Windows 9 pojawił się w pierwszej ofercie aktualizacji

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Co prawda już od jakiegoś czas wiemy, że firma Microsoft pracuje nad kolejnym wydaniem systemu operacyjnego Windows, ale oficjalnie nic tak naprawdę na temat tego projektu nie wiadomo. Ciekawostka w tym temacie przychodzi z Chin.

Okazuje się, że co najmniej jedna z chińskich stron internetowych już teraz oferuje zakup systemu operacyjnego Windows 8, z którym wiąże się gwarantowana aktualizacja do... Windowsa 9. To dość niespodziewana oferta zwłaszcza, że "Dziewiątki" Microsoft przecież jeszcze nawet nie zapowiedział.

Stroną oferującą taki pakiet jest chiński Purcell School Pioneer, który wcześniej współpracował z firmą Microsoft, w ramach programu zapewniania specjalnych ofert z rynku oprogramowania - dla studentów. W tym przypadku Purcell promuje roczną subskrypcję, w ramach której każdy student może uzyskać system operacyjny Windows 8 Pro, za równowartość około 31 euro (40 dolarów). Ta sama oferta obejmuje też darmową aktualizację do systemu Windows 9. Jedynym warunkiem jest utrzymywanie ważnej subskrypcji.

Ostatecznie zatem dzięki tej ofercie chińscy studenci mogą uzyskać dostęp do darmowej aktualizacji systemu Windows 8 Pro, aczkolwiek muszą być spełnione dwa warunki. Po pierwsze, jak już wspominaliśmy, ważna musi być sybskrypcja usługi Purcella. Po drugie, i to jest najciekawsze, Microsoft musi w ogóle wydać system operacyjny w czasie ważności owej subskrypcji.

Warto mieć na uwadze to, że Purcell School Pioneer i Microsoft aktywnie współpracują, a zatem trudno podejrzewać, że cała akcja z systemem Windows 9 to jakieś oszustwo. Pewne jest jedno. Windows 9 po raz pierwszy oficjalnie pojawia się w internecie, w formie oferty handlowej. Dotychczas pojawiały się różne spekulacje co do tego, kiedy nowy system Microsoftu miałby się pojawić. Najnowsze doniesienia wskazywały na listopad przyszłego roku.
żródło:pclab.pl
ISd2QDS.jpg

A

Anonymous

Wacław napisał:
Coś czuję że ten "Windows 9" będzie ostro niedorobiony...

Średnio co drugi system jest dobry, a ósemka to niewypał więc może 9 będzie lepsza... zobaczymy

A

Anonymous

Ola napisał:
Wacław napisał:
Coś czuję że ten "Windows 9" będzie ostro niedorobiony...

Średnio co drugi system jest dobry, a ósemka to niewypał więc może 9 będzie lepsza... zobaczymy

Powiem tyle jak się człowiek spieszy to sie diabeł cieszy :szydera a Microsoft jak zwykle szybko szybko a potem lipa. :lanie

13manchester

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
:gracz Raczej to nie będzie 9ka a bardziej 8ka z/po drugim service pack, no ten w tej chwili nazywa się:
Windows Blue Milestone, bo pierwszy SP ukazał się niemal w dniu piemiery 8ki, trochę mi to przypomna zachody z Vistą, która zaczęła chodzić dopiero po drugim SP i tutaj jest/będzie podobnie
krótkie info które znalazłem:

"Do sieci wyciekła wersja Windows Blue Milestone 1. Według doniesień ma ona pochodzić od jednego z francuskich partnerów Microsoftu, o czym świadczy nazwa obrazu ISO - 9364.0.FBL_PARTNER_OUT13.130315-2105_X86FRE_CLIENT.

