Wkurzająca zmiana w Firefox

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
323
Miasto
Nagykutas
Po ostatniej aktualizacji Lisa coś popieprzyło się z wyszukiwaniem z paska adresu.
Wpisując w pasek adresu np. "wp" mam teraz to:

wtNby.jpg

Choć powinno być tak jak poprzednio i tak samo jak po wpisaniu w pasek przeglądarki:

612N5.jpg

Kombinuję z ustawieniami w about:config ale ni uja nic to nie daje, macie jakieś pomysły?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34012
Miasto
Trololololo
czyli co, nie masz tej dodatkowej szukajki tak ??
Kliknij poniżej "Narzędzia" i wybierz z kontekstowego dostosuj, potem przeciągnij sobie ten dodatkowy wyszukiwajek.

ale raczej chyba chodzi o to co sebt napisał

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
sebt napisał:
znajdz w about:config keyword.URL i prawym - resetuj
U mnie nie da rady zresetować

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
323
Miasto
Nagykutas
Niby mam domyślnie wje...go Googlusia ale nic to nie daje, wpisując "wp" wpieprza się ta interia a jak wpiszę "wp pl" to otwiera Googla tak jak poprzednio albo z paska wyszukiwarek.
Wcześniej było tak, że wpisywałem w pasek adresu "wp" i wywalało wyszukiwanie Googla od razu a nie interiowy shit.

Zzm6f.jpg

A

Anonymous

W pasek adresu wpisz about:config w szukaj wpisz browser.startup.homepage edytuj pierwszą wartość i tam wpisz google.pl

Jdfnb.png

To powinno pomóc, ale jeśli nie to, to wejdź we właściwości skrótu FF i zobacz czy nie masz nic dopisane w elemencie docelowym

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
323
Miasto
Nagykutas
Reset nic nie pomógł.
Ola, ale to zmienia stronę startową a nie o to mi chodzi.
Chodzi mi o to, żeby po wpisaniu np. "wp" w pasek adresu wyświetlało wyniki tak jak przy wpisaniu "wp" na głównej stronie Google, bo tak było zawsze a nie wywalało tę stronę "znajdź interia".

dmYu1.jpg

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Bizon,
Skoro masz problem z wyszukiwaniem automatycznym z paska adresu, nie zaś z paska wyszukiwania, to chodzi Ci pewnie o wartość keyword.URL w about:config Firefoksa...

Wejdź w about:config, wyszukaj tam tą wartość, po czym sprawdź, co tam figuruje. Jeśli jest adres Interii, to albo z prawokliku zresetuj do domyślnej, albo, gdyby się nie dało, zmodyfikuj - usuwając wszystko, co jest w tej wartości, ma zostać pusta - tak jest domyślnie w FF. I powinno śmigać Google.

P.S. Masz jakąś taką dziwną wartość o alfanumerycznym początku, którą Firefox Ci wyszukuje po wpisaniu keyword - tego nie ma domyślnie. Potrzebujesz jej do czegoś?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34012
Miasto
Trololololo
Nie wiem czy to akurat będzie to ale, wejdź do folderu gdzie masz zainstalowanego Lisa i tam masz folder searchplugins, w nim będzie kilka plików z rozszerzeniem XML, usuń tymczasowo wszystkie, pozostawiając tylko google.xml.
Ja u siebie przy każdej instalacji tak robię i problemów z wyszukiwajek nie mieć.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34012
Miasto
Trololololo
Może coś ci się w profilu pokiełbasiło

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Ja mam ten sam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzic
:pala

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
I co rozwiązaliście wasz problem ...bo znalazłem takie coś
Resetujemy 2 wpisy
1 keyword.URL
2 browser.search.defaultenginename
i uruchamiamy ponownie przeglądarkę
W przypadku, gdy opcja Resetuj w obydwu punktach jest nieaktywna to odszukujemy wpis keyword.URL i klikamy dwukrotnie lewym przyciskiem myszki na wpisie i z pola tekstowego kasujemy aktualny wpis, po czym wklejamy w to samo miejsce:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
a następnie uruchamiamy ponownie przeglądarkę

Do góry