A
Anonymous
Karwasz twarz...takiej galerii jeszcze nie widziałem
.Komuna tym biednym ludziom tak zlasowała mózgi,że kiedy padnie to od nowa będą musieli się uczyć : człowieczeństwa
.

Pamiętam w którym wątku.slawektor napisał:Kiedyś w innym wątku miałem podać tego linka. Odpuściłem.
Sejm przyjął uchwałę upamiętniającą ofiary zbrodni wołyńskiej. Głosowało w sumie 442 posłów. Za było 263 posłów, przeciw - 33, wstrzymało się - 146. W uchwale znalazło się sformułowanie "czystka etniczna o znamionach ludobójstwa". Wcześniej posłowie odrzucili poprawkę, w której zbrodnia została określona mianem ludobójstwa, a także poprawkę przewidującą ustanowienie Dnia Pamięci i Męczeństwa Kresowian.
Jednym z posłów PO, którzy głosowali przeciw określeniu zbrodni na Wołyniu "ludobójstwem", był Miron Sycz, którego ojciec był żołnierzem UPA. Sycz, były członek PZPR, od długiego czasu występuje przeciw prawdzie o wołyńskim ludobójstwie. Jeden z takich epizodów opisała pięć lat temu "Gazeta Polska".
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Poseł PO Miron Sycz wyznaje: "Nie byłem chowany w miłości do Polaków." I nie waha się zrównać AK z bandami UPA
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Tomasz Nałęcz jest zadowolony z decyzji prezydenta Bronisława Komorowskiego o nieobjęciu patronatem obchodów rocznicy rzezi wołyńskiej organizowanych przez Ogólnopolski Komitet Obchodów 70. rocznicy Ludobójstwa na Kresach Wschodnich. - Sam tak prezydentowi doradzałem – powiedział Nałęcz.
Jako powód, doradca prezydenta ds. historii i dziedzictwa narodowego, podał obecność w programie tych obchodów takich wydarzeń jak zaplanowana na Podkarpaciu inscenizacja ukraińskiego napadu na polską wieś. – Nie jestem zwolennikiem takiego działania – oznajmił.
Ola Boga, Hornet ! Z całym szacunkiem, ale my Polacy owieczkami nie jesteśmy. Żadnych swoich sąsiadów: "Szwabów, Pepików, Słowaków, Ukraińców, Ruskich, Białorusinów" (najmniej) nie lubimy i mamy o nich pogardliwe zdanie.Hornet napisał:A wracając do tematu : na Dolnym Śląsku mieszka pełno Ukraińców,przesiedlonych tu po 1945 r.
Delikatnie mówiąc : bardzo nieciekawa nacja.Zawzięci,mściwi,nieuprzejmi.
Nigdy nie słyszałem dobrej opinii na ich temat...
antbil007 napisał:Ola Boga, Hornet ! Z całym szacunkiem, ale my Polacy owieczkami nie jesteśmy. Żadnych swoich sąsiadów: "Szwabów, Pepików, Słowaków, Ukraińców, Ruskich, Białorusinów" (najmniej) nie lubimy i mamy o nich pogardliwe zdanie.Hornet napisał:A wracając do tematu : na Dolnym Śląsku mieszka pełno Ukraińców,przesiedlonych tu po 1945 r.
Na Ukrainie byłem ponad 30 razy. W Stambule w momencie kryzysowym pomogła mi Ukrainka z Odessy. Masz ode mnie tę jedną dobrą opinię.
Ponieważ Chachły (tak pogardliwie nazywają Ukraińców Rosjanie) nie do końca lubią się z Rosjanami, to i lubmy ich my.
Piszesz o sobie ?? Ja lubię : Niemców,Czechów,Węgrów a bardzo lubię : Flamandówantbil007 napisał:Ola Boga, Hornet ! Z całym szacunkiem, ale my Polacy owieczkami nie jesteśmy. Żadnych swoich sąsiadów: "Szwabów, Pepików, Słowaków, Ukraińców, Ruskich, Białorusinów" (najmniej) nie lubimy i mamy o nich pogardliwe zdanie.Hornet napisał:A wracając do tematu : na Dolnym Śląsku mieszka pełno Ukraińców,przesiedlonych tu po 1945 r.
Na Ukrainie byłem ponad 30 razy. W Stambule w momencie kryzysowym pomogła mi Ukrainka z Odessy. Masz ode mnie tę jedną dobrą opinię.
Ponieważ Chachły (tak pogardliwie nazywają Ukraińców Rosjanie) nie do końca lubią się z Rosjanami, to i lubmy ich my.
Piszesz o sobie !!Hornet napisał:
Ja lubię : Niemców,Czechów,Węgrów a bardzo lubię : Flamandów
Piszesz o sobie !!Niedaleko Wrocławia-między Kątami Wrocławskimi a Środą Śląską leży miejscowość : K....,która składa się z 90% Ukraińców,byłem w niej ze 100 razy.
I dalej podtrzymuję swoją wcześniej wyrażoną opinię na ich temat.
Dopowiem: 30 x na przestrzeni 40 lat. I za każdym razem wolałem kontakt z młodymi ... Ukrainkami najchętniej.Co do Ukraińców,to może miałeś kontakt z młodymi ludźmi,którzy mają już trochę inną mentalność.
Byłeś 30 razy na Ukrainie ? To elegancko.
Karwasz twarz...to Ty Weteran jesteśantbil007 napisał:Dopowiem: 30 x na przestrzeni 40 lat. I za każdym razem wolałem kontakt z młodymi ... Ukrainkami najchętniej.
Tak, tak, weteran (mowa o doświadczeniu takim a nie innymHornet napisał:Karwasz twarz...to Ty Weteran jesteś.Ale po kiego tam jechać,one masowo przyjeżdżają do nas i za drobną opłatą elegancko się "kontaktują"
.