a mi szkoda czasu na takie pierdoły jak "X ma więcej pochwał od Y to muszę mu dowalić" jeśli to faktycznie o nie chodzi.Pochwały zostają, i będą przyznawane według uznania przyznających.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
OXYGEN THIEF napisał:
nie bo nawet na liście go nie było

@OXY, Przecież to mógł być potencjalnie każdy. Czyli wiesz kto i nie chcesz powiedzieć czy nie wiesz?

Co do pochwał, to mam taka propozycję: pochwały niech zostaną, a można dodać drugi rodzaj wyróżnienia: POMÓGŁ.

Status
Zamknięty.
Do góry