TrustPort Total Protection 2012 do wygrania

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Fajnie, że się interesują :)

Program zostaje na tym kompie i jak coś jeszcze zauważę, to napiszę.
Gdyby się nie uspokoił z tym zużyciem procka w czasie bezczynności, to by wyleciał, a tak - zobaczymy na dłuższą metę. Przy otwieraniu nowych linków / stron w FF dalej na chwilkę zamiera program z efektem:
LrQzf.png

Ciekawi mnie dlaczego proces tpmgma.exe uspokoił się dopiero po 3-cim restarcie. Na kompie był MSE, odinstalowany - restart, zainstalowany TrustP, restart - obciążenie duże - restart - dalej kiepsko - restart - uspokojenie ..... Teraz w zasadzie tpmgma.exe nie odzywa się już zbyt natarczywie, został jedynie "skaczący" avss.exe.

P.S.
Kilka słów po kolejnych chwilach z programem.
Spowalnia uruchamianie programów i otwieranie nowych adresów w przeglądarce. Jak już coś działa to działa bez jakiś dodatkowych negatywnych efektów.
Biorąc pod uwagę mnogość silników, nie jest źle. Stawiałbym go gdzieś tak po środku stawki wydajnościowej.
y1ttf.png

a i po MSE coś znalazł ....

P.S. 2
W tym kompie nie za bardzo kocha się z FF 6.
Przy IE 8 jest mniejsze obciążenie maksymalne i szybciej trawi nowe strony niż przy FF 6.

A

Anonymous

E no całkiem przyjemnie śmiga :D ( XP 32bit 1 GB RAM :eek: )

Zużycie zasobów u mnie prezentuje się tak:
Vh8df.jpg

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Re: TrustPort Total Security 2012 do wygrania

Conti napisał:
A jest w tym zestawieniu gdzie Vipre AV bo szukam i nie mogę odnaleźć :(

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Dzięki.
W takim razie całkiem nieźle się prezentuje, lepiej od BitDefendera i Emsisoft AM, aż trudno mi w to uwierzyć.

A

Anonymous

Może mi ktoś ładnie wytłumaczyć po co Wam te zamulacze,potocznie zwane antvirusami ?

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Hornet napisał:
Może mi ktoś ładnie wytłumaczyć po co Wam te zamulacze,potocznie zwane antvirusami ?
A skąd wiesz, że każdy z nas ich używa. Ja np: standardowo używam AppGuarda i OA, a licka zawsze się przyda jak jakiś znajomy albo znajoma nie będą mieli AV i poproszą o pomoc to wtedy jak znalazł :p bądź też gdy ten zestaw zawiedzie i trzeba będzie się wspomóc innymi pakietami co raczej jest mało prawdopodobne :p

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
No niestety, nie wytrzymałem i wywaliłem trustporta.
Przypadek szczególny, komp w zasadzie działał nieźle, widziałem gorsze zmulacze. Ale, no właśnie -> znacznie zwalnia otwieranie stron w przeglądarce, a że dużo korzysta się z sieci to stało się to zbyt upierdliwe.

Na kompie wylądował AVG z ostatniej promo (licka się ładnie aktywowała, pomimo że ma prawie rok) + FW systemowy.

Jako oprogramowanie AV na pena/dysk przenośny -> ładnie się sprawdza, więc licka się nie zmarnuje :) , nie lubię marnotrastwa. Tyle, że ograniczyło mi to pole manewru za 28 dni na mojej domowej rakiecie :-( .

Do góry