Zalezy od metodologii testu... i paru innych spraw.Coś KIS nie najlepiej wypadł w detekcji?
To install the patch:
- Run the database update for Kaspersky Internet Security. See
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!for instructions.- Restart the computer once the updates have been installed.
Polemizowalbym patrzac an paczke linkow/plikow do testow.Czyli teoretycznie KIS powinien się zaktualizować do wersji B, ale tego nie zrobił. Test miał wykazać jaki jest współczynnik wykrywalności danego dnia. Nie jestem stronniczy w tych testach, sam nie używam żadnego z testowanych AV.
Biorę złośliwe linki za kolejnością, a paczki (~10-30k świeżych sampli dziennie, rożne typy plików) mam z dobrego źródła, testuję na plikach wykonywalnych z paczki. W ten sam dzień testowałem też G-DATA IS i uzyskał on nawet gorszy wynik niż KIS. Może w ten dzień mieli jakieś świąteczne potańcówki. Poza tym wynik powyżej 80% w tego typu testach należy traktować jako dobry. W League of Antivirus będzie taki podział 0-79/100 LOAV TESTED, 80-84/100 LOAV +, 85-89/100 LOAV ++, 90-94/100 LOAV +++, 95-99/100 LOAV TOP, 100/100 LOAV 1st.
Podać adres do przelewów? Te testy jednak coś pokazują, sumując wyniki wielu testów można uzyskać rzetelny wynik. Poza tym teraz robię testy na zasadzie turniejowej gdzie porównywane są dwa produkty na tych samych zagrożeniach, który wykryje więcej z paczki przechodzi dalej. W wielkim finale okaże się który jest najlepszy. Wszystkie testy są nagrywane więc można ocenić czy coś było manipulowane.
Widze ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem wiec powtorze: "test" nie bylby manipulowany gdybys przeprowadzal go w tych samych warunkach dla kazdego programu.Widzę że twój ulubieniec słabo wypadł. Nic nie jest manipulowane. A te narzędzia które pominął Kaspersky to niestety Trojany![]()
Faktycznie nie ma różnicy. Tu wynik IDM:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!A tu tego trojana:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Dla pewności wysłałem go do Microsoft i powiedzieli że to Trojan:Win32/Zpevdo.A , ale co oni mogą wiedzieć, przecież jakiś anonimek z internetu wie lepiejPozdro!