W Play standardowo adres IP jest
dynamiczny i niepubliczny (wewnętrzny), zarówno w internecie mobilnym, jak i stacjonarnym. Oznacza to, że adres zmienia się okresowo lub po restarcie routera.
W Play standardowo adres IP jest
dynamiczny i niepubliczny (wewnętrzny), zarówno w internecie mobilnym, jak i stacjonarnym. Oznacza to, że adres zmienia się okresowo lub po restarcie routera.
No nie zmienia, bo tak jak napisałam, to jest jakby nadal UPC, tylko przejęte przez Play. Restartowałam model już dwukrotnie. Poza tym na danych mobilnych też mi się ta strona nie wczytywała
Pewnie firewall zablokował ruch sieciowy HitmanaPro, jakiego pakietu AV używaszDzwoniłam ponownie do spółdzielni i rozmawiałam z jakimś ich informatykiem. Podałam mu moje IP i faktycznie było zablokowane. Podobno było z niego bardzo dużo nieskutecznych prób logowania w krótkim czasie i informatyk zasugerował infekcję, ale adres odblokował. Wątpię, aby to faktycznie była infekcja, ale dla świętego spokoju pobrałam ten cały HitmanPro. Zaznaczyłam, że chcę tylko jednorazowo przeskanować i się zesrał, twierdząc, że nie ma połączenia z internetem, chociaż połączenie jest. Co mam z tym w takim razie zrobić?

Więc sprawdź czy czasem nie blokuje HitmanaPro.Nie używam żadnego. Tylko zapory systemowej, ale ona zawsze pytała, czy ma pozwolić na połączenie jakiemuś programowi, a przy włączeniu tego Hitmana w ogóle się nie odzywała
Wgraj sobie spolszczenie od @heliumTak, blokowała. Okazało się, że ostatnia aktualizacja coś tam w niej pozmieniała i teraz już nie pyta samoczynnie, tylko trzeba w niej grzebać i klikać jakiś idiotycznie przetłumaczony przycisk: "Poproś o wysokość" i dopiero wtedy pojawia się zapytanie o połączenie dla programu. Tzn. ja używam jakiejś nakładki od Malwarebytes do zarządzania zaporą i to w niej jest ten debilnie przetłumaczony przycisk