SecurityKISS VPN za darmo ( 3 m-ce)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30928
Miasto
Trololololo
Re: VPN SecurityKISS za darmo ( 3 m-ce)

to czy na tym drugim też powinienem zainstalować tę aplikację, żeby ta zainstalowana na moim w pełni spełniała swoją funkcję. Żona nie lubi jak jej zaśmiecam kompa :)
Nie musisz instalować tego VPN'a na lapku drugim, no chyba że chcesz aby ten drugi też łaczył się jak twój to wtedy instalujesz tam tego VPN'a

wcpiker jeśli widzisz że spadek jest duży to zmień serwer poprzez który się łączysz, masz do wyboru od groma.Najlepiej jak wybierzesz jeden z serwerów zarezerwowanych tylko dla płatnych wersji.
Co oznacza kolumna 'Customer Only' w liście serwerów?

Serwery tylko dla klientów nie są używane przez użytkowników darmowej wersji, więc nie są przeciążone, ich adresy IP nie są publicznie znane i cieszą się lepszą opinią na większości stron internetowych, które używają monitorowania IP lub filtrowania.

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64

Koledzy mam głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi więc się nie śmiejcie proszę. Czy jak użyję tego programu albo np: CyberGhost lub innego tego typu to czy moje połączenie internetowe jest szyfrowane tylko w przeglądarce czy też inne programy które używają łącza też mają szyfrowaną transmisje danych? Jak np. program pocztowy czy downloadmanger?

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12737
Miasto
Somewhere over the rainbow.

Połączenie jest szyfrowane, więc wszystko co się łączy z siecią korzysta z szyfrowanego połączenia.

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64

al_arsen dzięki za szybką odpowiedź.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak będę używał szyfrowanego połączenia to mój ISP nie będzie mógł zobaczyć jakiego loginu używam np: do poczty albo na forum?

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8

Andy napisał:
Koledzy mam głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi więc się nie śmiejcie proszę. Czy jak użyję tego programu albo np: CyberGhost lub innego tego typu to czy moje połączenie internetowe jest szyfrowane tylko w przeglądarce czy też inne programy które używają łącza też mają szyfrowaną transmisje danych? Jak np. program pocztowy czy downloadmanger?
Looknij tu:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30928
Miasto
Trololololo

a jak ma niby zobaczyć,
Czy dostawcy Internetu (ISP) mogą podglądać jakie pliki są pobierane lub wysyłane, czy jedynie ich rozmiar?

Twój ISP widzi tylko połączenia z naszym serwerem i ilość przesyłanych danych. Ani rodzaj, ani protokół kapsułowanego ruchu nie jest widoczny dla osób trzecich.
jak już masz wszechwielkiego cykora to możesz sobie dodatkowo włączyć "Exclusive Tunneling" w SecurityKiss
exclusive_tunneling_menu.png

:yhy

Ponury Rumcajs

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
81
Miasto
Rzacholecki Las :D

al_arsen napisał:
Połączenie jest szyfrowane, więc wszystko co się łączy z siecią korzysta z szyfrowanego połączenia.

Jedynie gdy chodzi o wysyłanie e-maili w CyberGhost to z tym szyfrowaniem jest taki mały wyjątek by zapobiegać rozsyłaniu spamu:

10058620646764095332.jpg

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64

Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
Pozwolicie że zapytam jeszcze was ile macie dostępnych serwerów do wyboru w swoim Programie SecurityKISS bo ja w programie z tej promocji mam tylko dostępnych 8 :scratch a Oxy mówił nawet chyba w tym temacie że jest ich "multum" :hippie
Czy to znaczy że 8 to w takich program bardzo dużo :scratch :nea czy ja mam coś źle ustawione?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30928
Miasto
Trololololo

Każdy płatny plan to inna ilość serwerów, ten akurat ma ich od groma

Ty jako mający plan płatny wybieraj "customer only" bo te serwery są tylko dla ludzi co zapłacili czy tam była promocja na płatną wersję więc powinny być szybkie i mniej przeciążone od tych dostępnych w bezpłatnej wersji.Zresztą w programie chyba nawet jest status serwera (obciążenie w danym momencie)

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Przepraszam za głupie pytanie ale Oxy a co mam zrobić żeby było u mnie więcej serwerów? W programie pojawia mi się taki komunikat, a na komputerze na którym zainstalowałem ten program mam systemowy FW Win 7 i AG

Jak odblokować ten port 80 w systemowym FW?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30928
Miasto
Trololololo

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Dzięki Oxy za liczne linki :) niestety mimo że "poluźniłem portki" to i tak Firewall mocno trzyma bo nic nie pomogło.
Ale dziękuję wszystkim za odpowiedzi i wskazówki.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30928
Miasto
Trololololo
Więc pozostaje poluźnienie rajtuzów :wariat

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Lada chwila! :yahoo
This giveaway will start at 2013-08-23 23:59:59 and finish at 2013-08-26 23:59:59
You will get 3 months of the Jadeite premium plan for FREE
za:

A

Anonymous

tofana napisał:
Lada chwila! :yahoo
This giveaway will start at 2013-08-23 23:59:59 and finish at 2013-08-26 23:59:59
You will get 3 months of the Jadeite premium plan for FREE
Cudowna wiadomość...szkoda tylko,że licki na KISS-a się : nie sumują a licznik bije od daty startu promocji-więc sie ich nie odpali w dowolnym czasie.Dlatego Ci którzy łyknęli pół roku w konkursie Artoora,tym razem nie skorzystają.

BTW.Tofana-a tak z czystej ciekawości : za tydzień koniec wakacji...kupiłaś już podręczniki do szkoły i nowy plecak :papież ?

Do góry