ZoneAlarm Antivirus + Firewal - Wasze opinie

pavlovsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Zastanawiam się nad instalacją tego pakietu, ale nie wiem czy warto. Co o nim sądzicie? Godny instalacji, czy dać sobie z nim spokój?

A

Anonymous

Re: ZoneAlarm + Firewal - Wasze opinie

Chodzi o ten pakiecik : ZoneAlarm Internet Security Suite ?

pavlovsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Re: ZoneAlarm + Firewal - Wasze opinie

Nie, chodzi o ZoneAlarm Antivirus + Firewall.

Zedytowałem tytuł, aby nie było już wątpliwości o jaki pakiecik chodzi.

A

Anonymous

Ciężkie jak cholera.Odradzam.Lepiej machnąć : avast!+PC Tools Firewall Plus+SpyShelter Free.
Lżej,wszechstronniej,skuteczniej.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
@Hornet
avast!+PC Tools Firewall Plus+SpyShelter Free.
Lżej,wszechstronniej,skuteczniej.
Miałem kiedyś podobny zestaw ( zamiast SS miałem ZA ) i do tego jeszcze sandboxie Wszystko lekkie jak piórko zero zwalniania netu i podobnych problemów

A

Anonymous

Remool-wszystko zależy do czego porównamy,jaki mamy sprzęt i jakie security było do tej pory zainstalowane...ZoneAlarm jest jedną z cięższych zapek do tego antyvirek na silniku Kasperczaka-dopełnia całości :gwizdek

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Hornet-Zgadza się w 100tu%ach :ok Dlatego zestawowi ZoneAlarm Antivirus + Firewal - mówimy stanowcze -NIE

jan13

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
19
Mam ten zestaw na XP i powiem że system uruchamia się błyskawicznie żadnych spowolnień a że na silniku Kaspersky tym lepiej.

A

Anonymous

jan13 napisał:
Mam ten zestaw na XP i powiem że system uruchamia się błyskawicznie żadnych spowolnień a że na silniku Kaspersky tym lepiej.
Jasiu-możemy się tak licytować do końca świata...czyli jeszcze kilka miesięcy :szydera
Już napisałem...zależy od odnośnika...zainstaluj sobie NIS-a 2012 i porównaj :) Być może mam troszeczkę spaczone spojrzenie na zużycie zasobów pod wpływem tego co mam w sygnaturce :dziwak

wilkunek

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
NiS jest troszeczke jak Vista - jak skonfigurujesz dobrze i pogrzebiesz to działa nawet dobrze. Zapora Systemu Windows nie jest zła ale trzeba ją dłuuugo konfigurować. Prawda - Zonealarm jest wygodniejszy ale tak jak koledzy mówili: cięższy. Musisz sam zdecydować - jaki masz sprzęt i czy dodatkowe obciążenie nie sprawi że "komputer przestanie być fajny".

A

Anonymous

wilkunek napisał:
NiS jest troszeczke jak Vista - jak skonfigurujesz dobrze i pogrzebiesz to działa nawet dobrze.
Wilkunek-rozpędziłeś się jak Bugatti Veyron :szydera jak można porównywać nawet "troszeczkę" wpadkę stulecia Microshitu czyli Vistę do najbardziej przyjaznego pakieciku jakim jest NIS :dziwak ?
I co Ty chcesz tam grzebać ? Wystarczy dać poziom : agresywny w : SONAR i ochronie w czasie rzeczywistym oraz (jeśli ktoś lubi kontrolować ruch sieciowy) zapkę na : tryb interaktywny.To wszystko co można zrobić z rzeczy rozsądnych dla podniesienia skuteczności w tym pakiecie.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Nowa wersja tego softu ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 10.2.047.000

Link :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

:)

pavlovsky

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Pytałem Was swego czasu co sądzicie o tym pakiecie i były stanowcze głosy sprzeciwu. Ja jednak zainstalowałem ten pakiecik i jestem z niego bardzo zadowolony. O zamulaniu mowy nie ma. Wszystko ok :)

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
U mnie działał szybko i niczego nie spowalniał (komputer ma z 4,5 roku) ale.... co jakis czas raczył mnie bluescreenem związanym ze sterownikami nvidia, które wymieniałem, konfigurowałem i nic to nie dało.Pakiet ma też dużą wadę (jak dla mnie) nie jest kompatybilny z oprogramowaniem wykorzystującym sterowniki SPTD (Daemon tools, Alcohol 120%) firma tłumaczy to błędem w programie Daemon Tools co raczej jest bzdura biorac pod uwagę, że jak napisałem wyżej Alcohol 120% też nie działa poprawnie a druga sprawa, że inne oprogramowanie zabezpieczające nie ma najmniejszych problemów ani z DT ani z Alcoholem.

Do góry