Zdjęcia i wiadomości mniej śmieszne...

Status
Zamknięty.
A

Anonymous

I niech mi ktoś powie,że : duch w narodzie nie gaśnie :( .Ja wiem,ze teraz już nie ma (niestety :( ) : komórek likwidacyjnych AK ale minimum sprawiedliwości chociażby przy nocnym spacerze takiej kreatury z pieskiem nikogo by nie obraziło :hippie :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

A propos Justynki :jezyk
Kilka cytatów z ćwierkacza tej nastoletniej gwiazdki SLD :chory
Wielu ludzi zaślepionych prawicową propagandą, że nie są w stanie sobie wyobrazić, że generał Jaruzelski jest wielkim patriotą i bohaterem.
:szydera
Ciesze się ,że sąd uniewinnił Czesława Kiszczaka za wydarzenia z kopalni Wujek z 81r.
Lewica zwraca uwagę przede wszystkim na człowieka, na Jego losy i walczy o lepszy byt prostego człowieka!

Blog też ma bardzo ciekawy :szydera

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
W sprawie młodej dziewczyny o ładnych oczach - IMHO nie warto jej robić reklamy. Wiele osób ma niezbyt mądre poglądy, tak ją pewnie uczono, zatem po rodzicach powtarza. Cóż z tego? Komuniści w Polsce mają twardy elektorat utożsamiający się z czasami PRLu, gdzieś 8-11 procent minimum.Zapewne wielu z nich się by pod tym podpisało. Tego się nie zmieni, bo na starość bardzo rzadko zmienia się przekonania podstawowe - światopoglądowe albo 'odwołuje' wybory życiowe kiedyś podjęte.

Pamiętam wypowiedź mojego kolegi z podwórka, z grudnia 1981, która mnie zmroziła i niestety zakończyła nasze koleżeństwo - usprawiedliwiająca zabójstwa górników z Wujka. Problemem nie jest nastolatka z blogiem, problemem jest, że oprawcy i mordercy nie zostali osądzeni i nie ponieśli kary więzienia, że ubecy i zomowcy cieszą się emeryturą i bezkarnością, gdy ludzie których tłamsili często nie mają co do garnka włożyć. Problemem jest, że dzieci dawnych tuzów partyjnych, wysyłane na zagraniczne uczelnie za pieniądze rodziców [czytaj socjalistycznych robotników, z których PRL opłacał kacyków partyjnych] były i są przygotowywane i faktycznie przejmują urzędy, stanowiska w kraju, dziedzicząc po będących w układzie rodzicach wpływy i możliwości. Po to, aby dawać im podstawę światopoglądową powstała Krytyka Polityczna, po to działania Sierakowskiego i inne sprawy.

Takim zjawiskom jak "odkryta" Natalia Siwiec, Doda z lub bez m., czy blogerka pisząca głupoty nie warto poświęcać naszej cennej uwagi.

pozdr.,

:england

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
Ministra Sienkiewicza „Ambaras z polskością”. "Polska to dla niego brudny kraj, którego światli rodacy się wstydzą"
1a32131bf14a3742b225c3b584842587.jpg

"Nasz Dziennik" zamieszcza obszerną sylwetkę Bartłomieja Sienkiewicza - Ministra Spraw Wewnętrznych, słynącego ostatnio z wyjątkowo ostrego, wręcz brutalnego języka wobec grup społecznych, które władza uważa za opozycyjne.

Polecamy lekturę całego artykułu Anny Kołakowskiej. Szczególnie warto zwrócić uwagę na fragmenty dotyczące publicystycznych wypowiedzi ministra, który chce inaczej myślących - jak to ładnie ujął - "zsocjalizować":

Szef MSW dba też o odpowiedni PR rządu w mediach. Po marszu „Obudź się, Polsko!” powiedział na zorganizowanym przez „Tygodnik Powszechny” spotkaniu „katolików otwartych”, że ludzie, którzy brali w nim udział, są jak „alkoholik pośród śmietnika”, i zaapelował, by z nimi nie walczyć, ale pomagać. Jest to jego sposób postrzegania Polski i polskości, czemu dał wyraz na łamach wspomnianego tygodnika w artykule pt. „Ambaras z polskością”. Polska dla niego to kraj od wieków tonący w nędzy „dziedziczonej przez stulecia”, kraj, którego światli rodacy się wstydzą, brudny, zaniedbany, gdzie wszystko jest niegustowne, nawet domy. Wszystko dlatego, że jego mieszkańcom brakuje elementarnej kultury i „szerokich horyzontów”, a ich aspiracje kończą się na „sześciopaku”. Jest jednak lekarstwo: „Niedługo to wszystko zniknie, zostanie zneutralizowane, zakryte. Wraz z uruchomieniem kolejnego odcinka autostrady A2 Świecko – Nowy Tomyśl podróżni zostaną odgrodzeni ekranami (…). Podobnie jak wystandaryzowane stacje benzynowe, dające chwilowy odpoczynek w monotonii podróży”.

