Za darmo Hide My IP na Facebooku

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30862
Miasto
Trololololo
wystarczy uważnie czytać zasady :
1. Leave a comment below (Windows / Mac OS X).

2. Let us know why you need this tool.

3. We will PM you the full license code before June.4.

You are welcome to share this giveaway with your friends!

Note: Please make sure your Message Button is avaiable for us.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
46239
Miasto
Gdzieś w Polsce
marsellus napisał:
A ja powiem tylko jedno :zawsty dla mnie prawdziwym życiem jest mój żywot w świecie realnym i o niego się martwię :gwizdek Cyber to tylko dodatek, zabawa, troszku praca :szydera ...

marsellus jakim realnym ?? , toż to MATRIX, nie widzisz i nie czujesz tego ??

:klawik.

A

Anonymous

Dobrze gadasz Kamelka :ok ale niestety tłuszcza ogłupiała przez poprawne media myśli,że wszystko na około jest cacy :dziwak

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
......ale niestety tłuszcza ogłupiała przez poprawne media myśli,że wszystko na około jest cacy
Dlatego nie należy brać życia takim jakim nam dają tylko samemu kształtować je pod swoje potrzeby i wyobrażenia na przekór wszystkim i wszystkiemu :szef
Żyjemy w takich czasach że musimy liczyć tylko na siebie ...a ci którzy myślą że jest cacy to nie są ludzie - to marionetki z trybikami zamiast mózgu :p

A

Anonymous

Kamelka napisał:

Hornet napisał:
Dobrze gadasz Kamelka :ok ale niestety tłuszcza ogłupiała przez poprawne media myśli,że wszystko na około jest cacy :dziwak
Dlaczego od razu wszystkich uważacie za idiotów dających się omamić ?? :( Napisałem gdzieś że jest cacy? ...
matrix nie matrix ale jeść coś trzeba niestety... :jezyk

A

Anonymous

marsellus napisał:
[
Dlaczego od razu wszystkich uważacie za idiotów dających się omamić ?? :( Napisałem gdzieś że jest cacy? ...
Marsellinio-nie bierz naszych słów tak osobiście :) to była ogólna uwaga czyli szerszy aspekt.
A co do jedzenia...to moja Panna mówi,że : micha to nie wszystko :szydera

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
46239
Miasto
Gdzieś w Polsce
marsellus napisał:
Kamelka napisał:

Hornet napisał:

marsellus - Ty chyba przy łikendzie i braku alkocholu w organizmie wziełeś to za bardzo do siebie :dziwak

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
@remool Re: Za darmo Hide My IP na Facebooku

Nie rozumiemy się.Nie twierdzę, że musi tak być.Wręcz odwrotnie.Tylko sprawy zaszły za daleko, by można załatwić je ogólnie dostepnymi środkami(np.jak oprogramowanie za 30 dychy), którym można co najwyżej oszukać jakiś softwarowy giveaway tylko dla np.Angoli, albo pościągać filmy.
Ja ci o przenikaniu danych a ty mi o stacjach bazowych i oślepianiu dostawcy netu.Cały wic polega na tym,że już nie ma podziału na real i IT.
Jeżeli kiedykolwiek np. zarejestrowałeś auto,albo laptopa,sprawdzasz konto w e-banku,kupiłeś coś na aukcjach- to zrób experyment: wykorzystaj wszystkie możliwe cuda i zabezpieczenia.A z fałszywego Profilu, nawet z półroczną tzw.legendą
spróbuj sprzedać w IT dwie beczki azotanu amonu w kompleciku z bawełną strzelniczą.Zapewniam Cię,że pomimo najlepszej "anonimowości" w ciagu 10 dni, zanim dopijesz poranną kawę,będziesz miał wizytę energicznych gentlemanów w kominiarkach.I nie będzie to tylko zasługa naszych krajowych, dzielnych informatyków z Pałacu Mostowskich ich maszyn ale pewnego systemu na który zgodziliśmy się wchodząc do Schengen i jeszcze ciut dalej.A dużo większym matrixem wydaję mi się naiwna wiara w 1/100 skuteczności zabezpieczeń anonimowości przed mechanizmami które posiadają ci, którzy chcą albo kazano im obserwować i słuchać... :england

