Problem z sterownikiem do karty Graficznej.

A

Anonymous

Witam otóż dzisiaj zainstalowałem Windows 7 i mam problem z pobraniem sterowników do karty graficznej. Próbowałem przez Windows Update ale skutek tego był taki :

Lwsc.png

A gdy próbowałem zainstalować poprzez pobranie sterownika ze strony producenta przy instalacji było coś takiego:

Kwsc.png

Kartka Graficzna:Geforce 6600

Będę wdzięczny za pomoc :hi .

A

Anonymous

Odinstaluj poprzedni sterownik przez menadżera urządzeń, restart, wyczyść pozostałości CCleaner - Slim

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
6884010Zrzut_ekranu__17_.png

Z strony Nvidi

wybierz jaka wersja 32 czy 64 bity, i nie bierz tych najnowszych - to jedne z najbardziej zabugowanych sterowników, sprawiające masę kłopotów, do tego potrzebne Net Frameworki, tylko tą

2311267Przechwytywaniee.PNG

A

Anonymous

Jak siedzisz na sterach systemowych to nie Musisz tego robić.
Jak zrobisz też się nic nie stanie. Po restarcie i tak przywróci kartę.
Sposob instalacji Zrob dostosuj - aktualizacje automatyczne Nvidi lepiej odhaczyć, bo nowe wersje nie pokazują się co kilka dni. Jak z tą wersją sterów nie wyjdzie to Pobierz jeszcze starszą, nowe nie zawsze znaczy lepsze.
Przy wybieraniu sterów Zwróć uwagę na model jaki masz:
5659911Zrzut_ekranu__18_.png

A

Anonymous

Starsze sterowniki nic nie dały :(

A zapomniałem dodać,że gdy uruchamiam komputer wyskakuje mi takie coś
PCsc.png

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Pierwsza sprawa podaj DOKŁADNY model karty graficznej, rozumiem , że jest to komputer stacjonarny ? druga sprawa przed sterownikami do karty graficznej należy zainstalować sterowniki do chipsetu płyty głównej wiec podaj model płyty oraz ilu bitowy jest ten system Win 7 ? kolejna sprawa pozostałości nie czyści sie programami typu Ccleaner tylko specjanie do tego przeznaczonym programem Driver Fusion 1.7.0 ale z tym bym się jeszcze wstrzymał.
Ps. Masz w tym windowsie zainstalowany Service Pack 1 ?

A

Anonymous

Pierwsza sprawa podaj DOKŁADNY model karty graficznej, rozumiem , że jest to komputer stacjonarny ? druga sprawa przed sterownikami do karty graficznej należy zainstalować sterowniki do chipsetu płyty głównej wiec podaj model płyty oraz ilu bitowy jest ten system Win 7 ? kolejna sprawa pozostałości nie czyści sie programami typu Ccleaner tylko specjanie do tego przeznaczonym programem Driver Fusion 1.7.0 ale z tym bym się jeszcze wstrzymał.
Ps. Masz w tym windowsie zainstalowany Service Pack 1 ?

-Tak jest to komputer stacjonarny
-Karta graficzna to GeFroce 6600(GeForce 6 series)
QJsc.png

-Info o płycie głównej:
FJsc.png

-Jest to system 32-Bitowy
-Tak jest zainstalowany Service Pack 1

A

Anonymous

sam borykałem się z takim problemem jakiś czas temu... proponuje odinstalować poprzednie wersje sterownika i zainstalować stery które miałeś zainstalowane na poprzedniej wersji systemu... jeżeli to nie pomoże to jeszcze starsze... jeśli karta jest sprawna powinieneś się "wstrzelić" :wariat

A

Anonymous

O to właśnie chodzi, że nie mam żadnych sterowników do karty graficznej tylko te "podstawowe".Próbowałem ze starszymi wersjami niestety bez skutku :wariat .

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Więc na początek polecam użyć tego narzędzia >>

a następnie dopiero instalować te sterowniki >>

, przy instalacji tych sterowników musi być dostępne połączenie z internetem, najlepiej zaznaczyć instalacja niestandartowa, odptaszkować automatyczne aktualizacje, składniki 3D, Net Framework 4 co pociągnie za sobą automatyczne odptaszkowanie GeForce Experience a pod okienkiem dodatkowo należy zaznaczyć >> czysta instalacja i to tyle.

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Sprawdziłem na stronie Asrocka i ta płyta nie nie ma wsparcia dla Win 7, więc pomiń sterowiki chipsetu bo ich nie znajdziesz.

Do góry