! Konkurs – Acronis True Image Home 2009 PL

Status
Zamknięty.

powolny

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Witam.
Mnie także przytrafiło się to nieszczęście utraty ważnych plików - było to kilka tysięcy zdjęć które trzymałem na dysku . Dysk miał już trochę latek - więc nic dziwnego że się wysypał. System zainstalowałem na nowym dysku i choć trwało to kilka ładnych godzin (instalowanie potrzebnych aplikacji) to strata nie była zbyt wielka - w tym czasie mogłem zrobić jednak coś pożyteczniejszego. Zdjęć jednak nie da się tak łatwo zrobić na nowo. Miałem jeszcze po drodze kilka mniejszych wpadek. Robię kopie ważnych danych ręcznie na płytkach DVD, więc program taki bardzo by się przydał. Szanse na wygranie konkursu są rczej małe z uwagi na pewnie dużą ilość biorących w nim udział ale postanowiłem spróbować. Może szczęście się uśmiechnie i do mnie. Taki mały Toto-Lotek. Z góry gratuluję tym, którym się to uda. Pozdrawiam - Zenek.

Ernie3

Świeżak
Reakcje/Polubienia
3
Straciłem kiedyś dane na skutek awarii dysku.
Kopie które kiedyś zrobiłem były zbyt stare więc sporo pracy musiałem wykonać po raz drugi.
Ale pewnych rzeczy (jak zdjęcia) nie da się niestety odtworzyć.
Dzisiaj robię kopie zapasowe częściej ale robię je ręcznie - program Acronis True Image Home ułatwił i przyśpieszył by mi to zadanie.
Chciałbym go wygrać bo nie musiał bym o tym pamiętać a zawsze miał bym aktualny backup.

null49

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Zupełnie niedawno zupełnie przypadkowo straciłem partycję na której przechowywałem kilka tysięcy photo pięknie pogrupowanych w folderach i katalogach. Po całonocnej ciężkiej i mozolnej pracy przy pomocy kilku programów co prawda udało mi się je odzyskać ale niestety już tylko jako pojedyncze pliki dokładnie ze sobą wymieszane. Odtworzenie pierwotnego stanu zajmie mi zapewne jeszcze kilka długich wieczorów. A wystarczyłby jeden program Acronis...

Camel1965

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
37066
Chciałbym wylosować klucz licencyjny programu Acronis True Image, ponieważ moja córeczka lubi grać w gry online i z tego powodu
miałem już mnóstwo problemów w postaci zainfekowania komputera. Niektóre skończyły się reinstalacją systemu. Słyszałem, że jest to
bardzo dobry program i najprawdopodobniej rozwiązałby mój problem.

Banito

Świeżak
Reakcje/Polubienia
2
Używam starszą wersję Acronis. Partycja Secure Zone to fajna sprawa ale problemem okazała się praca programu w konfiguracji Raid. Dlatego musiałem z niego zrezygnować i chętnie sprawdził bym czy nowsza wersja już sobie z tym radzi. Poza tym to bardzo dobry program do wykonywania kopii zapasowych. Często testuję różnego rodzaju oprogramowanie użytkowe i ciągła instalacja, deinstalacja oprogramowania powoduje znaczne spowalnianie sytemu do granic wytrzymałości nerwicowej :) Szybkie i sprawne przywrócenie systemu jest ukojeniem, jak te proszki od Goździkowej albo cos w tym stylu. Dlatego zgłaszam się posłusznie do konkursu po jednę mała licencyjkę :) Pozdrawiam

hist1410

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
29
To był piękny letni dzień. Rodzina przyjechała w odwiedziny i genialny bratanek dorwał się do komputera. Zaczął grać w grę online. Nikt się nim nie zajmował. No i dzieciak dzięki pomocom do gry zapaskudził mi system. Szczęście w nieszczęściu, że to była maszyna do rozrywki, a nie pracy. Skończyło się na reinstalacji systemu, bo niektórych plików nie udało się usunąć. Później dowiedziałem się o Acronisie i to rozwiązało mi problem. Potrzebuję ten program, ponieważ nowe systemy nie obsługują starego gazetowego Acronisa.

D

Deleted member 94

Moja przygoda z utraconymi plikami była bardzo negatywna w skutkach.

Przeglądając internet, korzystając z wbudowanej w przeglądarkę opcję możliwości pobierania plików, zdecydowałem się na pobranie z anglojęzycznego serwisu internetowego, pliku. Warto dodać, że nazwa wydawała się podejrzana i skomplikowana, jednak pewien poziomu i skuteczności zabezpieczeń na własnym stanowisku komputerowym, postanowiłem pobrać plik, co po pewnym czasie przyniosło wiele nieoczekiwanych skutków.

Po zakończeniu pobierania, pojawił się komunikat o zarażonym pliku, a po chwili komputer zrestartował się. Nieoczekiwany restart miał miejsce zawsze przed całkowitym załadowaniem systemu. Niestety poprzez taką usterkę nie miałem możliwości wrzucenia danych na nośnik pamięci, czy to Pendrive, czy płyta DVD.

Utraciłem bardzo ważne dane (m.in. zdjęcia schematu instalacji elektrycznej w nowo wybudowanym domku), które nie udało się odzyskać.

Od tego czasu, czytając artykuły, fora na temat zabezpieczeń, trafiłem na program Acronis True Image i stał się podstawowym wyposażeniem każdego komputera w moim mieszkaniu. Pełna wersja edycji 2009, zawierająca udoskonalenia byłaby jeszcze lepszym zabezpieczeniem dla moich stanowisk komputerowych.

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin
Chciałbym wygrać Acronis True Image Home ponieważ program ten jest dla mnie idealnym rozwiązaniem do robienia kopi bezpieczeństwa systemu i ważnych dla mnie danych. Szczególnie łatwość i pełna automatyzacja programu są jego wielką zaletą.Z Acronisem ponowne wgrywanie systemu,ulubionych programów i ich konfiguracja staje się banalnie łatwa.Dlatego jest to program bardzo przydatny i bardzo chciałbym go wygrać.

freester

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Często uzywam neta, łapie sporo wirusów/Jest to jeden z lepszych programów do przywracania systemu, dlatego pisze się na ten konkurs

rako

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
W mojej pracy bardzo duzo posługuje sie internetem,wiec stwarzam niebezpieczenstwo infekcji,wlasnie dlatego robie backupy ACRONISEM aby wszelkie moje dane byly odtwarzalne a program ten uratowal mnie juz nie raz w krytycznej sytuacji i naprawde zaedziecam mu duzo czasu i sporo nerwówo.dla mnie to jest bardzo dobry program ktory polece wszystkiim .

nasciturus

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Jestem grafikiem komputerowym i chyba nie musze mowic jak wiele pracy kosztuje mnie ta praca ,podczas mozolnych godzin nad projektami lubie miec pewnosc ze moje dane zabezpieczy pewny backup ktory po awarii komputera wsztstko przywroci a ja nie strace czasu i pieniedzy na powtorne odtwarzanie czegos co juz robilem.acronis jest tutaj chyba naj z naj jesli chodzi o ta dziedzine i chce go wygrac bo tylko on gwarantuje mi 100% bezpieczenstwa podczas surwingu w necie .

1070570

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Dlaczego chce go wygrać...? bo jest najlepszy
,a dlaczego tutaj?
bo to najlepsza strona z promocjami
,a dlaczego JA..? BO WIEM ZE TYLKO ACRONIS MNIE ochroni
a dlaczego Acronis ? bo to firma która w dziedzinie backupu i zabezpieczeń jest liderem i taka mała pchełka jak ja dołącza się do milionów jego wiernych fanów !!!!!!!!

bimar0@onet.pl

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Tak się składa,ze podczas mojej miesięcznej podroży służbowej mój komputer bardzo często podczas moje nieobecności służy moim dzieciom oraz zonie za centrum rozrywki.i po takim własnie czasie gdy przychodzi mi na nim pracować bardzo często posiadam na nim wirusy,trojany oraz inne malware które z uwagi na charakter poufności moich danych stwarza niebezpieczeństwo przecieku..więc zawsze pierwsza czynnością która robię jest rocevery dysku C który przywraca mi pierwotna strukturę oraz oczyszcza ze zbędnych wpisów cały rejestr oraz dysk.programu ozywam z reguły często .Obecnie jestem posiadaczem novego komputera i niestety ograniczenia systemu nie pozwalają mi używać starszego acronisa z powodu czego bardzo bardzo bardzo ubolewam ale mam nadzieje ze ten wyśmienity blog da mi szanse wygrać bezpieczeństwo i stabilność które ten program gwarantuje a mojej zonie i dzieciakom masę dobrej zabawy po której ich ukochany tatus nie bedzie musial sie martwic czy wzywać informatyka czy servicemana do laptopa.
Kończąc dziekuje za wspaniały pomysł z tym konkursem i liczę ze własnie do mnie uśmiechnie sie szczęście na co bardzo liczę i wam również życzę tego samego moi mili blogowicze.
Z wyrazami szacunku:

wierny ..choć nie zawsze z braku czasu systematyczny odwiedzający

Status
Zamknięty.
Do góry