Mam na płycie CD plik iso z Windowsem XP pobrany z chomika i nie wiem jak go przekształcić w normalny obraz ,aby póżniej użyć go do formatowania.
Hornet napisał:Tak to jest jak gimnazjaliści biorą się za tworzenie poradników...wypala płytkę z maksymalną prędkością![]()
Senior38-dałeś radę ? Ustaw prędkość wypalania na : x4.
Hornet napisał:On chyba nie wypalił płytki tylko nagrał plik iso. na CD![]()
Głupoty wypisujesz Ola tylko nie wiem : świadomie czy nieświadomieOla napisał:Kiedyś szybkość nagrywania miała większe znaczenie, teraz nie koniecznie i powiem Ci, że nic się nie stanie jak nagra obraz płyty z systemem z maksymalną prędkością, więc nie wiem co Cię tak śmieszy Hornet.
Obraz płyty wypalamy zawsze na : dobrym nośniku i z minimalną prędkością,więc nie wprowadzaj ludzi w błąd I vice versaOla napisał:Hornet nie będę z Tobą dyskutować na ten temat bo wiem, że to ja mam rację. Tkwisz w błędzie nie zawsze nagrywa się z najmniejszą prędkością, oczywiście przy mniejszej szybkości jest mniej błędów, ale jak mówiłam teraz nie ma to już takiego znaczenia jak kiedyś i nic się nie stanie jak nagra z większą szybkością
Senior w razie problemów pisz, pomożemy.
Nagrywałem Ashampo Burnig studio 11OXYGEN THIEF napisał:może napisz jakim programem nagraleś płytkę
Oleńka, czy oby na pewno... może wystarczy nagrać zwyczajnie nie jako samostartujący, bo obraz pewnie sam z siebie ma boot'a... a to o czym mówisz może być do tworzenia płyty bootowalnej, gdy masz wyodrębniony sektor rozruchowyOla napisał:Funkcje zaawansowane>Stwórz płytę CD/DVD/Blu-ray używając ustawień zaawansowanych>Stwórz CD/... Samostartujący.