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Ja ci o przenikaniu danych....
Po części masz rację i dlatego trzeba wprowadzać takie mechanizmy i zachowania żeby nasze dane ze świata realnego nie były powiązane z naszym profilem skrzętnie tworzonym przez organizacje monitorujące net ...najlepiej jeśli profilu tez nie będą w stanie stworzyć
W tym cały problem ...bo żeby być całkowicie anonimowym trzeba zacząć wszystko od nowa i zrezygnować z wielu "udogodnień" tego świata ( ebanki , profile usług i portali , karty płatnicze itp ) ...bez tego można żyć Zupełną głupotą jest wchodzenie przez różne usługi anonimizujące na swoje wcześniejsze konta czy to bankowe czy portali skoro nasze pierwotne dane są już znane Jedna zasada...używając jakiegokolwiek anonimizera zakładamy wszystko od nowa oczywiście w usługach nie wymagających podawania naszych prawdziwych danych ..a ci co chcą prawdziwe niech się ...
A skoro postawie sobie OpenVPN`a z serwerem wyjściowym w Ameryce Pd opłacę go w BC i wyjdę z niego przez tora to o żadnym przenikaniu danych nie może być mowy ...bo w jaki sposób powiążą go z moim realnym życie , nr tel lub peselem ?? ...ale wpierw trzeba zastosować się do zasad które opisałem wyżej
Do takich celów jak napisałeś
Jeżeli kiedykolwiek np. zarejestrowałeś auto,albo laptopa,sprawdzasz konto w e-banku,kupiłeś coś na aukcjach- to zrób experyment: wykorzystaj wszystkie możliwe cuda i zabezpieczenia.A z fałszywego Profilu, nawet z półroczną tzw.legendą
spróbuj sprzedać w IT dwie beczki azotanu amonu w kompleciku z bawełną strzelniczą.Zapewniam Cię,że pomimo najlepszej "anonimowości" w ciagu 10 dni, zanim dopijesz poranną kawę,będziesz miał wizytę energicznych gentlemanów w kominiarkach.
nikt znający się na rzeczy nie użyje własnego domowego komputera choćby nie wiem jak zabezpieczonego ...ale kupując za gotówkę ( w żadnym wypadku nie płacąc kartą ) w jakimś zadupiu laptopa używając systemu LiveCD (np Tails ) i podpinając się pod czyjąś sieć wi fi w innym mieście a po wystawieniu oferty niszcząc lapka szanse na wizytę facetów w czerni spadają do zera ( całą operację wykonujemy oczywiście bez tel kom - który dla służb jest jak latarnia dla żeglarzy :klawik. ) .ale to są już zastosowanie extremalne
Dla zwykłych ludzi wystarcza prostsze mechanizmy ale tak jak pisałem wcześniej trzeba zrezygnować z kilku "udogodnień" Mamy wybór ...anonimowo i może trochę mniej wygodnie lub wygodnie i prosto ale płacąc za to nasza prywatnością

terieron tak sobie myślę ze stosowne służby śledzą już ten wątek bo poruszamy tu ciekawe z ich punktu widzenia tematy
Edit
A może Ty mnie podpuszczasz i chcesz się dowiedzieć jak w końcu spieniężyć te dwie beczki azotanu amonu zupełnie anonimowo lub pracujesz dla..... :pobity :szydera

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
@remool Re: Za darmo Hide My IP na Facebooku

Kupić na zadupiu Laptop,podpiąć sie pod czyjąś sieć z systemu Live CD.Ale czy robi to zwykły zjadacz IT bajtów? Nie i bo co. A bezcenny staje się czas i wygoda-najlepiej w kieszeni jako Android którym można załatwić w ciągu godziny to na co musiałbyś stracić masę czasu i kilometrów.Tymczasem u brata google mają Cię na widelcu,od chwili pierwszego zakupu na Google Play-łącznie z innymi informacjami.A co dopiero ci, którzy potrzebują słuchać i łączyć pozostawione już ślady.
Dlatego niewiele już dają takie zabezpieczenia w konfrontacji z gwałtownym rozwojem prawie każdej usługi i większości formalności załatwianych w IT a opartych na ID, która może być błyskawicznie wykorzystywana dla innych celów.Od politycznych po biznesowe i marketingowe, przy nie małym udziale głąbów żyjących z naszych podatków-zwanych politykami.Przykładem naiwnej beztroski może być powolne wprowadzenie kart zbliżeniowych i nowych dowodów które są tylko preludium do rozwoju RFID. Beztroska i mechanizmy poszły tak daleko, że tylko wyegzekwowanie praw podstawowych jeszcze może coś zmienić. Fajny przykład z kraju Andzi z Berlina,(pod płaszczykiem domniemanego zagrożenia teroryzmem) z jednym małym szczególikiem-w pewnym momencie filmiku-kontrolowane dane można pobierać,modyfikować i umieszczać ponownie w komputerze figuranta...

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
:klawik.

Do góry