Problem ze sterownikami Wondershare Time Freeze

Status
Zamknięty.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
C:\WINDOWS\system32\drivers\HKDirFlt.sys 2.0.3.0
C:\WINDOWS\system32\drivers\MirDisk.sys 2.0.3.0

Te dwa pliki mi zostały po odinstalowaniu programu. Nie mogę ich usunąć, bo system przestaje mi startować, jak mogę to cholerstwo usunąć? Proszę o poradę

Łukash

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Wywaliłeś wpis z autostartu od Time Freeze ?

Łukash

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Jak je usuwasz ? Usuwasz > system nie startuje i co robisz ,że startuje ponownie ?

Próbowałeś z menedżera urządzeń > pokaż ukryte > niezgodne z p'n'p > Wonder > odinstaluj ?

A

Anonymous

Cinżka sprawa :wariat jeśli system nie startuje to pewnie sterownik nakłada filtr sprzętowy i dlatego po usunięciu system pada :scratch
Propozycja nr.1
Zainstaluj jeszcze raz WTF może przy odinstalowywaniu wszystko pójdzie ok (nie używaj żadnych wspomagaczy) :klawik.
Propozycja nr.2
Otwórz menadżer urządzeń->widok->pokaż ukryte urządzenia i w sekcji Sterowniki niezgodne z Plug and Play zobacz czy są te stery jeśli tak odinstaluj, ale czy to zdejmie filtr (jeśli to o niego chodzi) :scratch
Jeśli tak nie da rady to jest to sprawa tylko dla jednej osoby... :klawik.

A

Anonymous

Albo zainstaluj aplikację ponownie i odinstaluj przy pomocy programu typu Revo Uninstaller, ustaw usuwanie na zaawansowane

Łukash

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Z Revo byłbym ostrożny ,on kasuje maszynowo ,jak leci - a nie które rzeczy usuwane są po restarcie.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Odinstalowałem przez menadżer urządzeń, jednak pliki dalej istnieją i dalej uruchamiają się. Odinstalowałem tę aplikację przez Smarty uninstaller chyba jeszcze w listopadzie.

Łukash

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
I to był błąd .Nie zaleca się usuwania av,pakietów,sterowników przez Revo - podobne.
Odinstalowałem przez menadżer urządzeń, jednak pliki dalej istnieją i dalej uruchamiają się
Teraz to zrobiłeś ? czy wcześniej ?
Zdejmij sterowniki od Time Freeze w Autoruns > Drivers

Tylko zrób tak żebyś ten system ponownie uruchomił :)

Albo zainstaluj aplikację ponownie i odinstaluj
Normalnie :)

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
hehe, ale tego tam nie ma, nie ma nawet w boot execute. Tam znalazłem O&O bootdefrag, ktorego tez juz nie uzywam, a w appint guard32 od Comodo, które także dawno usunąłem ich uninstallerem

Odpowiedz na poprzednie pytania:

1. Musiałem przywracać system po usunięciu tych dwóch plików
2. Tak teraz usunąłem plik przez Menadżer urządzeń. 2 się tam nie pojawił. Mimo wszystko obydwa zostały i uruchamiają się z systemem

Łukash

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Spróbuj tego co pisała @olwu . Zainstaluj Time Freez > Odinstaluj ,ale tym razem poprzez panel Dodaj/Usuń .

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Niestety nic to nie dało ;(

A

Anonymous

grummer napisał:
Niestety nic to nie dało ;(

Powiem Ci, że będzie bardzo trudno pozbyć się tego po takim czasie, po przywracaniu systemu i próbom usuwania kilkoma różnymi sposobami :( Cóż, pomyślę nad tym jak się tego pozbyć, jak coś wymyślę, dam Ci znać

A

Anonymous

Tam siedzą filtry sprzętowe i jeśli nie usuniesz ich poprzez zmiany w rejestrze to nic nie zrobisz raczej :scratch
Ale to już wyższa szkoła jazdy :wariat

A

Anonymous

marsellus ma rację, mówiąc jednym słowem prościej będzie przeinstalować system niż bawić się w pozbycie tego gdyż zanim usuniesz wszystkie pozostałości itp to zdążysz 10 razy zainstalować system, na ogól nie polecam ludziom reinstalacji systemu jak pojawia się jakiś problem, jednak Tobie to polecam

Status
Zamknięty.
Do góry