Konkurs ! / Giveaway ! - Sandboxie

A

Anonymous

Tym razem do wygrania są trzy roczne licencję na program Sandboxie.
Licencje zawdzięczam Szanownemu Panu Ronen Tzur któremu w imieniu swoim serdecznie dziękuję. :)

This time I am giving away three years licenses of Sandboxie.
Mr. Ronen Tzur kindly offered these licenses to our forum, and I want to thank her for that. :)

Sandboxie-573x131-custom.jpg

Sandboxie - krótko o programie

Program Sandboxie to kolejna linia obrony z cyberprzestępcami, aplikację tą można traktować jako doskonałe uzupełnienie już posiadanego zestawu zabezpieczającego (AntyWirusa, Zapory sieciowej, programu do tworzenia kopii bezpieczeństwa, pakietu bezpieczeństwa itp.). Sandboxie tworzy w systemie izolowaną strefę (sandbox) i w niej zapisuje wszystkie zmiany wywołane przez uruchomioną pod jego kontrolą aplikacji, dzięki czemu nie mogą one dokonać żadnych zniszczeń w chronionym przy użyciu tego narzędzia systemie.

Sandboxie - briefly about the program

Sandboxie program is another line of defense of cyber criminals, the application can be considered as a perfect complement to your existing set of security (Antivirus, Firewall, a program to backup, security package, etc.). Sandboxie creates an isolated zone on your system (sandbox), and it saves all the changes caused by running under the control of applications, so they can not do any damage to protected using this utility system.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym programie. Zapraszam na stronę producenta (poniżej) /
If you want to learn more about this program. Please visit the manufacturer's (below) :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A w poniższym linku zamieszczam recenzję oraz poradnik którym autorem jest SE7EN / And I put the link below to review and reference guide by which SE7EN:

Sandboxie Opis Programu

oraz/and

Poradnik wideo użytkowania programu Sandboxie w wersji darmowej / Video tutorial on using the program Sandboxie free version.

Zasady konkursu :
1. Napisz sensowny komentarz co aktualnie używasz do ochrony i dlaczego chcesz wygrać Sandboxie.(Użytkownik powinien posiadać minimum 25 postów)
2. Komentarz w języku Polskim oraz Angielskim.
3. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 20.04.2012 r.

Competition rules:
1. Write a meaningful comment as the currently used to protect and why you want to win Sandboxie. (You should have a minimum of 25 posts)
2. Comment in Polish and English.
3. Completion of the contest will be held on 20.04.2012 y.

Osoba która otrzyma licencję, zostanie wylosowana poprzez portal random.
The person who receives a license, will be drawn by random portal.

Życzę Wszystkim Powodzenia / I wish you all good luck

Łukash

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Aktualnie Emsisoft Antimalware+Zapora Windows. Sandboxie to bardzo dobry program ,dlatego chciałbym go wygrać :)

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
KIS 2012 /piaskownica KIS nie działa dobrze przy moim Win7 x64 jak należy/, Mamutu Emsisoftu, Zemana Anti-logger.
A bez "piaskownicy" ciężko testować /bezpiecznie/ programy i grzebać w necie... :dziwak
P.S. Martwi mnie tylko Sticky Password ... /ponoć się gryzą z SB/. :scratch

andrzej65

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
16
Obecnie ochroną komputera zajmuje się, BitDefender Internet Security i Zemana AntiLogger.
Jako że nie tylko ja korzystam z komputera a cała rodzinka oraz czasem koleżanki nastoletniej córki. :hippie Sandboxie byłby doskonałą dodatkową ochroną, jako że można w nim (środowisko odizolowane czytaj bezpieczne) :ok uruchomić przeglądarkę internetową jak i dowolnie wybrany program mail, Skype, P2P, itd…Piaskownica chroni system izolując rejestr i procesy w pamięci dobre narzędzie do testowania programów. :dziwak

Andi

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
U mnie komputer przed robactwem broni KIS2012 i EAM i dodatkowo darmowa wersja Sandboxie.
W związku z tym,że z kompa korzysta cała rodzina, chciałbym wygrać pełną wersję tegoż programu, gdyż tylko w płatnej wersji jest możliwość ustawienia jaki program zawsze będzie się otwierał w Sandboxie.
Dzięki za konkurs. :dziękuję

jerzy601

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
56
obecnie uzywam AVG Free i zapory systemową chcialbym wygrać ten program bylby znakomitym uzupelnieniem do tych zabezpieczen jakie w tej chwili posiadam,biore udzial w tym konkursie bo może sie uda wygrac w koncu coś,ale do tego trzeba mieć jeszcze szczęście,tak przynajmniej mówią.ale może się uda? :)

