Sandboxie Konkurs ! Giveaway !

Status
Zamknięty.

rimdop

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Mój komputer zabezpiecza Comodo Internet Security 2011 i Hitman 3.5 Pro.Sandboxie jest ciekawą i bezpieczną opcją zabezpieczenia,gdzie będzie można czuć się pewniej!

pilot37

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Witam, teraz używam KIS 2011 oraz malwarebytes' anti malware
A po co mi sandboxie ? Otóż moja narzeczona często wchodzi na strony rosyjskojęzyczne, gdyż znajduje się tam bardzo dużo materiałów na temat origami i zbliżonych do origami tematów. Jako że są to strony rosyjskojęzyczne to cóż... nie mam po prostu do nich zaufania, a rosyjskiego nie znam, więc nie ma pojęcia dokąd kierują linki na tych stronach zamieszczone.
Spałbym spokojniej, bo próba odciągnięcia od wizyty na rosyjskich portalach kończy się zawsze kłótnią... eh, baby, czasami ręce opadają...

A

Anonymous

Obecnie używam SpyShelter + DWPF, ale Sandboxie z chęcią zaaplikowałbym na laptopie żony, która ma tendencję do klikania gdzie popadnie i jak wiadomo, później mam nieco roboty.
Dzięki Sandboxie zaoszczędziłbym sobie mnóstwo czasu :D

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
KIS, MBAM,Zemana Antilogger i od czasu do czasu Spybot S&D. KIS ma bezpieczne otwieranie, ale nie wszystko jest przystępnie rozwiązane. O tej piaskownicy Sandboxie słyszałem dużo dobrego - ale dotychczas nie dane mi było wypróbować, choć ciągnie mnie trochę. A co tam - niech los decyduje ... ;)

Leszek55

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
272
Witam,
Commodo Firewall 5xx oraz antyvir w postaci NAV2011 i okresowo sprawdzanie Webroot oraz.... "rozum" ! Z całym szacunkiem co do niektórych osób ale jak tu czytam ile to defensorów itp-itd... używają naraz, to podziwiam :) że internet im działa :) To już lepiej włączyć "paranoiczny"..! Temat jednak jest o zajefajnym Sandboxie i lekkość tego progsa jest jego jedną z wielu zalet! Izolacja przeglądarek ,odpalanie podejrzanych zawartości w Sandboxie jest przejrzysta dla laika jak i... pełniejsze wykorzystanie zalet tego programu dla tych co umieją i chcą więcej -rewelka!!! Piękny konkurs-piękna wygrana, trzymam kciuki :). Pzdr!

andyet

Świeżak
Reakcje/Polubienia
1
1. Obecne zabiezpieczenie avast free antivirus 5 oraz Malwarebytes AntiMalware.
2. Używam przeglądarki opery, która jest wspierana w wersji full sandboxie. Program pozwoliłby na bezpieczniejsze przeglądanie stron internetowych oraz uruchamianie nieznanych aplikacji, a co za tym idzie komfort pracy.

alinek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
122
Hej,
mojego kompa chroni Vipre Premium, MBAM, KS Pro i Zemana AL. Sandboxie używam od dawna. Spisuje się znakomicie przy testowaniu programów i bezpiecznym przeglądaniu netu, ale ... przy starcie - okienko z propozycją zakupu, oraz brak możliwości uruchomienia w tym samym czasie drugiej piaskownicy - wersja zarejestrowana by mi to umożliwiła.
Dziękuję za zorganizowanie konkursu.
Pozdrawiam :)

witwoj77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
1. GDATA Internet Security 2011 , Keyscrambler
2. Dużo korzystam z zasobów sieci wiec poczucie bezpieczeństwa takie jak prezentuje Sandbox bedzie niezbędne .

Banito

Świeżak
Reakcje/Polubienia
2
1. NIS2011, Spy Search and Destroy;
2. Zastosowanie Sandboxie zapewniło by mi komfort w testowaniu całej gamy nowych programów, dzięki czemu nie musiałbym reinstalować non stop systemu oraz zwiększyło jego poziom bezpieczeństwa przy korzystaniu z zasobów internetu.