Jednak w opinii ministra Sienkiewicza, z tego tragicznego od wieków obrazu Polski wyłania się światło nadziei, której symbolem jest „Społeczno-obyczajowy projekt znany pod nazwą ’Orliki’ (!). Brudnemu, zacofanemu, obciążonemu prowincjonalnym dziedzictwem społeczeństwu przychodzi z ratunkiem Donald Tusk i jego reformy” – jak udowadnia w swoim artykule. To, że rząd ma propagandystów, jest czymś naturalnym, ale że prawnuk wielkiego noblisty Henryka Sienkiewicza, rzekomo dumny ze swoich korzeni i pradziadka, będąc na usługach rządowej propagandy, zrobił z Polaków „zbiorowisko ludzi, którym historia nie dawała zbyt wielu szans”, zakompleksionych, zacofanych, pozbawionych kultury „alkoholików na śmietniku”, świadczy o tym, że od wieków czasami jabłko pada daleko od jabłoni.

Czyż można się dziwić, że na ministra powołał Bartłomieja Sienkiewicza premier, który polskość uważa za nienormalność? :papież należy się :lanie
źródło: wpoltyce.pl

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Prezydent USA podjął decyzję. "Jesteśmy gotowi do ataku"

86086d8a38fe25cb8fa2c598288bc1ae.jpg

- Zdecydowałem, że Stany Zjednoczone powinny podjąć działania wojskowe przeciwko reżimowi syryjskiemu – stwierdził prezydent USA Barack Obama. – Jesteśmy gotowi do ataku. Możemy go dokonać w dowolnym momencie. Może to być jutro, za tydzień, za miesiąc – zaznaczył.

A to ci zagadkę zadał Prezydent z kraju Super Wielkiego Brata. :szydera

ps. nie wiem czy winne jest tłumaczenie, ale jeżeli jest poprawne, to wypowiedź Baraka (sorki za spolszczenie) nie wyraża podjętej decyzji działania, tylko wydany osąd etyczny o powinności działania. To dwie różne sprawy, zwłaszcza w wypadku państwa, gdzie działanie nieraz rozmijało się z powinnościami moralnymi. Uzupełnione jest to osądem możliwości USA, nie wiem czy o logiczne możliwości chodzi czy o inne. Jeżeli to ma być straszenie, to świadczy o słabości.

Jeżeli to nie jest straszenie a zapowiedź ataku, to Obama mógłby pożyczyć sobie Busha Juniora - ten przynajmniej potrafił grać twardziela.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Dowalić prostytutkom...

... podatek! :szydera

Nie cierpię Ryszarda Zmieniam-Partie-Jak-Rękawiczki (by przeżyć) Czarneckiego, ale parę rzeczy warto w jego wypowiedzi podkreślić. Przy okazji, opodatkowanie prostytucji proponowano parę lat temu w Niemczech, nie orientuję się, czy projekt przeszedł.

Kraje Unii Europejskiej od 2014 roku będą zobowiązane do szacowania wartości usług świadczonych przez prostytutki, handlarzy narkotyków i związanych z przemytem (papierosów, alkoholu, paliw) i doliczane do krajowego PKB.

Wynika to z rozporządzenia z 21 maja 2013 roku; wprowadza ono zmiany do Europejskiego Systemu Rachunków Narodowych i Regionalnych (ESA), służącego do analizy sytuacji gospodarczej i statystycznego pomiaru wyników gospodarczych.

Unijne rozporządzenie krytykuje w rozmowie z Onetem Ryszard Czarnecki. Eurodeputowany PiS zwraca uwagę, że ta decyzja Komisji Europejskiej wejdzie do "mało chlubnej" historii Unii Europejskiej, w której już zdarzały się takie "figle", jak ustalanie akceptowalnych krzywizn banana czy uznanie, że marchewka jest owocem.

- To jeden z najśmieszniejszych – choć śmiech zamiera na ustach − pomysłów Unii Europejskiej w ostatnich latach – podkreśla Czarnecki. Jak dodaje, w przypadku tego typu "unijnych absurdów" chodzi o względy ekonomiczne.

