podejrzany sklep - electronik24.pl

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
Re: nieuczciwy sklep - electronik24.pl

Kolego destry5 śmigaj na większy komisariat u ciebie w mieście, weź ze sobą dowód wpłaty, dane firmy i składaj zawiadomienie o przestępstwie to pospolite oszustwo.

kuba-xp

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8

Zrób tak, jak napisał HrabiaDracula. Ze swojej strony mogę tylko dodać, że w ciągu najbliższych dni postaram się udać w to miejsce bądź zaangażować w to kogoś z rodziny, jednak niczego nie gwarantuję.
Bo prawdę mówiąc nie mieszkam centralnie w Gdańsku, tylko w oddalonym o kilka kilometrów w Pruszczu Gdańskim, ale to akurat żaden problem.

ptr

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

Securitas napisał:
Kiedyś miałem podobny przypadek,z tego co pamietam to nalezy zglosic sprawe na policji ( i jezeli szkoda przekracza bodajze 250 czy wiecj zlotych to jest to przestepstwo).Potem nie pozostaje nic innego tylko czekac na wezwanie do sadu ( o ile policja ustali sprawce).

Nasza kochana władzunia szykuje nam zmianę i podwyższenie tej kwoty do 1000 zł ( aby żyło się lepiej... )

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Sam się ostatnio o mało co nie naciąłem na sklep internetowy martyna103.pl. Miał dość tanie części do rowerów, na szczęście dla mnie, właściciel sklepu internetowego umieścił w nim linki do serwisów opiniotwórczych. W komentarzach pojawiały się stale: brak kontaktu po wpłacie pieniędzy, brak kontaktu z obsługą sklepu, brak wysyłki zamówionych rzeczy, itd. Sprawdzam dalej w wyszukiwarkach- konto na allegro zawieszone.
Co za czasy, że trzeba wszystkich sprawdzać bo na każdym kroku ktoś chce oszukać.

destry5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0

tu sa wspaniali ludzie :) , ostrzegajcie tez innych przed tym "sklepem" ..kantuje od miesiecy

"brak kontaktu po wpłacie pieniędzy, brak kontaktu z obsługą sklepu, brak wysyłki zamówionych rzeczy, itd. Sprawdzam dalej w wyszukiwarkach- konto na allegro zawieszone"

jak to sie skonczylo?

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury

ptr napisał:
Securitas napisał:
Kiedyś miałem podobny przypadek,z tego co pamietam to nalezy zglosic sprawe na policji ( i jezeli szkoda przekracza bodajze 250 czy wiecj zlotych to jest to przestepstwo).Potem nie pozostaje nic innego tylko czekac na wezwanie do sadu ( o ile policja ustali sprawce).

Nasza kochana władzunia szykuje nam zmianę i podwyższenie tej kwoty do 1000 zł ( aby żyło się lepiej... )

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Sam się ostatnio o mało co nie naciąłem na sklep internetowy martyna103.pl. Miał dość tanie części do rowerów, na szczęście dla mnie, właściciel sklepu internetowego umieścił w nim linki do serwisów opiniotwórczych. W komentarzach pojawiały się stale: brak kontaktu po wpłacie pieniędzy, brak kontaktu z obsługą sklepu, brak wysyłki zamówionych rzeczy, itd. Sprawdzam dalej w wyszukiwarkach- konto na allegro zawieszone.
Co za czasy, że trzeba wszystkich sprawdzać bo na każdym kroku ktoś chce oszukać.

Przy oszustwie kwota nie ma znaczenia to przestępstwo należy do innej kategorii i jest ścigane "z urzędu". Smaruj więc na policje i składaj zawiadomienie. Tym bardziej jak piszesz, że konto zawieszone na allegro. Pewnie to grubsza sprawa i pokrzywdzonych więcej więc będzie ci łatwiej coś wskurać.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62

Napisz do gościa z innego konta jako klient i zobacz czy się odezwie - różne nieszczęścia się ludziom trafiają więc jeszcze nic pewnego.
Pod koniec miesiąca podjadę do APROVI we Wrzeszczu więc mogę chłopaków podpytać o konkurencję.
Tak na marginesie adres firmy internetowej nie musi być od razu adresem magazynu :eek:czko

ptr

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

destry5 napisał:
tu sa wspaniali ludzie :) , ostrzegajcie tez innych przed tym "sklepem" ..kantuje od miesiecy
jak to sie skonczylo?

ptr napisał:
[...] Sam się ostatnio o mało co nie naciąłem [...]
skończyło się tak, że zamknąłem kartę przeglądarki ...a zakupy zrobiłem w normalnym sklepie :)

destry5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0

"skończyło się tak, że zamknąłem kartę przeglądarki ...a zakupy zrobiłem w normalnym sklepie"

kasy nie odzyskales?

ptr

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0

Jakiej kasy? Zobaczyłem, że gość jest nie pewny i żadnych zakupów u niego nie zrobiłem.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
44672
Miasto
Gdzieś w Polsce

Mi bardzo podobał się ten fragment wypowiedzi:
Nie wierzę w to, że Dobiegała jest uczciwym podatnikiem, skoro z natury jest wyjątkowo bezczelnym oszustem. W związku z powyższym nie tylko bezsilną policję należy powiadamiać, bo ziarko do ziarka i uzbiera się miarka, ale również (a może przede wszystkim) pismem lokalny URZĄD SKARBOWY. Nie ma w cywilizowanym świecie LEPSZEGO KATA niż właśnie ta instytucja. Policja nie może uciąć łba hienie - zrobi to za nią SKARBÓWKA!!!
Mamy udokumentowane przelewy na konto.
Rozliczył się z fiskusem za okradzionych???
Wykazał sprzedaż towaru??? Odliczył VAT???
Taki donosik do skarbówki z równoczesnym powiadomieniem policji od wielu osób może odnieć dobry skutek :dziwak

