grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Hornet napisał:
Grummer-taki zestaw wymościł Ci GimSkład na SG ? Po co się pętać po cudzych Forach ?? Tu starzy praktycy skroili by Ci coś lepszego :eek:o

Rzucaj propozycjami ;P

Generalnie sam go sobie złożyłem i jest "bez zbędnych pytań", ale jestem otwarty na nowe propozycje ;)

A

Anonymous

Grummer-jak sam sobie go złożyłeś i jesteś z niego zadowolony to nie ma o czym gadać...
Ja bym wywalił WinPatrol,wyłączył zapkę systemową a zamiast Zemanki : SS Free.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
SS free to świetny soft i może do niego powrócę. Winpatrol testuję jak na razie i ciężko mi powiedzieć czy jestem zadowolony, czy też nie. Mam już dosyć zadawanych pytań przez softy zabezpieczające. A jeżeli już muszą być to konkretne, a nie o każdą duperelę. Np. zaporka jest ustawiona tak, że dopuszczone są tylko zaufane programy, a pozostałe blokuje bez wyświetlania monitów. Kingsoft czasami coś dorzuci od siebie, jednak bardzo rzadko. Winpatrol pyta się ogólnie o autostart, activex i parę innych dupereli. Zemana natomiast jest i szyfruje bardzo fajnie. Soft typu zainstaluj i zapomnij. Z lapka czasami korzysta moja dziewczyna, więc dążę do tej "bezobsługowości". W SS z tego co pamiętam można ustawić białą listę i resztę akcji zablokować. W każdym razie cały czas mam go na uwadze.

Co do Windows 7 Firewall, mam wrażenie, że ona kontroluje tylko programy, jednak ataków sieciowych nie blokuje, więc zostawiłem sobie tę z XP. Może ktoś wie coś więcej i wyprowadzi mnie z błędu. Tak przeczytałem w informacjach na forum producenta. Może to ta ubogość w funkcje wersji free...

Koniec jednak tego OT i zapraszam na priv :piwko

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30266
Miasto
Trololololo

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
OXYGEN THIEF napisał:
grummer napisał:
Rzucaj propozycjami ;P

- AppGuard (odpada, gdyż iż ponieważ poniekąd jest płatny, a ja aktualnie biedny student :p. Może kiedyś...)
- Shadow Defender (odpada również z powodów powyższych)
- TinyWall (to tylko nakładka do wf7, ja mam xp, chyba że masz na myśli wersję z 2006...)

BTW zestaw jest nieziemsko boski

fiodor99

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
86
Miasto
25° 47' N 80° 13' W
Obecnie:
1.Windows XP FW, SSpremium, Eset Nod32 wer.3,
2. Outpost firewall personal, Kingsoft av, avira i mbam na żądanie,
Ad.2 zmiana, tj. OA FW free, Appguard, Kingsoft PC doctor av, SD, keyscrambler, Trusteer Rapport,
na żądanie: hitman, mbam, avira :szef

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
WinPatrol wyleciał

obecnie:

Kingsoft Antivirus 2012 + Zemana free + SuRun + Windows 7 Firewall + cFosSpeed Firewall

Na rządanie:

Hitman Pro + ESS

Wystarczy ;)

guma77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
85
webroot secureanywher v8.0.2.79
na zawolanie anvi smart defender

wsio :england

A

Anonymous

AppGuard
WinPatrol Plus
Zapora Systemowa (ruch wychodzący i przychodzący oparty na regułach, reszta automatycznie blokowana) + NAT
+
HitmanPro- do skanowania
Bitdefender USB Immunizer- do szczepienia penków :sarkazm
:papież

tedii

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
AppGuard + Outpost Firewall Pro 8
Skanowanie : Hitman Pro

To wszystko :eek:o

thorsten

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Również podziękowałem :hi spowalniającym , stacjonarnym "kobyłom " :fakolec . Tym bardziej , że jakoś na żadnego wirusa nie natrafiłem (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo :scratch ). I raczej nie prędko :narazie powrócę do avastów,kisów,nisów itp. :zły Urządzenie pragnę użytkować :gracz , a nie opancerzać.

Obecnie posiadam:
PrivateFirewall + EmsiAM live + Zemana + McAfeeSiteAdvisor + BitDefender Free
....i wreszcie jest light. :mistrzunio :ok

...a tak na marginesie.jakiś czas temu zadałem sobie pytanie ale nie specjalnie szukałem odpowiedzi. otóż instalując programy antywirusowe mają one swoją objętość.podczas instalacji rozrastają się jeszcze bardziej.często pobierają aktualizacje.mniejsze lub większe ale pobierają.trzymają je w swoich folderach.i np. używając tylko jednego programu av ( bo jest super pod każdym względem) ,aktualizując go do nowszych wersji bez deinstalacji,nie zapominając o aktualizacjach,to ile będzie zajmował taki program po kilku latach ? czy wydawcy będą kompresować :jezor sygnatury czy jak ? a może av pójdą raczej w kierunku chmur ? :piorun instalowałem swego czasu 4-letnią wersję promocyjną Trend Micro 2012 bez możliwości aktualizacji samego programu.instalator miał coś z 70-80 mb.po instalacji , folder zajmował ok. 160 mb.po aktualizacji już grubo :imprezka ponad 200 mb .po kilku,kilkunastu dniach przypadkiem spostrzegłem , że spuchł :papież do prawie :yes master 400 mb. i stąd moje zaskoczenie i pytanie.ile by zajmował miejsca po 4 latach ? pewnie ładnych kilka GB. :neo

A

Anonymous

instalując programy antywirusowe mają one swoją objętość.podczas instalacji rozrastają się jeszcze bardziej.często pobierają aktualizacje.mniejsze lub większe ale pobierają.trzymają je w swoich folderach.i np. używając tylko jednego programu av ( bo jest super pod każdym względem) ,aktualizując go do nowszych wersji bez deinstalacji,nie zapominając o aktualizacjach,to ile będzie zajmował taki program po kilku latach ?

Przy aktualizacji samego programu instalator wywala starą wersję i instaluje nową. Lub modyfikuje istniejące pliki.
Śmieci tam pewnie jakieś zostają, ale bez przesady.

czy wydawcy będą kompresować sygnatury czy jak

Bazy są optymalizowane, czyli czasem zmniejsza się ich rozmiar (czy u wszystkich av to nie wiem).

a może av pójdą raczej w kierunku chmur ?
Idą już od dawna :dziwak

majkel_93

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Norton internet security 2013 + Malwarebytes Pro + Zemana Antilogger + Norton DNS

Zestaw zbudowałem dzięki promocją i zniżek cen o których dowiedziałem się właśnie z programyzadarmo.net.pl Ja i mój portfel dziękujemy Wam. :dziękuję :piwko
Adblock od dłuższego czasu tutaj wyłączony :)

MLJ

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5373
Witam

Mój zestawik, lekki i przyjemny

Antywirus - Avast free 7.0
Zapora - Emisoft Online Armor Free 6.0
Skaner na żądanie - Malwarebytes anti malware 1.7
Anti adware - Adw Cleaner
Przeglądarki Firefox + Chrome (aktualna java, zainstalowany ad-block)

Pozdrawiam ;)

Do góry