Narzędzia Auslogics Disk Defrag Pro za darmo

A

Anonymous

A ja tam nigdy nie zauważyłem różnicy w szybkości działania systemu po defragmentacji. :p

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Marsellinio , widocznie używasz dysku SSD :sarkazm

A

Anonymous

marsellus napisał:
A ja tam nigdy nie zauważyłem różnicy w szybkości działania systemu po defragmentacji. :p
Stety czy niestety :wariat muszę się zgodzić z naszym zacnym Modem :zawsty też nie zauważyłem nigdy żadnego kopa po defragmentacji.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Ja po prostu nie przejmuję się tym, czy pliki na dysku są czy nie są pofragmentowane, robi to za mnie dość już wiekowa aplikacja O&O Defrag 8. Robi to dość skutecznie pracując w miarę potrzeby w tle prawie bez obciążenia systemu, wręcz niezauważalnie. O&O Defrag 8 widoczny jest jako jedna z usług w zarządzaniu komputerem i tam można wyłączyć automatyczną defragmentację, Jest również widoczny w menu kontekstowym dysków (partycji) i z tego menu można przeprowadzić defragmentację ręczną na żądanie,
defrag1.jpg
defrag2.jpg
defrag3.jpg

Szczytowe użycie procesora w momencie pracy defragmentatora to 20 procent

A

Anonymous

Emmers napisał:
Robi to dość skutecznie pracując w miarę potrzeby w tle prawie bez obciążenia systemu, wręcz niezauważalnie.
Emmers-Ty chyba nas nie poważnie traktujesz :wariat Instalować sofcik,który działa w tle,nie wiele robi (według mnie),mieli dyskiem i zużywa w 20 procent procka to czyste : samobiczowanie :dziwak
i to w czasach "informacji,globalizacji i intelektu" czyli ogólnego przyspieszenia jak to mówi TW "Bolek" :szydera Luknij na mój zestaw z sygnaturki...szczytowe zużycie procesorka to 1% :klawik. Konkludując : jakimkolwiek zamulaczom mówimy stanowcze : nie.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Hornet napisał:
Emmers napisał:
Robi to dość skutecznie pracując w miarę potrzeby w tle prawie bez obciążenia systemu, wręcz niezauważalnie.
Emmers-Ty chyba nas nie poważnie traktujesz :wariat Instalować sofcik,który działa w tle,nie wiele robi (według mnie),mieli dyskiem i zużywa w 20 procent procka to czyste : samobiczowanie :dziwak
i to w czasach "informacji,globalizacji i intelektu" czyli ogólnego przyspieszenia jak to mówi TW "Bolek" :szydera Luknij na mój zestaw z sygnaturki...szczytowe zużycie procesorka to 1% :klawik. Konkludując : jakimkolwiek zamulaczom mówimy stanowcze : nie.
No widzisz i nie zrozumiałeś nic, defragmentator pracuje tylko wówczas gdy dysk osiągnie stopień defragmentacji który dla systemu staje się utrapieniem, a dla systemu plików staje się zagrożeniem, np. zapętlenia plików i w konsekwencji niemożnością zapisu i odczytu danych, a wspomniane 20 % jest absolutną wartością szczytową podczas jego intensywnej pracy. Właściwie nie odczuwam, że mam ten defragmentator i że on od czasu do czasu robi swoje, a że robi, można czasami poznać po ukazującej się w zasobniku ikonce albo po sprawdzeniu fragmentacji jakimkolwiek innym programem. Pliki na dysku nigdy nie wymagają dodatkowej defragmentacji. Co nie zawsze można powiedzieć po defragmentacji przeprowadzonej innymi programami. Możesz zresztą sam to sprawdzić i wypróbować ten soft .
Z defragmentatorami różnych firm jest tak, że w trakcie ich pracy nic nie da się zrobić na komputerze, ten pozwala na komfortową pracę w tym czasie, zresztą wszystkie produkty O&O Software mają tę cechę, choćby niedawno oferowany w promocji program O&O CleverCache.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
a dla systemu plików staje się zagrożeniem, np. zapętlenia plików i w konsekwencji niemożnością zapisu i odczytu danych
- Nie chcę wnikać w szczegóły ale "zapętlenia plików" to troszkę zapożyczony txt i raczej nie na miejscu W audio można by było to rozważać. :scratch
No widzisz i nie zrozumiałeś nic, defragmentator pracuje tylko wówczas gdy dysk osiągnie stopień defragmentacji który dla systemu staje się utrapieniem
- tylko że tak się dzieje jak dysk ulega
fragmentacji :zawsty
Akurat Auslogics BoostSpeed ma go wbudowane (Auslogics Disk Defrag Pro). W razie wycieczek personalnych stawiam dolary przeciw zeszłorocznym liściom że defragmentator np. Visty jest lepszy. Może operacje na dysku się nie przyspieszą (tu zależny jest stopień fragmentacji czyt. czas dostępu) jednak czas wstawania systemu już tak :klawik.
Mam nadzieję że jeżeli pomieszałem pojęcia to mi wybaczycie - Jam nie wierny, Mea Culpa :papież