ORGANIZAT0R

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
595
Obecnie do ochrony używam Mamutu Emsisoftu, KIS 2012 oraz Zemana Anti-logger. Do ochrony anonimowości SecurityKISS Tunnel(z najnowszego KŚ). Sandboxie byłby idealnym uzupełnieniem. Nigdy nie korzystałem jeszcze z Sandboxie więc może uda sie wygrać.
Dzięki za konkurs

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4549
Miasto
Gdynia Orłowo
Witam wszystkich,
Mój komputer chronią ESET Smart Security i Zemana AntiLogger. Po mocno wyciszonym, aczkolwiek ciężkim dniu pracy (piszę książki), wieczorem przychodzi czas na rozrywkę. Grzebię w necie, testuję niebezpieczne "zabawki". Przydałby się taki Sandboxie. Scenariusz gotowy: dr Jekyll, Mr. Hyde i jego Sandboxie. Dzięki za konkurs. Chcę wziąć w nim udział.
Pozdrawiam
Tony
Hi to all,
My computer is protected by ESET Smart Security and Zemana AntiLogger. After silent but hard day of work (I write books), evening is time for entertainment. I rummage the net, I test dangerous "toys". I could use Sandboxie. Scenario ready: Dr. Jekyll, Mr.. Hyde and his Sandboxie. Thanks for the contest. Please count me in.
Regards,
Tony

k1ub2a

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Witam,
Przede wszystkim chciałbym podziękować za zorganizowanie świetnego konkursu. Ostatnio nieco eksperymentowałem z zestawem programów chroniących przed wirusami w poszukiwaniu najlżejszego, a przy tym skutecznego oprogramowania. Nieodmiennie jednak zawsze pierwszą linią obrony był Sandboxie, który nie tylko gwarantuje bezpieczeństwo, lecz również zachowanie czystości na komputerze np. podczas przeglądania internetu. Poza Sandboxie mojego komputera chroni obecnie MSE i systemowy firewall. Oczywiście mówiąc o Sandboxie mam na myśli jego darmową wersję, dlatego też bardzo chciałbym wygrać licencję, ponieważ wtedy dzięki możliwości jednoczesnego korzystania z kilku piaskownic, czy też monitorowania programów aby były one uruchamiane automatycznie w piaskownicy mógłbym powierzyć kompleksową ochronę mojego komputera właśnie Sandboxie.
Pozdrawiam :)

karmi32

Wygadany
Reakcje/Polubienia
7
Testuję na swojej maszynie dużo różnorodnego softu i Sandboxie byłby dla mnie rewelacyjny. Niestety nie tym razem :( , ale może kiedyś...Na VirtualBox-ie niestety nie wszystko chodzi tak jak powinno.

V

vhick

I currently used Security suite like Eset and some registry and gpedit tweaks to protect my pc. I like to win Sandboxie because it is powerful in addition to my security setup. Its very flexible in configuration depending on my needs.

Thank you very much for the giveaway!

baarao7

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
Witam,
dzięki wielkie za zorganizowanie konkursu na ten świetny program. Obecnie używam Bitdefender IS 2012 oraz HitmanPro. Sandboxie chciałabym wygrać, ponieważ lubię testować różne programy, zaś wersja darmowa uniemożliwia korzystanie z więcej niż jednej piaskownicy jednocześnie. Pozdrawiam i raz jeszcze dziękuję za konkurs. :dziękuję

P.S.
ToGor napisał:
P.S. Martwi mnie tylko Sticky Password ... /ponoć się gryzą z SB/. :scratch
Ja używam Sandboxie oraz Sticky Password i nie mam problemu z tym duetem. Owszem pojawiła się informacja o niekompatybilności (po zainstalowaniu Sandboxie), ale Sticky Password działa również w przeglądarce uruchomionej w piaskownicy (czasem tylko nie pojawia się w takiej przeglądarce ikonka Sticky Password - gdy najpierw uruchomię SP, a następnie przeglądarkę)

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Podczas używania Sandboxie i Sticky Password jedocześnie w ustawieniach piaskownicy/wygląd trzeba zaznaczyć opcję Nie wyświetlaj znaczków Sandboxie na pasku tytułu okna :hippie

karolos

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Do ochrony kompa używam Commodo FW i Vipre AV.Sandboxie przydałby mi się gdyż jest znacznie bardziej funkcjonalny od niestabilnego sandboxa commodo który mie nie zadawala.Dzięki sandboxie mógłby bez obaw testować różne nieznane programy.

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Dzięki za konkurs
Pytanie czy chcę wygrać sandboxie jest bez sensu. To tak jakby pytać się małego dziecka 'Czy chcesz lizaka?'. Aktualnie do ochrony używam MBAM Pro oraz Sandboxie Free. Często używam go do odpalania triali.

Do góry