Keriver 1 Click Restore Free - pytanie

1qaz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
89
Dzisiaj zainstalowałem Cyberghosta VPN. Oczywiście przed instalacją zrobiłem kopię zapasową (pełną). Program nie przypadł mi jednak do gustu więc postanowiłem przywrócić komputer do stanu z przed instalacji. Po przywróceniu na pierwszy rzut oka okazało się, że jest wszystko OK! Jednak po wejściu na partycję "D" (moją drugą - nie systemową) okazało się, że pozostał na niej folder z jakimiś plikami po Cyberghost. Nie zastanawiając się usunąłem cały folder. W związku z tym mam pytanie: Czy było to bezpieczne? Dla przypomnienia:
- program (CyberGhostVPN) zainstalowałem na partycji "D" (nie systemowej)
- w systemie nie ma żadnych pozostałości po Ghoscie (rejestr czysty, dodaj-usuń programy: czysto, w menadżerze urządzeń: czysto! - nie ma tej "wirtualnej karty sieciowej TAP-Win32 Provider..."
Więc czy moje działanie było słuszne i bezpieczne?

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
Tak ponieważ folder programu nie był instalowany na dysku systemowym (a tylko pliki na nim zostały przywrócone do stanu sprzed instalacji CGV - a co za tym stan systemu), więc nie ma się czym przejmować.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
To co zostało z Cyberghosta VPN na dysku D, po cofnięciu snapa partycji C to już tylko śmieci. Więc kosz się należał.

1qaz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
89
Eru napisał:
Tak ponieważ folder programu nie był instalowany na dysku systemowym (a tylko pliki na nim zostały przywrócone do stanu sprzed instalacji CGV - a co za tym stan systemu), więc nie ma się czym przejmować.
OK! Czyli jeżeli zainstalował bym (hipotetycznie) CyberGhosta na partycji "C" - systemowej to by nic nie zostało tak?

1qaz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
89
Super! Dzięki za info. Keriver 1CRF niby mały niepozorny programik ale w gruncie rzeczy POTĘGA! :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34012
Miasto
Trololololo
1qaz napisał:
Keriver 1CRF niby mały niepozorny programik ale w gruncie rzeczy POTĘGA! :)
:Full zadowolony

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
49328
Miasto
Gdzieś w Polsce
senior38 jak uruchomisz Kerivera, klikasz na Advance i wybierasz w wierszu Snapshot type strzałką Incremental.
Chyba o to Ci chodzi.

1qaz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
89
Kolejne pytanie:
Czy mogę usuwać snapy? Wiem, że w wersji PRO jest do tego odpowiednia zakładka ale w wersji FREE nie ma takiego czegoś. Czy w tej wersji migawki usuwa się "normalnie" - czyli tak jak np. plik mp3 - czyli do kosza i opróżnij kosz? Jeżeli można usuwać migawki to mam pytanie, które (może być jedna) usunąć? Żeby było łatwiej zamieszczam zdjęcie :)
akYAI.jpg

Coś mi mówi, że mogę usunąć z tego zestawu zhbackup2 - ale poczekam na waszą opinię w tej sprawie :) Jeszcze jedno wszystkie kopie jakie wykonuję to kopie pełne.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34012
Miasto
Trololololo
Jeśli każda z tych kopii to kopia pełna to możesz usunąć którą chcesz.

1qaz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
89
Docelowo chodzi mi o to żeby mieć w tym folderze tylko 3 kopie. Dysku nie mam za dużego także na te ok. 9GB to jeszcze mogę sobie pozwolić. Dobra wybieram migawkę nr 2 :) Czyli mogę ją usunąć tak jak wspomnianą już "mp3" ?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34012
Miasto
Trololololo
Wiesz co, została mi jedna aktywacja wersji Pro ( mam licencję którą można aktywować na 4 PC ), mogę ci oddać tą aktywację za free i będziesz miał Keriver 1 Click Restore PRO :klawik.

Jeśli chodzi o wersję Free to nie wiem bo nie instalowałem jej.

Na zrzucie ekranu jest SnapCfg.ini co w nim jest ?? Pytam bo prawdopodobnie wystarczy w nim coś dopisać aby kopie kasowały się automatycznie po iluś tam dniach od wykonania.

Do góry