Chcę zrobić reinstakę visty OM home premium 32bit sp2 kupionej w sklepie - jak wyjąć aktywator by uniknąć dzwonienia. (skończyła się ilość aktywacji oneline)
Boże a co to za problem zadzwonić skoro masz oryginała?
Zadzwonisz i znowu będziesz mógł kilka razy aktywować - a potem znowu dzwonisz...
Lepiej nie kombinować
jemu chodzi pewnie coś na sposób z XP że wyciąga sie plik WPA.DBL czy coś takiego już nie pamiętam i zastępuje na świeżym systemie, ale nigdy mi to nie działało
Klucz mam bo mam naklejkę ale to za mało. Kiedyś nie wiedziałem że jest określona ilość aktywacji oneline, a zachciało mi się testowania AV na czystym systemie. Podobno trzeba teraz za każdym razem dzwonić i tłumaczyć, a na końcu mamy zupełnie inny klucz. Przydał by się jakiś prostszy sposób. Nigdy nawet nie widziałem jak ktoś to robi telefonicznie, dla tego staram się tego uniknąć. Na forach piszą że przebrnięcie przez całą procedurę i odpowiadanie na pytania bywa żenadą.
Wiesz.. skoro problemem jest dla Ciebie aktywacja telefoniczna mimo, że masz oryginał to użyj aktywatora.. Może to juz nie będzie legal ale skoro nie chcesz normalnie..
Ja telefonicznie aktywowałem Win7 i Offica 2010.. Bez żadnych problemów.. Wszystko pełen automat..
A czy to nie działa czasem tylko na wersjach OEM od producentów HP, Dell etc?
Bo jeśli system został zakupiony sam to działać nie będzie..
Na XP było caś takiego
dzwonisz, gadasz z automatem i tyle
chyba, że automat odrzuci aktywację telefoniczną, ale co szkodzi sprawdzić
masz oryginał z naklejką więc o co chodzi ??
a jak zmieniałeś sprzęt to co, masz prawo (no chyba, że płyta główna nowa -> ale jeśli stara się zepsuła i w ramach gwarancji masz nową to też nie będzie problemu) ...
... kiedyś przyczepił mi się że zmieniłem sprzęt po zmianie sterowników do płyty głównej ... zadzwoniłem i nie było żadnych problemów ...
każde kombinowanie jest wbrew licencji i już masz pirata, więc kombinowanie przy legalu jest bez sensu ......
Zrobiłem kopię aktywacji Xp za pomocą Reactivator czyli pliku wpa.dbl.Po zrobieniu nowej instalki i podmianie pliku aktywacji w trybie awaryjnym mój system nadal nie był aktywowany .Czyli ten program nie zadziałał i nie wiem jak to jest z resztą programów.
pisząc "ghost" miałem na mysli każdy/jakikolwiek program do wykonania obrazu partycji systemowej
ale faktycznie skojarzenie z konkretnym programem nasuwa się samo ...
moje niedopisanie ......
I właśnie tak to wygląda zrobiłem swego czasu programem makrium reflect na szczęście, ale system nie był zbyt czysty (po prostu ociężały). "Chciałbym pożyczyć płytkę windows vista sp2 i zainstalować ( moja płytka jest bez sp.). Co prawda system jest 100% stabilny jednak demonem prędkości nie jest, Przynajmniej nie tak jak zaraz po instalacji. Skoro nie można aktywacji przenieść jakimś programem to proszę opiszcie mi tę procedurę telefoniczną, a i czy po takiej aktywacji będzie można znowu robić aktywację online. Bardzo mnie też interesuje czy jeśli po takiej instalce tel. kiedyś chciał bym z jakiegoś powodu przywrócić aktualny obraz systemu to mi go jak pirata nie potraktuje. Wiem że dużo pytań tu zawarłem, dla tego wielkie dzięki za każdą informację w tym temacie
Witaj gościu. Dziękujemy, że przeglądasz nasze forum ale czy wiesz, że zakładając konto możesz w pełni korzystać z dobrodziejstw jakimi są promocje i konkursy. Nie zobaczysz tu też żadnych reklam a rejestracja zajmie Ci tylko chwilę.
Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.