Test wydajnościowy pakietów Internet Security 2013

adrian.ś

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Jeszcze zapraszam do przeczytania testu wydajnościowego pakietów IS 2013. Takie testy będą pojawiać się nie często. Następny przewidujemy dopiero w podobnym czasie, pakietów 2014. Dołożymy wszelkich starań, aby kolejny test wydajnościowy był jeszcze bardziej rozbudowany o sprawdzenie np czasu uruchomienia stron www, dokumentów, itp.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Pełny raport z testu tutaj:

A

Anonymous

Ten teścik udowadnia,że jednak najbardziej liczą się odczucia indywidualne a nie suche fakty...takie Comodo,Emsisoft czy Trend Micro u mnie chodziły znacznie gorzej od Nortona a w Waszej metodologii wypadły lepiej.

adrian.ś

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
ale to zawsze tak jest. To wszystko zależy od konfiguracji komputera. Np u Ciebie jak piszesz ciężko działał Comodo, a u mnie prywatnie nie narzekałem. Takie same komentarze spotkamy w internecie. Dla jednego program X jest lekki a kogoś innego już nie bardzo, pomimo nawet lepszej maszyny. Wszystkie testy to tylko podpowiedź. Zawsze przed wyborem AV należy zainstalować jego wersję próbną (czy darmową), aby sprawdzić jak się zachowuje przez parę dni.

FrantiQ

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
231
Zgadzam się z Adrianem, u mnie na 7 Trend Micro był zdecydowanie lżejszy od NIS-a, a teraz na 8 widzę że jest porównywalny do Webroota, którego mam obecnie w testach. I wydaje mi się, że chyba wrócę do Trend Micro bo jakoś na nowej windzie lepiej chodzi, a naprzykład Webroot ma czasami małe wpadki jak blokowanie systemowych scren saverów, i bywa troszkę uciążliwy nie wiem czy to wina łącza(mam bezprzewodowy net), czy coś analizuje w piaskownicy, ale potrafi nieznacznie przymulić, a komunikaty programu są zupełnie nieczytelne wyskakuje coś na milisekundę w prawym dolnym rogu i domyślaj się o co biega.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29989
Miasto
Trololololo
Trend Micro w jakimś teście zagranicznym (nie pamiętam jakim) kosi aż miło konkurencję, u nas w sumie chyba niedoceniony soft

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Fajny test, ale zauważyłem też małe wpadki np. Outpost ma dwa procesy.

Najlepiej będzie jak w tworzonym dokumencie ktoś się zajmie korektą, taka procedura zminimalizuje ryzyko błędów. Najbardziej brakuje mi w tym teście wpływy pakietów na wydajność popularnych aplikacji i gier, operacji kopiowania itp.

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Dzięki za wrzucenie testu. Wyniki bardzo Ciekawe. Zwłaszcza w wynikach końcowych przy podsumowaniu. Chyba zrobili przez przypadek błąd. Bo przy AVG w wynikach Użycie CPU w stanie spoczynku wynosi 3 a w czasie skanowania 1 :scratch

adrian.ś

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
SE7EN napisał:
FNajbardziej brakuje mi w tym teście wpływy pakietów na wydajność popularnych aplikacji i gier, operacji kopiowania itp.
i to właśnie będzie w teście, ale na 2014 rok. Powoli będą wychodzić avast8, escan 14, g data 2014, więc powtarzać potem znowu tego samego nie ma sensu.

Do góry