Xikisoft video converter ultimate

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Ma ktoś może serial do tego programu? Był w promo od brothersoftu 16 grudnia 2010.

1

1172

Mam ten serial. A konkretnie do:
Xilisoft Video Converter 6 / Xilisoft HD Video Converter / Xilisoft DVD Ripper Ultimate
Osobiście uważam, że soft dość kiepski ale jeśli jeszcze szukasz tych kluczy od Brothersoft'u to Ci udostępnię.

EDIT: Sorry: HD odpada bo rejestracja jest imienna.

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Mówisz, że dość kiepski soft.... Xilisoft to nic innego jak imtoo video converter, ale pod inną nazwą . Na tej stronie jest ranking konwerterów:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
, Info wysłałem na priv. :p

1

1172

Ja wiem :) znam ten soft od lat.
Nie ma idealnego konwertera. Ja osobiście używam Wondershare Video Converter Ultimate (Aimersoft zaś to jego "odbicie lustrzane") posiłkując się Virtual Dub i AVIdemux.

Ok, już sprawdzam PW, bo powiadomienia nie działają.

P.S. A ranking jakiś naciągany :) lub ktoś nie przetestował oprogramowania dokładnie tylko czysto obiektywne podejście, a większość informacji i tak się nie zgadza.
Input Files/Output Files/Features/Ease of Use/Help and Support
A to, że AVS bardzo często się wiesza na Win x64 to już pod uwagę się nie bierze :)
konwerter ma również "działać" i to dobrze :)

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Mi też AVS zupełnie nie pasi. Konwertery, to przeważnie kwestia gustu, wondershare też mam i sobie chwalę. Pozdrawiam kolegę.
Temat do zamknięcia. :D

1

1172

Teraz zauważyłem,że ranking bardziej robiony na podstawie cen - soft z najniższej półki ten podstawowy. Za wersje Ultimate niektórych producentów trzeba zapłacić ok. 1,5 razy tyle.

Ja natomiast szukałem Moyeamedia SWF to Video Converter z Halloween i niestety nie zdążyłem :)

Gdybyś potrzebował innych konwerterów z promocji trochę ich mam - wiele jednak usunąłem przeprowadzając surową selekcję :)
Pozdrawiam

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
OK, to napisz na priv co tam masz, mogę się pewnie czymś odwdzięczyć :D

Nicolas78

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Warszawa
Szkoda że większość tych programów nie obsługuje wtapianian napisów. Korzystam z Format Factory 2.50, przy opcji dodaj napisy wybieram "wszystkie pliki" i pokazuję mu .txt - wkleja bezbłędnie. Znacie może soft który robi to równie dobrze ? FF nie jest najszybszy, dużo mu brakuje do Aisesoft MP4 Coverter (ten z kolei nie ma napisów). Posiadam też Total Video Converter, ale z kolei on potrafi rozjechać napisy albo wogóle wyrzuca błędy.

pozdr4all

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Pościągaj sobie triale wszystkich dostępnych converterów i potestuj.

Nicolas78

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Warszawa
dzięki za super radę, ale nie mam na to chęci i czasu, próbuję się oprzeć na doświadczeniach innych

1

1172

Pobierz darmowy virtualdub (obsługa tylko avi) i wtyczki:
vobsub.dll
vobsub_vd.vdf
textsub.vdf
Pierwszy plik umieszczasz w głównym katalogu VD a dwa pozostałe w plugins. Po wybraniu filtru textsub i imporcie pliku tekstowego (ssa, sub) możliwość konfiguracji i wtapiania tekstu jest ogromna a zarazem banalnie prosta.
Potem wymagana jest ponowna konwersja (np. dwuprzebiegowa).

Nicolas78

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Warszawa
Hey, dzięki za radę.
Mam pytanie, wklejanie napisów nie przebiega jednocześnie z kompresją ?

1

1172

Nie. Bo możesz użyć jednocześnie podglądu w czasie rzeczywistym. A jeśli coś nie pasuje to w mgnieniu oka poprawić i jak będzie Tobie odpowiadało (rozmiar, kolor, typ czcionki itp.) to wówczas ten materiał poddajesz ponownej konwersji - kompresja stratna zaś jest skutkiem ubocznym (ewentualnie celowym działaniem by zmniejszyć np. rozmiar pliku) przy wykorzystaniu divX, Xvid itp. dlatego też ważne aby dobrać odpowiednio jej parametry.
To zagadnienie jest jednak bardzo obszerne ale mam nadzieję, że sobie poradzisz ;)

Tutaj przykładowa kolejność w VD:
File/Open video File
Video/Filters/Add/Text Sub/Open (otwierasz obsługiwane napisy)
Styles - ustawiasz parametry ich wyświetlania OK/OK itp.
Po prawej stronie jest podgląd wynikowy - powinny pojawić się napisy
Video/Compression - wybierasz kodek wideo jakim skompresowany ma być film i ustawiasz parametry
Audio j/w
Save as AVI - plik wideo jest konwertowany (właściwie konwersja to zmiana formatu pliku na inny)

To chyba tyle - jeśli coś pominąłem to przepraszam. znam tylko podstawy a cała reszta to metoda prób i błędów :)

Nicolas78

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
12
Miasto
Warszawa
Dzięki za pomocną odpowiedź :).
Próbowałem kiedyś tak się bawić VD, teraz szukam czegoś co zrobi to szybciej, satysfakcjonuje mnie prędkość w nowym Aisesoft MP4 Media Converter - niestety brak tam obsługi napisów, z kolei Format Factory ma tą możłiwość, ubogą bo ubogą bo można zmienić tylko wielkość czcionki, nie można ustawić tła czy zmiany koloru, ale jest sporo wolniejszy. Dlatego ciągle szukam programu kompletnego (szybka konwersja, efekty, napisy, różne formaty konwersji).

pzdr4all

Do góry