Sandboxie Konkurs ! Giveaway !

Status
Zamknięty.

korben

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
1) OA Pro + Shadow Defender
2) Wirtualizacja bywa uciążliwa, a autor mojego programu przepadł i choć liczę na jego powrót trzeba myśleć o zabezpieczeniu się już teraz. Po 2 latach obserwacji oraz kilku dniach pracy z SB Trial stwierdzam, że uzyskam to na czym mi tak bardzo zależy: bezpieczeństwo w sieci niezależnie od pory dnia :)

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
F secure av 2011+Zemana anti logger+ DefenseWall pf(licencja testowa)
Po moich przejsciach ze zmiana systemu zniszczonego przez wirusa Sality wiem ,ze nawet bardzo dobry program Av moze nie wystarczyc jesli napotka sie w sieci porzadnego szkodnika. Piaskownica bylaby dla mnie najlepszym rozwiazaniem glownie przez fakt mozliwosci "bezstresowego" otworzenia nieznanej aplikacji w systemie, a takze dzieki niskiemu zapotrzebowaniu na zasoby komputera.
Pozdrawiam

freeowiec

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Używam Eset Smart Security, do ochrony komputera.Na dzisiejszy dzień Eset nie ma ,piaskownicy a w niektórych sytuacjach piaskownica jest niezbędna. Ja osobiście wykorzystuję do uruchamiania nowych programów , niektórych gier.Sandboxie jest nieodzowny przy uruchamianiu plików otwieranych bezpośrednio z internetu w przeglądarce np: PDF.Sandboxie ma również zastosowanie ,do uruchamiania programów w bezpośrednim kontakcie z internetem np:komunikatory.

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
@freeowiec ESET ma automatyczny sandbox w składniku ThreatSense
Zaawansowana analiza heurystyczna (czyli nasz wirtualny analityk) wykorzystuje wiele różnych metod do badania podejrzanych programów (kodów). Wśród nich są takie metody jak pasywna analiza heurystyczna, analiza algorytmiczna, sygnatury generyczne, emulacja oraz metody typu sandbox.
Zaawansowana analiza heurystyczna wykorzystuje wiele różnych metod do badania podejrzanych programów (kodów). Wśród nich są takie metody jak pasywna analiza heurystyczna, analiza algorytmiczna, sygnatury generyczne, emulacja oraz metody typu sandbox.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Moje zabezpieczenia:
SpyShelterPremium , Emsisoft Anti-Malware i Norton Internet Security .
Cóż kiedyś testowałem ten program i muszę przyznać że jest to jeden z lepszych sposobów na zabezpieczenie aplikacji w tzw: piaskownicy , dość prosta i przejrzysta konfiguracja , chciałbym zabezpieczyć przeglądarkę internetową , mam Google Chrome a wiadomo że korzystając z internetu i przemieszczając się w internecie można złapać jakiegoś wirusa.
W piaskownicy można umieścić kilka najbardziej narażonych na infekcję programów.
Sandboxie to dobry i potrzebny program !
:D

A

Anonymous

Witam!
1. Norton Internet Security 2011+Ashampoo AntiMalware
2. Program pozwoli na jeszcze spokojniejsze surfowanie po necie i bezstresowe korzystanie z kompa.
Pozdrawiam

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96
Używam Kaspersky teraz.
Ponadto darmowa wersja Sandboxie jak próbuję i test dużo oprogramowanie.
Proszę policzyć mi w.

Grr

Szuri21

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Wielkie dzięki za konkursik.

Na stacjonarnym PC mam zainstalowany ESET Nod32 Antivirus wraz z Comodo Firewall. Dodatkowo korzystam z Malwarebytes oraz Hitman Pro jako skanerów na żądanie.

Natomiast na netbooku mam zainstalowany Microsoft Essential Security i Comodo Firewall i dodatkowo standardowy dla mnie pakiet skanerów na żądanie Malwarebytes i Hitman Pro.

Włączone aktualizacje automatyczne i do tego zdrowy rozsądek.

Jako, że jako systemy śmigają u mnie Windows 7 x86 i x64 z MSDNA z ograniczoną ilością aktywacji nie jestem w stanie testować wielu aplikacji czy konfiguracji systemu "na żywo". Bo powiedzmy sobie szczerze, testowanie aplikacji i ustawień systemu na wirtualnej maszynie nie oddaje w 100% wyniku. Posiadanie Sandboxie na pewno pozwoliłoby mi na śmielsze poczynania i modyfikacje w systemie bez obawy o bezpieczeństwo czy stabilność systemu. Dodatkowo bawiąc się plikami niewiadomego pochodzenia nie byłbym zmuszony do reinstalacji systemu i stracenia kolejne j aktywacji, gdyby przypadkiem coś poszło nie tak.

Pozdrawiam

1qaz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
89
1)Mój komputer strzeże KIS 2011 (Rzepa Edition) :).

2) Z "piaskownicą" spotkałem się już w Kasperskim - początkowo nie używałem jej (ot taki dodatkowy niepotrzebny "bajer" pomyślałem) aż do czasu infekcji - którą na szczęście udało mi się usunąć. Od czasu tego incydentu przeglądam zasoby internetu tylko przy pomocy modułu "Bezpieczne surfowanie". Rozwiązanie to (jak sądzę) uchroniło mnie już przed kilkoma (czy groźnymi? nie wiem) niespodziankami. Szczerze powiem, że do tej pory nie byłem zainteresowany tym programem ale po obejrzeniu Twojego testu pomyślałem... to jest to! Reasumując program pozwolił by mi - jak już wielu użytkowników wspomniało - na bezpieczne przeglądanie internetu bez obawy, że coś zdoła się przemknąć do systemu - a jeśli nawet to zawsze można to usunąć jednym kliknięciem myszy.

Jeszcze jedno: dzięki za rady jak skonfigurować Sandboxie (jeżeli los będzie przychylny to już będę wiedział jak i co ustawić)

Kastagir

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Siema !

1) Microsoft Security Essentials + sandboxie free + Outpost Security Suite FREE (bez AV)
2) Od lat używam darmowej wersji Sandboxie i brakuje mi kilku funkcji dostępnych w wersji zarejestrowanej, np przypisania programu do piaskownicy i możliwości tworzenia większej liczby piaskownic, bardzo by mi one ułatwiły pracę. Monitorowane foldery też są fajną opcją!

Pozdrawiam i dziękuje za fajny konkurs !

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Wygrywają:
Kastagir
Tadek59
a.9.r.p

Zwycięscy otrzymają prywatną wiadomość z kluczem.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29937
Miasto
Trololololo
Nagrody rozdane , temat zamykam :p

Status
Zamknięty.
Do góry