A

Anonymous

Emmers napisał:
Hornet napisał:
Emmers napisał:
No widzisz i nie zrozumiałeś nic, defragmentator pracuje tylko wówczas gdy dysk osiągnie stopień defragmentacji który dla systemu staje się utrapieniem, a dla systemu plików staje się zagrożeniem, np. zapętlenia plików i w konsekwencji niemożnością zapisu i odczytu danych, a wspomniane 20 % jest absolutną wartością szczytową podczas jego intensywnej pracy. .
Emmers-czyli moje podejrzenia się potwierdziły...masz nas za : kompletnych idiotów...pytanie brzmi : dlaczego ?? Nie ma żadnego zapętlenia i niemożności zapisu plików...jak dysk będzie bardzo pofragmentowany to system będzie tylko nieco wolniej działał,to wszystko.
Dlatego daj sobie spokój z moralizatorstwem :dziękuję

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
[website]http://pl.wikipedia.org/wiki/Fragmentacja_(system_plik%C3%B3w)[/website]
Daleki jestem od moralizatorstwa, jestem starym praktykiem, który zabawę z komputerami rozpoczął we wczesnych latach dziewięćdziesiątych
Skutki fragmentacji:
Najpoważniejszym skutkiem fragmentacji systemu plików jest spadek wydajności operacji na plikach. Duża fragmentacja zmusza do częstej relokacji głowicy dysku twardego, co jest czasochłonne. Fragmentacja zmniejsza także prawdopodobieństwo odzyskania danych z dysku w wypadku awarii systemu plików.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Emmers napisał:
[website]http://pl.wikipedia.org/wiki/Fragmentacja_(system_plik%C3%B3w)[/website]
Daleki jestem od moralizatorstwa, jestem starym praktykiem, który zabawę z komputerami rozpoczął we wczesnych latach dziewięćdziesiątych
Skutki fragmentacji:
Najpoważniejszym skutkiem fragmentacji systemu plików jest spadek wydajności operacji na plikach. Duża fragmentacja zmusza do częstej relokacji głowicy dysku twardego, co jest czasochłonne. Fragmentacja zmniejsza także prawdopodobieństwo odzyskania danych z dysku w wypadku awarii systemu plików.
- O, i ładnie, składnie i zrozumiale. :piwko
Dodam tylko że częstą utratą danych na zewnętrznych HDD jest odłączanie od kompa poprzez wyciągnie kabla z portu USB :lanie , nie zaparkowana głowica bywa wredna. :nea

A

Anonymous

Emmers napisał:
Skutki fragmentacji:
A co to ma wspólnego z tym co pisałeś wcześniej ?? Zapętlenie to nie to samo co zwiększona praca głowicy. Albo : niemożność odczytu czy zapisu plików to także nie to samo co problemy z odzyskiwaniem plików w razie awarii. 20% fragmentacji też nie jest żadnym wyznacznikiem bo jak pofragmentowane są jakieś pliki których system czy użytkownik nie używa to nawet 90% fragmentacja będzie niezauważalna.
Emmers-uwierz mi...w życiu nie można wszystkiego wiedzieć :)

Krzysiekk

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Wersja 4.2.1.0 zablokowała licencję. Powtórne instalki nic nie dają. I co teraz?

Artur

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Krzysiekk napisał:
Wersja 4.2.1.0 zablokowała licencję. Powtórne instalki nic nie dają. I co teraz?
U mnie wszystko przebiegło bez problemów, nadinstalowałem nową wersję na starą i licka działa
ec5038842aafa.png

Do góry