Wojna w Ukrainie

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4456
Miasto
Polska
S

spamtrash

Wymagany angielski i rosyjski albo gugiel translate. W sktorcie: uchawlone we wrzesniu zeszlego roku, weszly w zycie z 1.02.2022 przepisy o masowych grobach w przypadku sytuacji nadzwyczajnych, pozwalajacych zakopac do 1000 osob w max 3 dni.
Tak wiec zgadzam sie z teza (zarowno na podstawie tego co ponizej jak i wypowiedzi randomowych ruskich oraz niedawnych artykulow na ria) ze planowane byly masowe egzekucje. Czesc z nich zreszta sie juz rozpoczela.
topic na tt:

Skrot myslowy ria (wiecie ze leniwy jestem wiec sie posluze wykopkiem ktory zrobil to za mnie):
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4456
Miasto
Polska

na koniec padło stwierdzenie, a właściwie pytanie, kto się pierwszy złamie...
ja uważam, że Francuzi, a później Niemcy

S

spamtrash

na koniec padło stwierdzenie, a właściwie pytanie, kto się pierwszy złamie...
ja uważam, że Francuzi, a później Niemcy
Wiesz co.... in my humble opinion NIKT sie nie zlamie. Dlaczego? Jakby to ujac... rubel moze po kursie oficjalnym stoi "jak przed wojna" ale kurs oficjalny jest cokolwiek daleki od realnej wartosci pieniadza ktora widac np. w kantorach...

A co widac? Hmmm
Popatrzmy...:
photo-2022-04-03-13-30-28.jpg

Znaczy jezeli kurs to 83 ruble za dolara, to wychodzi ze wolowina w sosie wlasnym (przy okazji chcialbym zwrocic uprzejma uwage na tagi security na puszkach) kosztuje 2.80 dolara za puszke?

OK... w Polsce kosztuje 6.80PLN za puszke (
).
co przy kursie 4.20 PLN = 1USD daje okolo poltora dolara...

Wiec sa dwie mozliwosci: albo ktos po strasznie zawyzonym kursie sprzedaje dolki w Polsce, albo kurs dolka w Rosji jest w 3 doopy zanizony?

S

spamtrash

worki na zwloki
Ich uzycie jest dosc precyzyjnie okreslone w jednym z tych rozporzadzen ktore sa w podanym wyzej watku z twittera.

Co wiecej: niestety nie moge sie zgodzic z planowaniem ludobojstwa. Dlaczego? Dlatego ze to nie jest ludobojstwo, a "oczyszczanie terenow zamieszkalych", kuwa mac.
Oczywiscie nie jest to moja opinia tylko pieprzonych ruskich zombie i okreslenie uzyte powyzej jest nader dobrze opisane jako:
"Москва. 1 апреля. INTERFAX.RU - Российские морские пехотинцы ведут зачистку населенных пунктов в Киевской области"
artykul tutaj: interfax.ru/world/832562

co wiecej, te sk....syny wlasnie dostaly pie... medale i odznaczenia za skuteczne "oczyszczanie":
interfax.ru/world/832772

Niech mi nikt kuwa nawet nie probuje powiedziec ze to "wojna putaina, a zsykli rosjanie sa ok". nie sa.

Polecam od okolo 10s:

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4456
Miasto
Polska
przegrana z Ukrainą zrujnuje Rosję

przekonuje obywatel Izraela, Yaakov Kedmi, znany jako Yasha Kazakov lub Yakov Iosifovich Kazakov
i nadzwyczaj gorliwie namawia Rosjan do dalszej wojny z Ukraińcami

Do góry