Większość użytkowników Reddita głosuje na artykuły których w ogóle nie czyta

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29952
Miasto
Trololololo
Według artykułu opublikowanego w IEEE przez badaczy z Uniwersytetu Notre Dame,ok 73% postów na Reddit dostaje „głos” przez użytkowników, którzy w ogóle nie kliknęli, aby zobaczyć oceniane treści... :zgon
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12362
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Gdzieś już takie coś widziałem. Użytkownicy trzepali pochwały za promocje nie sprawdzając nawet co się pod linkiem kryje. Gdzie to było.... :myśli2

Jarom

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1230
To o czym powyżej i powyżej od powyższego, to skutki upośledzenia wywołanego wirusem pejsbook.

mono_log

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
1
chwytliwy nagłówek robi całe zamieszanie ... teraz już wiem skąd się rodzą te nagłówki na onecie, czy wp.pl. Udowodnione naukowo.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12362
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Ja bym do tego dodał, że ludzie czytający artykuły na stronach najczęściej czytają w sposób przypominający literę "F". Pierwszy akapit od początku do końca. Później podobnie ale nie dochodzą już do końca a następnie lecą w dół czytając tylko pierwsze słowo.
Stosowny raport tutaj:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

hmmkot

Wygadany
Reakcje/Polubienia
50
ludzie to nawet głosują tak by w rządzie reprezentowali ich albo debile, albo pacany albo złodzieje bez czci i honoru (wypowiedź dopasuj do obojętnie jakiej partii rządzącej teraz albo przedtem)

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dziwni ludzie, ciekawe co takimi kieruje i co oni właściwie myślą. Nigdy bym tak nie zagłosowała.
Odnośnie czytania artykułów, to i owszem, często omiatam tylko wzrokiem wyławiając co dla mnie istotne. Chyba, że coś mnie wyjątkowo interesuje, to wtedy czytam dokładniej. Ale w tym akurat nie widzę nic złego

Do góry