Pozdrawiam

rriki60

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Witam,
"Jeżdżę" tylko na Avast`cie Free. Wiem ze używanie netu w dzisiejszych czasach to loteria, ale nie mam specjalnego programu do ochrony. Używanie pełnej wersji Sandboxie zmieniło by moje bezpieczeństwo surfowania w necie i komfort pracy, Sandboxie mógłby mi w tym pomoc bardzo.
Pozdrawiam Wszystkich
rriki60

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
330
Miasto
somewhere in cyberspace....
1. Mój pakiet ochronny to Avast IS
2. Sandboxie bardzo by mi wzmocnił poziom bezpieczeństwa, tym bardziej że lubię testować różne programy i strony - czasami także te ryzykowne....

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Witam,

Jak widać posiadam szeroki wachlarz zabezpieczeń :
Kaspersky Internet Security 2011 11.0.2.556(a,b,c)+ Zemana AntiLogger 1.9.2.243+ KeyScrambler Premium 2.7.1+ Malwarebytes Anti-Malware 1.50+ Hitman Pro 3.5+ KeePass Password Safe+ Panda USB Vaccine+ WWDC+ McAfee SiteAdvisor+ + Mozilla Firefox 3.6.

Co do programu Sandboxie przydałby się do testowania malware przy jednocześnie wysokim poziomie bezpieczeństwa i wygodzie. Jest to program lekki, prosty i skuteczny . Nie ma co ukrywać,że taki program mi by się przydał po wygaśnięciu licki na Kisa :) Piaskownica jako 1 linia obrony i do testowania musi być. Pozdrawiam :D

boniaszek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Używam Norton AV 2011 + PrivateFirewall

Komputera używa wiele osób w tym również takie które potrafią dobrze namieszać. Sandboxie by mi bardzo pomógł w zabezpieczeniu kompa przed wirusami. Również lubie testować wirusiki ;)

hlvve

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
1.Aktualnie używam Online Armor Premium (z wyłączonym antywirusem) + Avira

2. Sandboxie pozwoliło by mi wyeliminować konieczność posiadania antywirusa przez co mój (niestety dość słaby) komputer odzyskał by trochę sił i zwiększył przez to komfort pracy. Dzięki niespowitej funkcjonalności tego programu mógł bym sobie poustalać kilka "piaskownic" i przypisać im programy w zależności od przeznaczenia (praca, szkoła, czy wolny czas - np. wykop umożliwiający czasami na wpadnięcie na ruskie stronki niewiadomego pochodzenia)

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Odpowiadając na pytanie pierwsze(1) to:
Używam obecnie Norton Internet Security w wersji 18.5.0.125 oraz korzystając z przeglądarek internetowych KeyScrambler Personal.

Jeśli chodzi o pytanie drugie(2) to mogę powiedzieć, że:
a)Sandboxie pozwoliłoby mi poczuć się w pełni bezpiecznie dzięki świetnym możliwościom wirtualizacyjnym

b)Mógłbym testować do woli przeróżne aplikacja, w większości bezpieczne(nic nie zastąpi zdrowego rozsądku :D ), ale też te,które zwą się delikatnie niezaufane

c)Mógłbym nareszcie zrezygnować z klasycznych programów antywirusowych, które mimo przeróżnych konfiguracji są dyskomfortowe w użytkowaniu.

d)Prosta i przejrzysta obsługa programu, a przede wszystkim interfejs w języku ojczystym stwarza poczucie przyjemności obcowania z systemem jak i z omawianą aplikacją.

e)W końcu mógłbym cieszyć się upragnioną lekkością systemu pozbywając się antywira.

f)Tworzenie wielu obszarów piaskownicy stwarza nieograniczone wręcz możliwości konfiguracyjne dla uruchamiania aplikacji, a to gwarantuje porządek i przejrzystość na komputerze, który bardzo sobie cenię

Życzę wszystkim powodzenia :D

Status
Zamknięty.
Do góry