Registry First Aid 8 za darmo

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
grummer napisał:
Tune up ma bardzo powierzchowne narzędzie do rejestru i to ze znalazl 1 blad to nie jest wyznacznikiem, ze tak musi być
Dlatego też zebrało mi się na rechot. Wiem (a raczej dotarło do mnie), że RFA to mocny zawodnik, ale jak ktoś "siedzi" tak jak ja w rejestrze tak sobie (delikatnie nazywając), to trudno mu ocenić, co tak naprawdę usunięto i kiedy to wyjdzie w praniu. Kopia rejestru, to owszem zabezpieczenie, ale to też trzeba umieć ocenić, czy przywracać, czy nie- poza jakimiś drastycznymi przypadkami. :bomba

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Mam wersję 7 Platinum, czy warto zamieniać na wersję 8 Standard ?? I jeszcze jedno, czy ktoś ma orientację jakie są najważniejsze różnice pomiędzy wersjami Standard i Platinum ??
Z góry THX za (p)odpowiedź :)

A

Anonymous

Skąd Wam przyszło do główki : że czyściki rejestru dają jakiegoś kopa systemowi ?? Sami w to wierzycie czy tylko piszecie żeby pisać ?? Jest wręcz przeciwnie : im więcej czyścimy rejestr tym negatywnie odbija się to na działaniu sys. :dziwak

win98-w wersji Platinum masz dodatkowo funkcje : robienia migawek rejestru,zarządzania programami w Auto Starcie,deinstalatorek,przeszukiwania rejestru za pomocą słów-kluczy i jakiś bonus do ustawień IE...więcej różnic nie pamiętam.

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4547
Miasto
Gdynia Orłowo
Hornet napisał:
Skąd Wam przyszło do główki : że czyściki rejestru dają jakiegoś kopa systemowi ?? Sami w to wierzycie czy tylko piszecie żeby pisać ?? Jest wręcz przeciwnie : im więcej czyścimy rejestr tym negatywnie odbija się to na działaniu sys. :dziwak

Byłbyś uprzejmy szerzej w tym temacie? Sam mało czyszczę, ale pogląd mam zbliżony do większości. Z góry dzięki.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30881
Miasto
Trololololo
a ja tam mam inne zdanie, a takie że coś dają i pomagają, oczywiście musi być fest zaśmiecony rejestr aby to zobaczyć, bo jeśli ktoś czyści co tydzień to większej różnicy nie odczuje (mowa tu o czyszczeniu rejestru a nie stosowaniu tewaków w rejestrze przez jakiś tam program).Kiedyś pamiętam jak jeszcze nie stosowałem tego typu "klinerów" miałem problem z systemem i Microsoftowy czyścik rejestru (już nie wspierany) problem rozwiązał.
Registry First Aid swego czasu używałem, max ustawienia i za 1 skanem zawsze znajdował wiele wpisów wszystkie usuwałem i problemów nie miałem.

latinlover

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Świetny soft choć nie powiem przy pierwszym uruchomieniu wywalił mi ok 200 błędów na świeżo postawionym systemie gdzie raptem oprócz pakietu adobe i paru niezbędnych programików nic nie instalowałem *_*

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Mam dziwny problem - zarejestrowałem się, przyszedł mi na maila serial, pobrałem program z linka, który zapodał OXY ale przy wprowadzaniu seriala pisze że incorrect, miał ktoś podobny problem?

latinlover

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Ponury Rumcajs napisał:
Wywalił 200 błędów czy znalazł i naprawił 200 błędów ...bo to jest różnica :)

Znalazł i naprawił :) ale nie spodziewałem się tyle na czystym systemie na którym praktycznie nic nie zainstalowałem. Aż boje się co by było na takim półrocznym. Tylko czasami nie wiem które wpisy z tych podświetlonych na czerwono mogę ruszyć. No ale nie kombinuje póki co :)

yuppy napisał:
Mam dziwny problem - zarejestrowałem się, przyszedł mi na maila serial, pobrałem program z linka, który zapodał OXY ale przy wprowadzaniu seriala pisze że incorrect, miał ktoś podobny problem?

Ja miałem taki problem na początku ale za którymś razem zadziałało i się zarejestrował. Nie mam pojęcia czemu.

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
a wpisywałeś coś jeszcze czy tylko sam serial?

A

Anonymous

Sprawdziłem właśnie i u mnie też zarejestrował się bez problemu. Wpisz też nazwę użytnika.
YOgCd.png

yuppy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5
Hmm po restarcie udało mi się zarejestrować za pierwszym razem. Dziwne trochę ale ok :D

latinlover

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
yuppy napisał:
Hmm po restarcie udało mi się zarejestrować za pierwszym razem. Dziwne trochę ale ok :D

No właśnie u mnie było dokładnie to samo. Wpisywałem parę razy i nic. Olałem to póściłem defragmentację dysku, zrestartowałem kompa i wieczorem postanowiłem wpisać jeszcze raz i zaskoczyło bez problemu. A kopiowałem ten serial na milion sposobów *_*

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D
latinlover napisał:
Tylko czasami nie wiem które wpisy z tych podświetlonych na czerwono mogę ruszyć. No ale nie kombinuje póki co :)

W grupowaniu widoku daj sobie na "Widok wg bezpieczeństwa korekty". Wszystkie zielone możesz spokojnie naprawiać, żółte już lepiej przejrzeć a czerwone lepiej zostawić jeśli nie jesteś pewien. Zasada jest taka: nie jesteś czegoś pewien, to nie ruszasz. Jeśli jednak chcesz dobrze wyczyścić rejestr, to po skanowaniu podświetl wszystkie znalezione pozycje w danej kategorii i klikając prawym przyciskiem myszki z menu kontekstowego wybierz "Ustaw korektę dla podświetlonych wpisów na..." i kliknij "Najlepsza sugerowana korekta" a następnie też z menu kontekstowego "Wybór" i "Podświetlone pozycje kategorii --> Zaznacz" i czyścimy najlepszą sugerowaną korektą. Ja tak naprawiam już od kilku różnych wersji programu Registry First Aid i mogę po czasie stwierdzić, że jest to bezpieczna funkcja. Mi nic nigdy nie zepsuła, jednak zawsze z tymi czerwonymi trzeba zachować ostrożność a także mieć bogatą kolekcję kopii zapasowych :)

Do góry