Uwaga na fajansiaste witryny

A

Anonymous

Witam, obserwuję to forum – ludzie, łącznie z moderatorami - czy zdajecie sobie sprawę z tego, że połowa tych witryn, które polecacie użytkownikom, to przynajmniej podejrzane firmy które normalnie nie są w stanie sprzedać swego oprogramowania. Darmowe, to nie zawsze znaczy dobre, są setki szpiegujących firm jak np.: ChrisTV Online! I jej produkty, Niektóre strony oficjalnie figurują na czarnych listach, jako witryny rozpowszechniające złośliwe oprogramowanie, lub zwyczajnie spamerskie. Wiem, że wszelkiego typu promocje, to szansa na tańsze zdobycie markowego oprogramowania, ale na Boga – ludzie i moderatorzy sprawdzajcie linki do witryn, które publicznie podajecie, bo moich skromnych obserwacji wynika, że duża czeńść z nich to po prostu stwarzający zagrożenie syf. I żeby nie było potem, że trzeba urzynać ComboFix`a., aby naprawić kontakt z tymi witrynami i ich badziewiastym oprogramowaniem. Drodzy forumowicze – mówi się potocznie, że „tanie mięso jedzą psy”bądźcie rozważni i ostrożni.
Pozdrawiam z szacunkiem - Overlocker. :ok

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Czy mógłbyś podać konkretne linki do stron szpiegujących lub ze złośliwym oprogramowaniem, które są tu rozpowszechniane?

A

Anonymous

Alexander - jestem za :ok
tak wiec w trosce o nasze dobro i bezpieczeństwo czekamy na linki :gwizdek

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30028
Miasto
Trololololo
Overlocker napisz konkretnie bo tak coś napisałeś i nie wiadomo o co chodzi.Jakie witryny masz na myśli i kto lub co powiedziało ci że są ble :chory

A

Anonymous

Zapewniam, nie działam wstecz, ale jak na taką witrynę trafię natychmiast to ogłoszę. Przed wczoraj był link do promocji programu "Glary-Utilities-Pro", który prowadził do phishingowej witryny, fakt został w porę zmoderowany. Nie chodzi mi o propagowanie czegokolwiek, a o zwykłą ostrożność.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30028
Miasto
Trololololo
Napisz konkretnie jaka witryna i co ci powiedziało że akurat jest phishingowa

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
To czekam na szczegóły.
Natomiast nie tak dawno wyświetlana tu była reklama prowadząca do super cudownej loterii i instalatora Adware :)

A

Anonymous

Jak pisałem jestem członkiem WOT i widziałem tam już różne cuda - tu dotąd nie reagowałem, gdyż zanim coś ściągnę to sprawdzę reputację witryny i firmy, która proponuje daną promocję i produkt. Od dziś zapewniam, że będę na tym forum na bieżąco w tej kwestii - teraz jedynie sygnalizuję ten problem.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30028
Miasto
Trololololo
Widzę że ciężko od ciebie wyciągnąć konkretne informacje bo dalej nic nie wiem.Skoro jesteś członkiem WOT to zapewne wiesz na jakiej zasadzie on działa i każdy kto zagłębił się w tego WOTa trochę bardziej wie że jest ten dodatek po prostu do dupy.Można o nim poczytać w necie jak bardzo jest "miarodajny".W skrócie WOT - Waste Of Time :wariat

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Overlocker napisał:
Jak pisałem jestem członkiem WOT i widziałem tam już różne cuda - tu dotąd nie reagowałem, gdyż zanim coś ściągnę to sprawdzę reputację witryny i firmy, która proponuje daną promocję i produkt. Od dziś zapewniam, że będę na tym forum na bieżąco w tej kwestii - teraz jedynie sygnalizuję ten problem.
A to chodzi o Wrocławski Ośrodek Telewizyjny czy Wielkopolską Organizację Turystyczną? :p

A

Anonymous

Overlocker- co do promo "Glary-Utilities-Pro" faktycznie WOT wyświetlił info..., natomiast znam i korzystam z PZD od dawna szczerze powiedziawszy od czasów, kiedy miała jeszcze inna szatę graficzną ( jak i chyba inny serwer, o ile kojarzę) i ani razu się nie sparzyłem ani nie zainfekowałem kompa przez adresy do promocji tu zamieszczanych
prawdę powiedziawszy poza monitem WOTa przy ostatniej promocji Glary-Utilities nigdy coś takiego mi się nie przydarzyło wiec, o ile zakładam ze twoje intencje są szczere, to jednak w tym przypadku wydaje mi się ze to takie strzelanie z armaty do wróbla

A

Anonymous

Masz prawo tak twierdzić, choć na "argumenty" na które się powołałeś nie dał by złamanego grosza. WOT ma ponad 60 milionów członków i jest społecznością ogólnoświatową. Nie lekceważył bym tego - jakie masz miarodajne źródła, aby twierdzić to, co napisałeś - skargi dziesiątków tysięcy pseudo właścicieli witryn, które należą do ceber-kryminalistów z Rosji, lub Brazylii z którymi WOT codziennie walczy???. Ja mając ów dodatek do przeglądarki mam wgląd na reputację danej witryny zanim na nią wejdę. To forum oceniłem bardzo pozytywnie - pozdrawiam Dareks67

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Overlocker napisał:
...należą do ceber-kryminalistów z Rosji, lub Brazylii z którymi WOT codziennie walczy???...
To jakaś mafia wiaderkowa? Czyli mają takie drewniane wiadra na głowie? :scratch :p

A

Anonymous

Przecież każdy wie że wot to kupa jakich mało. Siedzą sobie dieciaki i klepią co im się tam w główkach urodzi, bez żadnego potwierdzenia czy analizy strony. A jeśli ktoś wierzy bezgranicznie temu dodatkowi to cóż tylko współczuć :(

Do góry