Reinstalka Windowsa

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Chcę zrobić reinstakę visty OM home premium 32bit sp2 kupionej w sklepie - jak wyjąć aktywator by uniknąć dzwonienia. (skończyła się ilość aktywacji oneline)

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
Boże a co to za problem zadzwonić skoro masz oryginała?
Zadzwonisz i znowu będziesz mógł kilka razy aktywować - a potem znowu dzwonisz...
Lepiej nie kombinować :p

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
32006
Miasto
Trololololo
Wyjąć aktywator? masz na myśli klucz ? Jeśli tak to są malutkie programy do podglądu kluczy

Naits

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
10
jemu chodzi pewnie coś na sposób z XP że wyciąga sie plik WPA.DBL czy coś takiego już nie pamiętam i zastępuje na świeżym systemie, ale nigdy mi to nie działało

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Klucz mam bo mam naklejkę ale to za mało. Kiedyś nie wiedziałem że jest określona ilość aktywacji oneline, a zachciało mi się testowania AV na czystym systemie. Podobno trzeba teraz za każdym razem dzwonić i tłumaczyć, a na końcu mamy zupełnie inny klucz. Przydał by się jakiś prostszy sposób. Nigdy nawet nie widziałem jak ktoś to robi telefonicznie, dla tego staram się tego uniknąć. Na forach piszą że przebrnięcie przez całą procedurę i odpowiadanie na pytania bywa żenadą.

martini

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Kraków
Wiesz.. skoro problemem jest dla Ciebie aktywacja telefoniczna mimo, że masz oryginał to użyj aktywatora.. Może to juz nie będzie legal ale skoro nie chcesz normalnie..
Ja telefonicznie aktywowałem Win7 i Offica 2010.. Bez żadnych problemów.. Wszystko pełen automat..

martini

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Kraków
A czy to nie działa czasem tylko na wersjach OEM od producentów HP, Dell etc?
Bo jeśli system został zakupiony sam to działać nie będzie..
Na XP było caś takiego
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
czy działa z vista nie wiem..

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
dzwonisz, gadasz z automatem i tyle
chyba, że automat odrzuci aktywację telefoniczną, ale co szkodzi sprawdzić
masz oryginał z naklejką więc o co chodzi ??
a jak zmieniałeś sprzęt to co, masz prawo (no chyba, że płyta główna nowa -> ale jeśli stara się zepsuła i w ramach gwarancji masz nową to też nie będzie problemu) ...
... kiedyś przyczepił mi się że zmieniłem sprzęt po zmianie sterowników do płyty głównej ... zadzwoniłem i nie było żadnych problemów ...

każde kombinowanie jest wbrew licencji i już masz pirata, więc kombinowanie przy legalu jest bez sensu ......

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Zrobiłem kopię aktywacji Xp za pomocą Reactivator czyli pliku wpa.dbl.Po zrobieniu nowej instalki i podmianie pliku aktywacji w trybie awaryjnym mój system nadal nie był aktywowany .Czyli ten program nie zadziałał i nie wiem jak to jest z resztą programów.

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Często tak jak Ty testuję różne programy dlatego po świeżej instalce robię kopię systemu i w razie potrzeby przywracam:)

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
ano właśnie, zainstalować, aktywować, zrobić ghosta i tyle.

waderr73

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Conti napisał:
ano właśnie, zainstalować, aktywować, zrobić ghosta i tyle.
Albo Acronisem, sam też przywracam system praktycznie co trzy tygodnie. 5 min. i po kłopocie

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
pisząc "ghost" miałem na mysli każdy/jakikolwiek program do wykonania obrazu partycji systemowej ;)
ale faktycznie skojarzenie z konkretnym programem nasuwa się samo ...
moje niedopisanie ...... :cool:

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
I właśnie tak to wygląda zrobiłem swego czasu programem makrium reflect na szczęście, ale system nie był zbyt czysty (po prostu ociężały). "Chciałbym pożyczyć płytkę windows vista sp2 i zainstalować ( moja płytka jest bez sp.). Co prawda system jest 100% stabilny jednak demonem prędkości nie jest, Przynajmniej nie tak jak zaraz po instalacji. Skoro nie można aktywacji przenieść jakimś programem to proszę opiszcie mi tę procedurę telefoniczną, a i czy po takiej aktywacji będzie można znowu robić aktywację online. Bardzo mnie też interesuje czy jeśli po takiej instalce tel. kiedyś chciał bym z jakiegoś powodu przywrócić aktualny obraz systemu to mi go jak pirata nie potraktuje. Wiem że dużo pytań tu zawarłem, dla tego wielkie dzięki za każdą informację w tym temacie ;)

Do góry