Zdjęcia i wiadomości mniej śmieszne...

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

Karwasz twarz...takiej galerii jeszcze nie widziałem :eek: .Komuna tym biednym ludziom tak zlasowała mózgi,że kiedy padnie to od nowa będą musieli się uczyć : człowieczeństwa :dziwak .

A

Anonymous

slawektor napisał:
Kiedyś w innym wątku miałem podać tego linka. Odpuściłem.
Pamiętam w którym wątku.
A wracając do tematu : na Dolnym Śląsku mieszka pełno Ukraińców,przesiedlonych tu po 1945 r.
Delikatnie mówiąc : bardzo nieciekawa nacja.Zawzięci,mściwi,nieuprzejmi.
Nigdy nie słyszałem dobrej opinii na ich temat...

A

Anonymous

Dobrze Pamiętasz.
Wołyń zamienił się w piekło na ziemi. Wołają z grobów, których nie ma.
Jak oglądam te filmy..
Tym bardziej nie mogę zrozumieć tego:
"Czystka etniczna o znamionach ludobójstwa" a nie ludobójstwo.
Sejm przyjął uchwałę upamiętniającą ofiary zbrodni wołyńskiej. Głosowało w sumie 442 posłów. Za było 263 posłów, przeciw - 33, wstrzymało się - 146. W uchwale znalazło się sformułowanie "czystka etniczna o znamionach ludobójstwa". Wcześniej posłowie odrzucili poprawkę, w której zbrodnia została określona mianem ludobójstwa, a także poprawkę przewidującą ustanowienie Dnia Pamięci i Męczeństwa Kresowian.

Jednym z posłów PO, którzy głosowali przeciw określeniu zbrodni na Wołyniu "ludobójstwem", był Miron Sycz, którego ojciec był żołnierzem UPA. Sycz, były członek PZPR, od długiego czasu występuje przeciw prawdzie o wołyńskim ludobójstwie. Jeden z takich epizodów opisała pięć lat temu "Gazeta Polska".

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Poseł PO Miron Sycz wyznaje: "Nie byłem chowany w miłości do Polaków." I nie waha się zrównać AK z bandami UPA

Tomasz Nałęcz jest zadowolony z decyzji prezydenta Bronisława Komorowskiego o nieobjęciu patronatem obchodów rocznicy rzezi wołyńskiej organizowanych przez Ogólnopolski Komitet Obchodów 70. rocznicy Ludobójstwa na Kresach Wschodnich. - Sam tak prezydentowi doradzałem – powiedział Nałęcz.

Jako powód, doradca prezydenta ds. historii i dziedzictwa narodowego, podał obecność w programie tych obchodów takich wydarzeń jak zaplanowana na Podkarpaciu inscenizacja ukraińskiego napadu na polską wieś. – Nie jestem zwolennikiem takiego działania – oznajmił.

A

Anonymous

Samo czytanie książek P. Kulińskiej "Dzieci Kresów" jest wprost niemożliwe...Nie mogę na raz przeczytać więcej niż parę stron, bo po prostu ręce zaczynają się trząść...

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4432
Miasto
Polska
Hornet napisał:
A wracając do tematu : na Dolnym Śląsku mieszka pełno Ukraińców,przesiedlonych tu po 1945 r.
Ola Boga, Hornet ! Z całym szacunkiem, ale my Polacy owieczkami nie jesteśmy. Żadnych swoich sąsiadów: "Szwabów, Pepików, Słowaków, Ukraińców, Ruskich, Białorusinów" (najmniej) nie lubimy i mamy o nich pogardliwe zdanie.
Na Ukrainie byłem ponad 30 razy. W Stambule w momencie kryzysowym pomogła mi Ukrainka z Odessy. Masz ode mnie tę jedną dobrą opinię.
Ponieważ Chachły (tak pogardliwie nazywają Ukraińców Rosjanie) nie do końca lubią się z Rosjanami, to i lubmy ich my.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
antbil007 napisał:
Hornet napisał:
Ola Boga, Hornet ! Z całym szacunkiem, ale my Polacy owieczkami nie jesteśmy. Żadnych swoich sąsiadów: "Szwabów, Pepików, Słowaków, Ukraińców, Ruskich, Białorusinów" (najmniej) nie lubimy i mamy o nich pogardliwe zdanie.
Na Ukrainie byłem ponad 30 razy. W Stambule w momencie kryzysowym pomogła mi Ukrainka z Odessy. Masz ode mnie tę jedną dobrą opinię.
Ponieważ Chachły (tak pogardliwie nazywają Ukraińców Rosjanie) nie do końca lubią się z Rosjanami, to i lubmy ich my.

Ja tam lubię niektórych, zawsze konkretnych. Bardzo lubiłem śliczną i sympatyczną Niemkę Friedę - tę znałem, nie znam obecnego prezydenta Niemiec, ale go lubię, Ukrainkę Aldonę (zanim wyszło, że Polaków nie cierpi, nasza znajomość natrafiła tym samym na opory i się nie rozwinęła :(), lubię Rosjan (tych z wódką, bez bagnetów, nie lubię władców rosyjskich, co chcą traktować Polskę i Polaków jako swoją własność - ten bizantyjski styl; zwłaszcza lubię poetów rosyjskich), Białorusinów lubię ze względu na Łukaszenkę - ten osiąga 1,5 tuska/minutę już o 7 rano, do 16 potrafi dojść do natężenia 2,3 tuska na minutę, Czechów lubię za język i Batmana mówiącego - ne bojte se mne, ja sem netoperek, Słowaka znałem tylko jednego i raczej miałem do niego postawę pozytywną.

Zatem zaprzeczam, że nikogo nie lubimy z zagramanicy. Lubimy.

A

Anonymous

antbil007 napisał:
Hornet napisał:
Piszesz o sobie ?? Ja lubię : Niemców,Czechów,Węgrów a bardzo lubię : Flamandów :hippie,więc nie wiem kogo masz na myśli.
Co do Ukraińców,to może miałeś kontakt z młodymi ludźmi,którzy mają już trochę inną mentalność.
Byłeś 30 razy na Ukrainie ? To elegancko.Niedaleko Wrocławia-między Kątami Wrocławskimi a Środą Śląską leży miejscowość : K....,która składa się z 90% Ukraińców,byłem w niej ze 100 razy.
I dalej podtrzymuję swoją wcześniej wyrażoną opinię na ich temat.

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4432
Miasto
Polska
Hornet napisał:
Ja lubię : Niemców,Czechów,Węgrów a bardzo lubię : Flamandów
Piszesz o sobie !!
Niedaleko Wrocławia-między Kątami Wrocławskimi a Środą Śląską leży miejscowość : K....,która składa się z 90% Ukraińców,byłem w niej ze 100 razy.
I dalej podtrzymuję swoją wcześniej wyrażoną opinię na ich temat.
Piszesz o sobie !!
Co do Ukraińców,to może miałeś kontakt z młodymi ludźmi,którzy mają już trochę inną mentalność.
Byłeś 30 razy na Ukrainie ? To elegancko.
Dopowiem: 30 x na przestrzeni 40 lat. I za każdym razem wolałem kontakt z młodymi ... Ukrainkami najchętniej.
Reszty nie skomentuję. Elegancki jestem. :dziwak

A

Anonymous

antbil007 napisał:
Dopowiem: 30 x na przestrzeni 40 lat. I za każdym razem wolałem kontakt z młodymi ... Ukrainkami najchętniej.
Karwasz twarz...to Ty Weteran jesteś :gracz .Ale po kiego tam jechać,one masowo przyjeżdżają do nas i za drobną opłatą elegancko się "kontaktują" :jezyk .

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4432
Miasto
Polska
Hornet napisał:
Karwasz twarz...to Ty Weteran jesteś :gracz .Ale po kiego tam jechać,one masowo przyjeżdżają do nas i za drobną opłatą elegancko się "kontaktują" :jezyk .
Tak, tak, weteran (mowa o doświadczeniu takim a nie innym :dziwak), bo jeśli chodzi o te sprawy, to spoko. No i wcześnie zaczynałem.
Drobne mam do automatów :dziwak :dziwak , a za to nie płacę. Zatem weteran, ale jakby nieco (podkreślam) inaczej.
cbdo
Jeśli będziesz miał okazję, to polecam Ci rejs czarnomorski, start w Odessie. Niewyobrażalna frajda. Jestem prawie pewien, że zmienisz zdanie. :dziwak

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Twarze

0000e2dc.jpeg

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Ktoś tu był na grzybkach

albo po grzybki przyjechał :D

:yes master :co jest?

biorą, co popadnie, dobrze, że biedna kobieta za majtki się trzymała, bo jeszcze pani Chudy by jej zerwała.

:szydera

Lucca

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1277
Miasto
Kraków
Ja tak z gruszki i pietruszki

Podróż przez wody

Suzhou jest historycznym chińskim miastem w prowincji Jiangsu, w pobliżu mega-metropolii Szanghaju

zA9PrCp.jpg

Jest coś magicznego w miejskich drogach wodnych, zwłaszcza gdy są one integralną częścią codziennego życia. Wenecja jest najlepszym przykładem przeznaczenia kanału.

MuvwpJp.jpg

Belgijskie miasto Brugia

OUNbfjO.jpg

Bangkoku – Tajlandia ,taksówki

BHwjfOG.jpg

Giethoorn ,miejscowość ta jest nazywana Wenecją Północy lub Wenecją Holandii

aQNyYBP.jpg

Birmingham, Anglia
6aRx6uK.jpg

Kerala Rozlewiska i Alappuzha ,Indie
sNCJhK3.jpg

Can Tho, Wietnam ,sztuczne kanały na rzece Mekong
uUqwUVE.jpg

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Dla fanów lat osiemdziesiątych

He will be back!

0000fdbc.png

0000fdb7.jpeg

:mistrzunio :mistrzunio :mistrzunio