- Reakcje/Polubienia
- 648
Witam. Zaczne od tego że w skrajnych przypadkach jako alternatywy używałem przegladarki Yandex, 2-3 dni temu przeglądarka leży i kwitnie a tu komunikat z d.. Yandex updater (zablokowałem) czyli nie to. Wczoraj patrze w logi zapory a tu dzień, wieczór, noc, łączenie z adresem 87.250.250.33, a więc przeglądarke kompletnie wywaliłem, nic nie dało. System wyczyściłem, rejestr, prefetch, flash dns, reset internetu, reset pliku host itp. Zero efektów, problem pozostał co chwile łączy się z tym adresem. Czyli:
Zaloguj
lub
Zarejestruj się
aby zobaczyć!
Może ktoś mi rozwikła tą zagadkę jak się tego pozbyć.

. Używałem kilku programów Farbar, Roguekiller, crowd inspect, UVK, i tych wyżej wymienionych w 2 poscie. Zrobiłem nawet reinstal Yandexa. Siedzi coś w rejestrze czy w tych dll, może dało by się to ogarnąć, stworzyć Log Trendmicro hijack ale to wymaga zachodu. Jak na mój łeb to mają problem z prywatnością użytkownika. Dobre jest to że co 5-10 min. próbuje łaczyć się z tym adresem od startu systemu.
. Rozwiąże temat przywracaniem z kopii i po sprawie.
Nawet bym tu nie pisał. Ciekawostką jest to że przy zainstalowanej, nawet nie uruchomionej przeglądarce doszły 2 adresy: 93.158.134.82 213.180.193.82, oba łączyły się przez proces svchost, po deinstalacji został tylko stary. Następnie sprawdziłem Cent Browser w wersji portable i doszły kolejne 2 przez svchost 216.58.201.1 - 216.58.210.33. I bądz tu mądry.
.