Eset NOD32 Antivirus za darmo

A

Anonymous

Manila napisał:
jorn napisał:
Webroot Secureanywhere na bank jest lżejszy
ESET nie jest już piórkiem jak to usilnie niektórzy twierdzą ( Norton jest lżejszy np)
Webroot działa w chmurce , dla tego zużywa znikome ilości zasobów komputera
do tego ma firewalla
ESET AV już nie , natomiast definicje są na kompie, i nawet bez połączenia z netem dzielnie chroni twoje dane.
Moim zdaniem programy są na podobnym poziomie, natomiast masz tutaj licencje na rok
jak zwal tak zwal wybór należy do Ciebie :ok

Przez miesiąc testowałem ich w parze na kilkudziesięciu paczkach malware i Eset ma zdecydowanie wyższą wykrywalność (zresztą to absolutny top razem z Kasprem). Faktem jest natomiast, że Webroot zawsze coś tam znajdował po Esecie. Razem bardzo często było to 95-99% wykrytych zagrożeń. Ładnie ze sobą te AV współpracują, nie gryzą się, nie sarkają na siebie (jak było np. z NIS-em) i generalnie fajnie im ze sobą :hippie
Dlatego mam oba na pokładzie. Jest lekko i bezpiecznie.
Co do lekkości Nortona. Co z tego, że w Menedżerze zadań pokazuje niskie zużycie zasobów, skoro powoduje kupę innych kłopotów. Miałem przez rok i wiem jak to wygląda.
Primo- bardzo długo wstawał po starcie systemu (Eset błyskawicznie. Chce pobierać sygnatury zanim nawet uruchamia się u mnie wi-fi).
Secundo- podczas aktualizacji Windowsa parę razy BSOD.
Tertio- Często zamrażał mi ekran logowania do systemu na ok.20-30 sekund.
Quarto- Start MBAM Pro razem z systemem to przez Nortona następny bluesceen. Tyle na szybko, ale było tego więcej.
ilu ludzi na tym świecie tyle zdań
z Webroota korzystałem niemal rok ... później dzięki forum poznałem is360 i przesiadłem się na niego ,
łażąc po rożnych stronach nigdy nic nie załapałem dla tego nie mogę o tym ultralekkim programiku złego słowa powiedzieć
Eset raz mnie zawiódł ( co prawda moja wina uruchomiam plik nie sprawdzając go wcześniej) i reinstalką się to zakończyło
nie mniej zgadzam się ze to czołówka( choć mym zdaniem nie ścisła)
fajna propozycja zachować oba ... wypaśne zabezpieczonko :yhy

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
OXYGEN THIEF napisał:
ale jak ?? skanowanie paczek czy uruchamianie każdego malware ??

Duże paki przez skanowanie, ale były też mniejsze oraz pojedyncze pliki, które uruchamiałem. Wiem wiem co masz na myśli, Webroot z tą swoją heurystyką budzi się do akcji przy uruchamianiu syfu. Jednak i tu lepszy był Eset, choć różnice były duże mniejsze. Webroot to w sumie fajny program.

A

Anonymous

Nie tylko przy uruchamianiu, webroot cały czas czuwa i w razie wykrycia podejrzanych akcji odwraca szkodliwe zmiany.
Jeśli wierzyć w to co piszą :szydera

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30937
Miasto
Trololololo

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
jorn napisał:
później dzięki forum poznałem is360 i przesiadłem się na niego ,
łażąc po rożnych stronach nigdy nic nie załapałem dla tego nie mogę o tym ultralekkim programiku złego słowa powiedzieć
Eset raz mnie zawiódł ( co prawda moja wina uruchomiam plik nie sprawdzając go wcześniej) i reinstalką się to zakończyło
nie mniej zgadzam się ze to czołówka( choć mym zdaniem nie ścisła)

IS360 nigdy nie próbowałem, ale czytam że jest niezły. Eset wyłapuje doszczętnie PUP-y i tym wyrabia sobie takie staty ( w przeciwieństwie ponoć do Emsisofta, który jest bardziej treściwy)

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Jeżeli używacie Esset Nod32 AV to jaki firewall chroni Wasze komputery przed atakami?

A

Anonymous

Manila napisał:
Co do lekkości Nortona. Co z tego, że w Menedżerze zadań pokazuje niskie zużycie zasobów, skoro powoduje kupę innych kłopotów. Miałem przez rok i wiem jak to wygląda.
Primo- bardzo długo wstawał po starcie systemu (Eset błyskawicznie. Chce pobierać sygnatury zanim nawet uruchamia się u mnie wi-fi).
Quarto- Start MBAM Pro razem z systemem to przez Nortona następny bluesceen. Tyle na szybko, ale było tego więcej.
Miałem NIS-a przez dwa lata bez przerwy...i nigdy,nie wystąpił u mnie żaden z opisywanych przez Ciebie (ani innych) problemów :dziwak .

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Hornet napisał:
Manila napisał:
Miałem NIS-a przez dwa lata bez przerwy...i nigdy,nie wystąpił u mnie żaden z opisywanych przez Ciebie (ani innych) problemów :dziwak .

Bo to chyba jest zależne od indywidualnego komputera, z jego konkretnym oprogramowaniem, bibliotekami i konfiguracją ??

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Panowie i panie za pomocą klucza z tj promocji i aktywacji na adres:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
i otrzymaniu nazwy i hasła przedłożyłem mój ESS na Windows XP na rok czasu do 1 012 2014
Żeby nie być gołosłownym załączam screen:
esetss.jpg

Dobrych ludzi, którzy mają jeszcze nie używany klucz proszę o przysłanie na PV, ja głupi wziąłem tylko jeden, a na kompie żony mam Avasta i chciałbym jej zainstalować ESS, z góry dziękuję...

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Emmers napisał:
Dobrych ludzi, którzy mają jeszcze nie używany klucz proszę o przysłanie na PV, ja głupi wziąłem tylko jeden, a na kompie żony mam Avasta i chciałbym jej zainstalować ESS, z góry dziękuję...
Sprawdź PW

jasiekgg

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Emmers ja też mam licencję na rok, ale jak aktualizuje bazy sygnatur wirusów to wyskakuje błąd użytkownika i hasła.
jakieś sugestie?

Do góry