Jakie urządzenie wielofunkcyjne radzicie wybrać?

K2o

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Moje urządzenie wielofunkcyjne Epson DX7450 jak na razie sprawuje się dobrze, ale niestety nie jest tak kolorowo, jakby się wydawało. Tusze oryginalne są dosyć drogie ok. 50 zł. za jeden, a potrzebne są cztery. Dodatkowo sama drukarka dysze czyści tuszem, dlatego nawet jeśli korzysta się tylko z czarnego, to i tak ubywa kolorowych. W przypadku, kiedy jeden z tuszy się kończy, to urządzenie przestaje pracować. Moim zdaniem jest ona dosyć droga w użytkowaniu przy korzystaniu z oryginalnych tuszy.
Sytuacja zmienia się przy korzystaniu z zamienników, są nawet tanie, komplet ok. 13 zł. (pięć kartridży, 2 czarne i trzy kolorowe). Nie jestem w stanie powiedzieć ile można z nich wdrukować kartek. Obligatoryjnie należy zaopatrzyć się w restarter chipów. U mnie jak na razie się to sprawdza.

Tomek-T-M-F

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Olsztyn
Ja w moim Brother DCP-357c używam tuszy ActiveJet płaciłem ostatnio za komplet kolor+czarny 85zł 4 sztuki. reszty nie pamiętam ale pojemność chyba 20ml na sztuke.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
44672
Miasto
Gdzieś w Polsce
Używając Epson Stylus SX415 przez ten rok, a nawet prawie dwa jak patrzę datę zakupu, dopowiem jeszcze, że zdażały mi się okresy, gdzie drukarka i skaner uzywane były non-stop lub tygodne czy raz nawet ze trzy miechy, gdy ani razu nie był włączony, po uruchomieniu zero problemów, tusz nie zasechł. Wszystko ok i jeżeli nie ma sztucznego postarzania posłuży mi jeszcze długo. Olu, decyzja należy do Ciebie, ale jeżeli brałaś pod uwagę ten model, to wg mnie jest ok :ok .

A

Anonymous

Dziękuję Wszystkim za pomoc, dzięki Waszym wypowiedzią wiele się dowiedziałam i podjęłam już decyzję jakie urządzono kupić. Wybrałam Epson Stylus SX415 teraz tylko pozostało mi szukanie gdzie w sieci go kupić :)

Jeszcze raz dziękuję

Hehe, jak już wybrałam to okazuje się, że nigdzie go nie ma... więc ostatecznie wybrałam EPSON STYLUS SX420W

Do góry