Polityk PiS przypomina, że wcześniej chodziło o promowanie bananów z dawnych kolonii francuskich, a nie z plantacji w Ameryce Łacińskiej, z kolei dzięki uznaniu marchewki za owoc wsparto portugalskich producentów dżemu marchewkowego tak, aby mieli oni dostęp do unijnych funduszy przeznaczonych wyłącznie dla producentów przetworów z owoców.

- Teraz też chodzi o biznes, czyli w ostatecznym rozrachunku – o czym się w Polsce w ogóle nie mówi! – o większą składkę naszego kraju i innych państw członkowskich do brukselskiej kasy – ocenia Czarnecki. Jak jednak zauważa, wykonanie tego pomysłu jest technicznie bardzo trudne, głównie ze względu na kłopoty z oszacowaniem skali takich zjawisk jak prostytucja czy przemyt, ponieważ problem z tym mają nawet państwowe organy.

- Czy ktoś zakłada, że "mrówki", ale też "rekiny" przemytu ujawnią Rostowskiemu, w przypływie nagłej adoracji, skalę swojego szmuglu? Jak to miałoby w praktyce wyglądać? Czy urzędnicy skarbówki mieliby wzywać "alfonsów" do zwiększenia wydajności pracy, a panie nierządnice do dodatkowego wysiłku po nadgodzinach, aby fiskus w Warszawie, ale też, a jakże, w Brukseli był zadowolony? – pyta retorycznie europoseł PiS.

– I, czy osobnik zatrzymany przez policję z "tirówką" powinien być skarcony, czy też raczej pochwalony, że zwiększa napływ środków do budżetu? – dodaje.

Ot dylematy się mnożą. :yahoo

Jak to rozumieć? Supermafia uznaje mafię za podwykonawców? :p :p :p

A

Anonymous

Dziwię się Dziewczynkom :scratch a z tego co wiem naród u nas biega na potęgę,najczęściej po zmierzchu...
Albo lekkomyślność albo szkolenie w Quantico i wiara w swoje umiejętności.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
44737
Miasto
Gdzieś w Polsce
Katarzyna W. skazana. W końcu zapadł wyrok, za zabójstwo półrocznej Madzi 25 lat paki.

Jednak pozostaje niedosyt, w Rosji są ciężkie roboty czy Kamczatka, a nie przytulna cela z telewizorem i dostępem do sieci...

A

Anonymous

Dokładnie Kamelka, masz rację, będzie miała lepiej niż nie jeden człowiek na wolności, o nic nie będzie się musiała martwić, dach nad głową, ale myślę, że tam się nią "należycie" zajmą
Osobiście jednak uważam, że 25 Lat, to za mało...

A

Anonymous

Tolerancja ponad wszystko;)

Mieszkańcy Andrychowa chcą przeprowadzić akcję pacyfikacyjną Romów,na fejsie stworzyli "Antyromski Ruch Andrychowski" i jadą z koksem :wariat.Nie lubię osobiście cyganów,miałem osobiście z nimi kilka "spotkań" w Breslau :eek:o .Ale ciekawi mnie co innego : to przecież nie cyganie są głównym problemem naszego biednego kraju...a jakoś na portalach społecznościowych społeczeństwo nie organizuje się masowo przeciwko prawdziwym gnębicielom.
Dziwny jest ten świat...

A

Anonymous

Cyganie...Nie wiem co takiego oni mają w sobie, ale mi osobiście tak działają na nerwy, że...Też miałem z nimi kilkanaście "spotkań" w Olsztynie, w którym kiedyś mieszkałem..Nie mam pojęcia jak oni mogą funkcjonować w społeczeństwie - nie widziałem ani jednego Cygana w pracy (nie liczę żebrania), nie widziałem ani jednego Cygana w szkole czy na studiach..A jednak żyją, zajmują całe osiedla itp. U nas to i tak pikuś w porównaniu z Czechami. Tam się ostro chłopaki zabrali do roboty z Cyganami.. I jeszcze jedna rzecz. Nie mylcie Cyganów z Rumunami. Rumuni to całkiem porządny naród :)
PS. A Polaków ogarnęła jakaś dziwna hmm.. niemoc? Nikomu się tyłka nie chce ruszyć, a co dopiero mówić o jakimś proteście itp. Ciekawy jestem 11 listopada (wybieram się) i spotkań przy kawie z przyjaźnie nastawioną policją i lewakami wybierającymi się na tzw, szczyt :ireful

Status
Zamknięty.
Do góry