Wojna w Ukrainie

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5439
FrGkeqfaAAELdwE

FrGpm4RaQAEv531

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56076
Ukraina może nie być gotowa do przeprowadzenia wiosennej kontrofensywy, ponieważ przez rok wojny straciła zbyt wielu doświadczonych żołnierzy, a liczba przekazanego przez Zachód sprzętu jest zaledwie "symboliczna" - wynika z ustaleń amerykańskiego "The Washington Post". Choć w oficjalnych komunikatach Kijów podsyca optymizm, na linii frontu panuje jednak ponury nastrój. - Dostaję nieprzygotowanych żołnierzy, którzy boją się strzelać - mówi jeden z dowódców.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

S

spamtrash

Nie weim czy ktos to ogarnia pod wzgledem prawnym, ale putain (jakze ja uwielbiam FRANCUSKIE znaczenie nazwiska prezydenta duzego kraju...) jest problemem dla swojego kraju.
Otoz, miemce, ktore jak wszyscy wiemy chcialyby wrocic natentychmniast do busines as usual - ni mogom zdac sankcyj. Zreszta: nikt kto uznaje jurysdykcje Trybunalu Miedzynarodowego w Hadze nie moze.

I tu nasuwa mnie sie przed oczyma duszy mojej taki obrazek: ambasada Kazachstanu w Moskwie... putain przchadza sie wczesnym przednowkiem i przegryza to co typowi rosjani jedza w tym czasie: cedrowe orzeszki, sok brzozowy, swiezo morozonyje rybki i inne takie.
I nagle widzi M&M.. a zanim drugi, i trzeci...
i idzie jak po sznurku do ambasady Kazachstanu po czym laduje w Hadze.

dobra, teraz serio: Kadafi, Milosevic, Hussain - tez nie unzawali listu gonczego z Hagi. I?

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56076
Albo Ukraina będzie skutecznie bronić swojej niepodległości, albo będziemy zmuszeni włączyć się w ten konflikt - powiedział ambasador Polski w Paryżu Jan Emeryk Rościszewski.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry