Szukam dodatku do zmiany wyglądu fontów na stronach www

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Szukam dodatku do Chrome, którym w prosty i wygodny sposób zmienię wygląd czcionki na stronach, np. kolor, grubość, wielkość. Zainstalowałam już 3 po kolei i nic nie robiły :( Wiem, że mogę użyć Stylus, ale jest to niewygodne i uciążliwe, zwłaszcza, że używam go bardzo rzadko i przez to zapominam, co tam trzeba wpisać (nie chodzi mi o parametry fontów, tylko o ID elementu). Chciałabym coś, czym zmienię te parametry czcionki łatwo i szybko i co w ogóle będzie działać. Chyba, że teraz już strony mają zbyt skomplikowany kod i takie dodatki tego nie ogarniają?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Nie ma działających dodatków?
To może ktoś napisze mi jak ostylować jakiś tekst na stronie, np. zmienić kolor tego mojego posta, za pomocą uBlocka (podobno się da)? Najlepiej z przykładem, bo tak mi najłatwiej zrozumieć. Wiem jak to zrobić w Stylus, ale w uBlocku pewnie byłoby mniej uciążliwie...

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075
Nie ma działających dodatków?
To może ktoś napisze mi jak ostylować jakiś tekst na stronie, np. zmienić kolor tego mojego posta, za pomocą uBlocka (podobno się da)? Najlepiej z przykładem, bo tak mi najłatwiej zrozumieć. Wiem jak to zrobić w Stylus, ale w uBlocku pewnie byłoby mniej uciążliwie...

Nie bawię się takimi dodatkami, a jeśli chodzi o ublocka to robi się to za pomocą fitrów używając argumentów css.

Tu przykład zmiany tła na Twitterze z adblocka, ale zadziała również w ublocku:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

przykład: twitter.com#$#body.logged-in{ background-color: #8c8787 !important; }

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Jakoś niezbyt. Wybrałam element do ostylowania, dopisałam:
{color: #B289FC !important;} i nic się nie zmieniło:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Co zrobiłam źle?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29963
Miasto
Trololololo

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29963
Miasto
Trololololo
No chyba aż tak tępa to nie jestem. Oczywiście że odświeżam, ale to chyba nie jest właściwy kod do uBlocka
Do takich zabaw potrzebujesz dwóch przeglądarek, w jednej modyfikujesz a w drugiej sprawdzasz i ta druga powinna mieć wyłączony cache.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
@OXYGEN THIEF - raczej wątpię, przecież blokowanie elementów działa normalnie, style w Stylus również działają zaraz po dodaniu w tej samej przeglądarce

Grandalf

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
56075

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Nie używam Twittera. Prosiłam o przykład zmieniający kolor fonta w moim poście tu w tym wątku na forum. Nie zamierzam zmieniać nigdzie tła strony, wątek jest o zmianie wyglądu czcionek (czy tam fontów, jak kto woli). Czy tu też z każdym odświeżeniem zmienia się kod elementu? Bo jeśli tak, to rzeczywiście nie ma sensu...

Do góry