Poszukiwany utwór muzyczny.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Nie widzę jeszcze tematu, a może się przydać. Czasami szukamy czegoś z lat minionych, młodzieńczych, przypadkiem zasłyszanych.
Osobiście często korzystam z pomocy tych stronek

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Jak wiadomo jest wiele gatunków muzycznych więc można się linkami wymienić, lub bezpośrednio pomóc sobie wzajemnie :friends
Obecnie szukam kawałka w stylu Pink Floyd .......
- obecnie to już znalazłem :dziwak

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
waldemar1965
- znam, jednak natrafienie ten kawałek to utopia :(

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Jedno co mi przychodzi do głowy w tej chwili to 5 kawałek z pierwszej płyty płyty Pink Floyd z roku ...1967 (The Piper At The Gates Of Dawn) zatytułowany: Pow R. Toc H.. mam prawie całą dyskografię Pink Floyd na płytach CD. i w wolnej chwili przesłucham ale nic więcej nie kojarzę, zwłaszcza z późniejszego okresu.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Hornet Ty w tedy jeszcze na wrotkach pod szafę wjeżdżałeś.
Emmers Raczej to tylko w stylu Pink Lloyd było - na kasecie były jeszcze dwa kawałki abby i z pewnością Pink Floyd -- The Wall
waldemar1965 ten "cytat" fonetyczny był wyśpiewany na wstępie przez zespół który wykonywał poszukiwany kawałek.
Wiem że nie jest lekko ale po tylu latach trudno sobie przypomnieć coś więcej :nea

A

Anonymous

pss napisał:
Hornet Ty w tedy jeszcze na wrotkach pod szafę wjeżdżałeś.
Tak ?? A Ty pss co robiłeś ? Chodziłeś na pochody 1 majowe i krzyczałeś : "niech żyje bratni sojusz polsko-radziecki" ? :szydera

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Tak ?? A Ty pss co robiłeś ? Chodziłeś na pochody 1 majowe i krzyczałeś : "niech żyje bratni sojusz polsko-radziecki" ? :szydera
Kołyska Ci się zapaliła i stary gasił łopatą ?
Hornet nie wiem na co cierpisz, ale wybacz nie rozumiem Twojego "poczucia humoru"

A

Anonymous

Daruj sobie wycieczki osobiste...i zajmij się swoim starym...a moje poczucie humoru,zrozumiesz jak się : drugi raz urodzisz :)

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Nie wiem czy kojarzysz audycję Piotra Kaczkowskiego z 1984 roku, bodajże z ostatniej soboty marca(była wówczas przesuwana godzina na czas letni. Audycja dotyczyła świeżo wydanej płyty The Final Cut i filmu The Wall, na filmie The Wall Roger Waters zamieścił utwory w zupełnie innej aranżacji niż na płycie i kilka dodatkowych, możliwe, że utwór pochodził z tego filmu.Mam go na chomiku (nawet chyba nie na swoim tylko Eli), mam również na półce na DVD. Nagrywałem również i audycję Piotra na kasecie, później ją odczyściłem cyfrowo, może ten kawałek się na niej znajduje. Audycję możesz pobrać z mojego Google Drive. Krąży również po seici ale okrojona i w fatalnej jakości.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Emmers z przyjemnością posłucham sobie tej audycji :yhy , jednak biorąc pod uwagę czas wydania kasety przełom 80/90r to nie sądzę żebym tam natrafił na ten właśnie kawałek. Prawdą jest też że w tym okresie zaczeły powstawać znaczne ilości kowerów i innych przeróbek. I się pobrało, ale odsłucham jutro :dziękuję

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
pss,
wiem, że to może niewiele pomóc, niemniej ja szukając czegoś takiego, spróbowałbym skorzystać z tych narzędzi:

gdzie możesz zanucić / wystukać fragment utworu, żeby Ci silniki znalazły utwory podobne. Może się to w jakiś sposób przydać, bo skoro kojarzysz jak to leciało...

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Emmers -to żeś mnie wysłał na długą wycieczkę, dzięki. Jest tam kilka naprawdę fajnych smaczków ale ten pierwszy utworek hmm, cud miód i orzeszki. :ok
pkolasa - próbowałem i nie dam rady w ten sposób z tym kawałkiem, dzięki za pomysł (zawsze warto próbować)
może się jeszcze przydać przy innej okazji :yhy

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
To może i ja się przyłaczę ...od dość dawna szukam dwóch utworów ( w zasadzie to już zapomniałem dlaczego ich szukam :dziwak ...pewnie mi się podobały :) )
Pierwszy z nich był lekko rockowy , teledysk przedstawiał wojnę secesyjna na którego końcu śpiewający staje przed plutonem egzekucyjnym i zostaje rozstrzelany
Z drugim będzie trochę łatwiej....chodzi mi o utwór gościa który zwie się THI`SL w teledysku jeździł "pudłem " ( bodajże zielona osobówka na 20-22 calowych felach ) w chórku śpiewała gruba murzynka ...i to tyle co pamiętam :)
Pobrałem z TPB jego dyskografię i nic.... utworku nie ma ..pewnie występował u kogoś gościnnie
Może ktoś coś skojarzy ?

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
pss napisał:
Emmers -to żeś mnie wysłał na długą wycieczkę, dzięki. Jest tam kilka naprawdę fajnych smaczków ale ten pierwszy utworek hmm, cud miód i orzeszki. :ok
pkolasa - próbowałem i nie dam rady w ten sposób z tym kawałkiem, dzięki za pomysł (zawsze warto próbować)
może się jeszcze przydać przy innej okazji :yhy

Lubię sobie od czasu do czasu posłuchać audycji które kiedyś nadawał Piotr, mam ich kilka, ale ta przemawia do mnie szczególnie. Na prawdę polecam wszystkim bez wyjątku posłuchać w ciszy przy zgaszonym świetle w nocy. Żałuję jednego, że wówczas nie było komputerów i internetu, bo jakość z kaseciaka (mimo że nagrywane było stereofoniczną Finezją z tunera Diory) jest taka jaka jest...
Jeśli chcesz posłuchać audycji z Piotrem i nie tylko możesz je posłuchać bez pobierania ewentualnie pobrać tutaj:

Pozdrawiam

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
pss, pewnie śp. Tomek Beksiński gdzieś nas tym oczarował, Kaczka pewnie to też kręcił a i w jakimś Wieczorze Płytowym Tomasz Szachowski tę muzę zapodał.

Do góry