Windows Blue ma być dużym zestawem aktualizacji dla systemu Windows 8 i już w umieszczonej w Internecie wersji 9364 Windows Blue widać wyraźne zmiany. Pierwsze, co można zauważyć, to dodatkowe rozmiary kafelek ekranu startowego i nowe opcje kolorystyczne. Kolejną ciekawą zmianą jest możliwość otwarcia dwóch aplikacji Modern UI w tym samym czasie. Będą one uruchomione w trybie pełnoekranowym i rozdzielone w połowie ekranu.

W Windows Blue pojawił się też Internet Explorer 11, na temat którego Microsoft nie zdradził jeszcze żadnych szczegółów"

8kaporażka od początku np
brak startu, zmuszony byłem zainstalować nakładkę ClassicShell, by zniwelować te idiotyczne kafelki,
brak trybu awaryjnego - totalny crap, oczywiście po którejś aktualizacji pojawił się tryb awaryjny, ale żeby do niego wejść, to wchodzimy do niego z poziomu odpalonego, sprawnego OSa - idioctwo itd, itp
Jestem, mam wątpliwą przyjemność być użytkownikiem tego cuda z nr 8, mam tylko nadzieję, że ta łatka, patch
będzie darmowy - oby :gracz

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Nie mam pojęcia czemu tak narzekacie na 8.. jak dla mnie jest to system w sam raz...a to ze brak w nim klasycznego menu start w niczym mi nie przeszkadza...pamiętam jak ludziska narzekali na XP potem na 7 ( O vISCIE NIC NIE POWIEM BO TO TOTALNA KASZANKA)

A

Anonymous

Securitas napisał:
Nie mam pojęcia czemu tak narzekacie na 8.. jak dla mnie jest to system w sam raz...a to ze brak w nim klasycznego menu start w niczym mi nie przeszkadza...pamiętam jak ludziska narzekali na XP potem na 7 ( O vISCIE NIC NIE POWIEM BO TO TOTALNA KASZANKA)

Mnie się wydaje że ludziom najbardziej przeszkadza to "Metro".Które przynajmniej mnie się tak wydaje jest bardziej po Tablety,Smartfony czy cos takiego a nie pod komputer mnie osobiście to najbardziej przeszkadza a niektórym osobą nie chce się szperać po necie jak to zmienic na klasyczny paseczek czy cos.Dlatego jak kozystam z Widows 7 i jest mi z nim dobrze :yhy .

kinimoD

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Z Win 8 miałem do czynienia krótko, a i tak mnie zdążył wpienić. Konfigurowałem ten system po zakupie laptopa przez rodzinkę, dogrywałem różne programiki do zdjęć, filmów itp. Mimo, iż zaznaczałem żeby odpowiednie pliki były powiązane z tymi programami, które instaluję, to i tak włączały się programy metro :/ . Pewnie jakbym się zagłębił to bym z tym doszedł do ładu, nie miałem jednak czasu i pierwsze wrażenie jest negatywne.

OffTop: Ktoś pisał, że Wacław nie może być taki młody bo nie robi błędów. Chłopak wziął to sobie chyba do serca bo w poście wyżej interpunkcja i ortografia leżą i kwiczą ;)

A

Anonymous

Znaczy się że dużo błędów ? czy raczej ich brak za błędy jeżeli jakieś w mojej wypowiedzi wystąpiły bardzo przepraszam.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Wacław napisał:
Ojojoj bardzo przepraszam następnym razem będę się pilnował.

Bo powiemy Panu od polskiego!

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
Właśnie sobie "siedzę" na 8 i mam zamiar trochę na niej pobyć. Bardziej jestem przyzwyczajony do 7 (że już nie wspomnę poczciwego XP, który mi nie widzi dysków i odszedł w niepamięć) i powiem tylko tyle - metro znika po klawiszu enter, a najlepiej zainstalować nakładkę menu start, jest już kilka programów. Skoro można zainstalować antywira, to można i menu start :p.
Natomiast 8 jest znacznie szybsza od 7, przynajmniej u mnie.

OnSam

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Nie wiem, co macie do Wisty, to przecież dobry system. Jeśli pracuje się na nim normalnie i nie pier.. wszystkiego samemu.

Do góry