Zillasoft Complete PC - 28 programów za darmo !

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30616
Miasto
Trololololo
takich programów zawierających adware ( reklamy ) jest masa , choćby ICQ ( komunikator ) i inne :D

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30616
Miasto
Trololololo
Może po prostu zgłosili to i dlatego blokuje,a producent nie fatygował się z wytłumaczeniem co i jak.Tak czy owak niech się " martwi " ( o ile jest czym ) ten kto instaluje.Szkoda ze wywaliłes bo jestem ciekaw co by było gdybyś zamknął ten proces verify.exe który własnie nadaje te reklamówki.

mac

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
3
Miasto
Starogard Gdański/Berlin
Po sprawdzeniu instalek na Virus Total rzeczywiście wykrywa adware, czyli jak Oxy pisał -reklamy. Pewnie dlatego za darmo rozdają bo są z reklamami.Coś za coś. :) Każdy instaluje na własną odpowiedzialność. :D

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
no tak, ale dlaczego jeśli to tylko reklamy to:
1. "upupiły" firefoxa
2. były obecne w pamięci jako aktywne procesy, pomimo tego, że żaden program oprócz MBAM i typowych procesów nie był uruchomiony

Poza tym ja nie zainstalowałem żadnego z tych programów.
Uruchomiłem tylko pliki instalacyjne celem sprawdzenia, czy są poprawnie ściągnięte. W momencie pojawienia się pierwszego okna instalacji naciskałem "cancel" a nie "dalej" ....
Czyli cokolwiek instaluje się to:
1. robi to bez wiedzy użytkownika i bez żadnego ostrzeżenia
2. robi to pomimo rezygnacji z instalacji programu
3. rezyduje w pamięci operacyjnej kompa oraz na hdd

Tak więc, może to i jest nieszkodliwe, ale wole napisać ostrzeżenie i podsumowanie: -> instalacja na własne ryzyko <-

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Po pobraniu Icon Maker i przeskanowaniu VirusTotal wynik 9/43
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

sam nie wiem co o tym sądzić :?? :??

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Mac dał linka:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Nie czepiłbym się tego, jeśli padłoby pytanie czy chce to zainstalować.
Ale jeśli wbiło to się w tle bez żadnej informacji, pomimo tego, że NIE ZAINSTALOWAŁEM programu, to już wg. mnie podpada pod spyware.

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
W ogóle co to za firma ten Zillasoft, nie dość że są problemy opisane jak powyżej to nie chce się poprawnie uruchamiać, a na dodatek ten pieprzony RelevantKnowdledge :diablo .Nie warto sobie tymi śmieciami moim zdaniem głowy zawracać. Odinstalowałem ten shit od razu i mam święty spokój :twisted:

Do góry