Moje urządzenie wielofunkcyjne Epson DX7450 jak na razie sprawuje się dobrze, ale niestety nie jest tak kolorowo, jakby się wydawało. Tusze oryginalne są dosyć drogie ok. 50 zł. za jeden, a potrzebne są cztery. Dodatkowo sama drukarka dysze czyści tuszem, dlatego nawet jeśli korzysta się tylko z czarnego, to i tak ubywa kolorowych. W przypadku, kiedy jeden z tuszy się kończy, to urządzenie przestaje pracować. Moim zdaniem jest ona dosyć droga w użytkowaniu przy korzystaniu z oryginalnych tuszy.
Sytuacja zmienia się przy korzystaniu z zamienników, są nawet tanie, komplet ok. 13 zł. (pięć kartridży, 2 czarne i trzy kolorowe). Nie jestem w stanie powiedzieć ile można z nich wdrukować kartek. Obligatoryjnie należy zaopatrzyć się w restarter chipów. U mnie jak na razie się to sprawdza.
Sytuacja zmienia się przy korzystaniu z zamienników, są nawet tanie, komplet ok. 13 zł. (pięć kartridży, 2 czarne i trzy kolorowe). Nie jestem w stanie powiedzieć ile można z nich wdrukować kartek. Obligatoryjnie należy zaopatrzyć się w restarter chipów. U mnie jak na razie się to sprawdza.