A

Anonymous

Widzę Chłopcy,że dobry humor Was nie opuszcza :) ,jeśli myślicie,że policja zajmie się na poważnie takim zgłoszeniem :wariat

Destry5 napisał :
nie moge zrozumiec jak moze tak dlugo ludzi kantowac?
Od dawna mieszkasz w Polsce ?? Tutaj każdy kantuje każdego...

kuba-xp

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8

Racja, aczkolwiek zgłosić nie zaszkodzi :)

destry5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0

Odzyskalem pieniadze, dobra wiadomosc przynajmniej dla mnie. Znajomosc prawa jest wielce przydatna. Przestraszyl sie sadze konsekwencji bo ma juz w zawieszeniu zdaje sie wyrok, skazanie odwiesiloby kare i jeszcze ja zaostrzylo za dzialanie w recydywie. Sad nie bylby juz tak poblazliwy. Chyba wolal tego uniknac. Nie mam podstaw juz go scigac. Jednak trzeba przestrzec innych, nie kazdy moze byc rownie konsekwentny i znac swoje prawa. Trzeba uwazac na ten w pelni "wirtualny" sklep.

adiksw

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0

Kurde kupiłem tam sprzęt za 820zł :/
Zamówiłem i zapłaciłem w piątek, do tej pory brak kontaktu i status na stronie "zamówienie przyjęte" i się nie zmienia.
Macie może numer telefonu do niego?

destry5 jak odzyskałeś pieniądze?

destry5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0

dlatego mowie, trzeba przestrzegac przed takim sprzedawca, nie ma telefonu, nawet nie wiadomo gdzie ta firma sie miesci, nic, tylko mozesz wyslac maile na ktore nie odpowiada i czekac, maile generowane z jego strony bez pewnosci czy zostaly wyslane czy nie bo brak potwierdzenia a to nie konto pocztowe gdzie zapisuja sie w poczcie wyslanej. Jesli nie odpowiada to robi to samo co ze mna i podejrzewam znacznie wieksza liczba osob. Przytrzymal pieniadze ponad 2 tygodnie, sadze, ze chcial dluzej ale dalem mu do zrozumienia, ze wiem z kim mam do czynienia bo internet to cenne zrodlo wiedzy.
Pomyslmy, rejestrujemy sklep, zakladamy wzbudzajaca zaufanie strone internetowa, oczywiscie dostepny prawie kazdy artykul po korzystnej cenie z dopiskiem: dostepnosc w ciagu 24h i nie ma sily by ktos dzialajacy w dobrej wierze kogo nie spotkalo jeszcze nic podobnego na to sie sie zlapal.
Jesli takich ludzi bedzie wiecej to jaka kwote sie uzbiera?, wystarczy wplacic na oprocentowane konto i do 30 dni przytrzymac, nawet zrobic lokate miesieczna, przy wiekszych sumach zysk gwarantowany. Ostateczny termin zwrotu w przypadku anulowania zamowienia to wlasnie 30 dni a jesli bedzie ktos chcial bardzo zamowiony towar to mozna grac na zwloke nawet cale miesiace. Zwrot w ostetecznosci kiedy to konieczne i zagrozone prawem..

adiksw, na swojej stronie mial baner "slucham klientow" a tam odnosnik do Opinia.pl gdzie moglem zrecenzowac sklep, napisalem negatywna opinie na jaka zaslugiwal i ze strony Opinia.pl otrzymalem reklamacje tej oceny od tego sklepu zatroskanego jak o nim pisza, ze sprzedawca nie akceptuje tej krytycznej oceny bo anulowal zamowieni i po prostu zwrocil pieniadze. To wiec co otrzymalem z Opinia.pl bylo gotowym jego cytatem wyslanym do tego portalu, mialem wiec argument piszac do jego sklepu bezposrednio i cytujac go co sam im odpisal, ze z powodu trudnosci z realizacja zamowienia, po 2 tygodniach(he towar mial byc dostepny w ciagu jednego dnia:)) anuluje i wykonal przelew zwrotny. Oczywiscie wstrzymalem sie z odpisaniem do Opinia.pl by sie upewnic czy dotrzyma slowa. Mialem powazna watpliwosc czytajac w internecie czy by to zrobil . Potrafil podobno podrabiac nawet dowod nadania. Napisalem wiec pare konkretow, skutkow jakie przewiduje prawo dla takich czynow ktore postaram sie by zostaly wyegzekwowane jesli nie zrealizuje tego co odpisal portalowi oceniajacemu. Wstrzymalem sie z odpowiedzia na reklamacje ten jeden dzien, czas wystarczjacy na przelew zwrotny.
Poniewaz zdecydowal sie zwrocic peniadze, nie bylo sensu odpowiadac na te reklamacje.
Sadze, ze mozna wejsc na portal Opinia.pl bezposrednio, znalezc sklep i ocenic go, przy negatywnej ocenie trzeba podac nr zamowienia. Wtedy przynajmniej sie odezwie bo zalezy mu widocznie by inni nie wzbraniali sie przed zakupami w jego "sklepie" a czytajac zle opinie na Opinia.pl moga przeciez tak robic.

Do góry