Problem z dostępem do str. logowania S.M.Górnik

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32889
Miasto
Trololololo
W Play standardowo adres IP jest
dynamiczny i niepubliczny (wewnętrzny), zarówno w internecie mobilnym, jak i stacjonarnym. Oznacza to, że adres zmienia się okresowo lub po restarcie routera.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
No nie zmienia, bo tak jak napisałam, to jest jakby nadal UPC, tylko przejęte przez Play. Restartowałam model już dwukrotnie. Poza tym na danych mobilnych też mi się ta strona nie wczytywała

al

Osoba forumująca
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
13447
Miasto
Somewhere over the rainbow.
No nie zmienia, bo tak jak napisałam, to jest jakby nadal UPC, tylko przejęte przez Play. Restartowałam model już dwukrotnie. Poza tym na danych mobilnych też mi się ta strona nie wczytywała

Ale mobilny też masz z Playa.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32889
Miasto
Trololololo
Zapisz sobie adres IP z którego aktualnie korzystasz i napisz do właściciela strony że zablokowali to IP. Napisz też do Playa aby zmienili IP.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Właśnie sprawdziłam i mam inne IP w internecie mobilnym, a inne przez światłowód. Przełączyłam sobie w smartfonie z 5G na LTE i teraz strona wczytuje się przez dane mobilne. Wygląda, że po prostu wcześniej ten internet działał zbyt niestabilnie na smartfonie i dlatego strona nie chciała się wczytywać przez dane mobilne. No ale przez WiFi i Ethernet nadal się nie wczytuje, jedynie przez VPN. Tak więc faktycznie wszystko wskazuje na problem z IP

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dzwoniłam ponownie do spółdzielni i rozmawiałam z jakimś ich informatykiem. Podałam mu moje IP i faktycznie było zablokowane. Podobno było z niego bardzo dużo nieskutecznych prób logowania w krótkim czasie i informatyk zasugerował infekcję, ale adres odblokował. Wątpię, aby to faktycznie była infekcja, ale dla świętego spokoju pobrałam ten cały HitmanPro. Zaznaczyłam, że chcę tylko jednorazowo przeskanować i się zesrał, twierdząc, że nie ma połączenia z internetem, chociaż połączenie jest. Co mam z tym w takim razie zrobić?
Dodam, że przeprowadziłam już pełne skanowanie systemowym Defenderem, ale nic nie znalazł

Ostatnia edycja:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32889
Miasto
Trololololo
Dzwoniłam ponownie do spółdzielni i rozmawiałam z jakimś ich informatykiem. Podałam mu moje IP i faktycznie było zablokowane. Podobno było z niego bardzo dużo nieskutecznych prób logowania w krótkim czasie i informatyk zasugerował infekcję, ale adres odblokował. Wątpię, aby to faktycznie była infekcja, ale dla świętego spokoju pobrałam ten cały HitmanPro. Zaznaczyłam, że chcę tylko jednorazowo przeskanować i się zesrał, twierdząc, że nie ma połączenia z internetem, chociaż połączenie jest. Co mam z tym w takim razie zrobić?
Pewnie firewall zablokował ruch sieciowy HitmanaPro, jakiego pakietu AV używasz :??

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Nie używam żadnego. Tylko zapory systemowej, ale ona zawsze pytała, czy ma pozwolić na połączenie jakiemuś programowi, a przy włączeniu tego Hitmana w ogóle się nie odzywała

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32889
Miasto
Trololololo
Nie używam żadnego. Tylko zapory systemowej, ale ona zawsze pytała, czy ma pozwolić na połączenie jakiemuś programowi, a przy włączeniu tego Hitmana w ogóle się nie odzywała
Więc sprawdź czy czasem nie blokuje HitmanaPro.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Tak, blokowała. Okazało się, że ostatnia aktualizacja coś tam w niej pozmieniała i teraz już nie pyta samoczynnie, tylko trzeba w niej grzebać i klikać jakiś idiotycznie przetłumaczony przycisk: "Poproś o wysokość" i dopiero wtedy pojawia się zapytanie o połączenie dla programu. Tzn. ja używam jakiejś nakładki od Malwarebytes do zarządzania zaporą i to w niej jest ten debilnie przetłumaczony przycisk

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Zakończyłam skanowanie, Hitman też niczego nie znalazł.
Zajrzałam jeszcze do strony routera, ale tam też nic podejrzanego nie znalazłam

Ostatnia edycja:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32889
Miasto
Trololololo
Tak, blokowała. Okazało się, że ostatnia aktualizacja coś tam w niej pozmieniała i teraz już nie pyta samoczynnie, tylko trzeba w niej grzebać i klikać jakiś idiotycznie przetłumaczony przycisk: "Poproś o wysokość" i dopiero wtedy pojawia się zapytanie o połączenie dla programu. Tzn. ja używam jakiejś nakładki od Malwarebytes do zarządzania zaporą i to w niej jest ten debilnie przetłumaczony przycisk
Wgraj sobie spolszczenie od @helium

Do góry