SIW Pro - System Information for Windows za darmo

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
46325
Miasto
Gdzieś w Polsce
SIW Pro – System Information for Windows

SIW is an advanced System Information for Windows tool that analyzes your computer and gathers detailed information about system properties and settings and displays it in an extremely comprehensible manner.
SIW can create a report file (CSV, HTML, TXT or XML), and you can run it in batch mode (for Computer Inventory – Software and Hardware Inventory, Asset Inventory, Software License Management, Security Audit, Server Configuration Management).
SIW120.jpg

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

CarTon

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
19°57'E - 50°03'N
Czy po instalacji jest gdzieś ukryty plik licencji ? W rejestrze nie znalazłem. Czy wyodrębniony plik instalacyjny będzie można użyć w późniejszym terminie ?

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
CarTon napisał:
Czy po instalacji jest gdzieś ukryty plik licencji ? W rejestrze nie znalazłem. Czy wyodrębniony plik instalacyjny będzie można użyć w późniejszym terminie ?

Sądzę że tak, bo klucz jest już w instalce. Tylko tę wydobytą instalkę zachowaj.

CarTon

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
19°57'E - 50°03'N
Fajnie by było gdyż mam sentyment do tego programu. Szkoda że nie ma już wersji free.
Dzięki :dziękuję graf

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Pierwszy raz mam do czynienia z tym programem. Jest po polsku (no prawie) i jest to kopalnia wiadomości i funkcji. Są też jednak i "kwiatki", takie jak np. informowanie mnie, że mam włączone przywracanie systemu, a jest odwrotnie oraz wyszukanie mi w systemie licki na TuneUp 2015 :dziwak. Sofcik jednak b.ciekawy, więc zostawiam go sobie i zapoznaję bliżej.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Program był obadany i na VT (tylko Agnitum coś tam pokazał) oraz przez MBAM, Hitman Pro i Eset.
Gdy uruchomiłem funkcję skanowania portów wyskoczył Webroot:

XEaPTdc.png

No cóż, Trojan Medfos to nie fiu bździu. Może WSA wywalił FP? Pozwoliłem mu to usunąć. Program działa.

TkorrekT

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
1
siwpdwspy.dll to element narzędzia Eureka! (wykrywa zagwiazdkowane hasła we wskazanym oknie).
Usunąłeś dll, program działa ale chyba już nie skorzystasz z możliwości Eureki.

Świeży VT tego pliku:

Podobne „wirusowe” alerty zdarzają się przy próbie użycia narzędzi do deszyfracji haseł, produkowanych przez nirsoft (pakiet NirLauncher)

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
To jednak o Aurorę chodziło, hmm. Teraz jeszcze raz sprawdziłem i o dziwo Webroot znowu pokazuje to samo, a więc niczego nie usunął (a twierdził,że tak :sarkazm ). Odrębną sprawą jest skuteczność tej Aurory. Na ESET NOD32 to nie działa. Nie jest to jednak dla mnie nowina, ponieważ ostatnio próbowałem paru sofcików do tego właśnie celu. Od promocyjnego Asteriska (nie działał z 64-bit), aż do darmowego Pantsoftu. Wszędzie kicha. Dzięki za zwrócenie uwagi.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Ma ktoś działającą instalkę z tego promo ??
Wyciągnięta instalka u mnie nie działa tzn., nie można zainstalować ,chyba nie tylko ja mam ten problem :scratch

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Koledzy udostępni ktoś plik exe i klucz z tej promocji ??

CarTon

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
19°57'E - 50°03'N
andyxa napisał:
Ma ktoś działającą instalkę z tego promo ??
Wyciągnięta instalka u mnie nie działa tzn., nie można zainstalować ,chyba nie tylko ja mam ten problem :scratch

Sprawdź tu:

Edit:
Sprawdziłem i działa ( siw-setup (Demo).exe oraz pliki z archiwum Daten )

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Edit:
Sprawdziłem i działa ( siw-setup (Demo).exe oraz pliki z archiwum Daten )

Demo nie próbowałem ,dema nie chcę :wariat
a co do Daten to mam err not installed ,czy coś podobnego

chyba tylko AIDA !!

Do góry