Cancelling, klonowane postawy w ramach systemu, odwracanie wektorów wartości społecznych. No i zabawa w berka z systemem będąc zarazem jego beneficjentem, yeeaahh.... Czyli trzymamy rękę na pulsie, tak się przynajmniej wydaje chłopakom z RATM i mi, w "naiwności" ich (lecz za odpowiednią kwotę) i swojej, lecz przynajmniej to wszystko przy odpowiednim brzmieniu.
Rage Against The Machine - Testify
Rage Against The Machine - Killing In the Name
Rage Against The Machine - Sleep Now in the Fire
Klip z przesłaniem (hm..) o chciwości Amerykanów, niewolnictwu i polityce wojennej i to wszystko w anturażu koszulek z napisem CCCP oraz majaczącego w tle Che, a w reżyserii "faktografa" (ha, ha..) Michaela Moore'a. Ta cała sytuacja przypomina mi trochę słowa Oriany Fallaci: "Kiedy pomyślisz na przykład, że taki pijak jak Jelcyn był Carem, a taki ignorant jak Wałęsa symbolem wolności, to nogi uginają się pod człowiekiem."
Rage Against The Machine, muza mojej młodości, i przede wszystkim muza.
Rage Against The Machine - Testify
Rage Against The Machine - Killing In the Name
Rage Against The Machine - Sleep Now in the Fire
Klip z przesłaniem (hm..) o chciwości Amerykanów, niewolnictwu i polityce wojennej i to wszystko w anturażu koszulek z napisem CCCP oraz majaczącego w tle Che, a w reżyserii "faktografa" (ha, ha..) Michaela Moore'a. Ta cała sytuacja przypomina mi trochę słowa Oriany Fallaci: "Kiedy pomyślisz na przykład, że taki pijak jak Jelcyn był Carem, a taki ignorant jak Wałęsa symbolem wolności, to nogi uginają się pod człowiekiem."
Rage Against The Machine, muza mojej młodości, i przede wszystkim muza.
Ostatnia edycja: