Paragon Backup and Recovery 12 Compact za darmo !

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30942
Miasto
Trololololo
Paragon Backup and Recovery 12 Compact – to proste w obsłudze i efektywne narzędzie, służące do tworzenia i odzyskiwania kopii zapasowych całego dysku twardego włącznie z partycją systemową lub też dowolnie wybraną partycją. Paragon Backup and Recovery 12 Compact może zapisać stworzoną kopię na nośnikach Blu-ray, pendrive’ach, w Internecie, lub na specjalnie ukrytych na dysku partycjach.

Paragon Backup and Recovery 11 Compact zapewnia, że Twój system i cenne dane są chronione i mogą zostać szybko przywrócone w przypadku jakiejkolwiek awarii!

Funkcje programu :
Obsługa najnowszych standardów HDD

Boot Corrector. Potężne narzędzie, które naprawia startowe pliki systemu operacyjnego w przypadku gdy gdy występują problemy z jego uruchomieniem.

Selektywne przywracanie. Możliwość przywrócenia nie tylko całej utworzonej wcześniej kopii ale także pojedynczych plików i folderów z archiwum bez przywracania całego obrazu. Wbudowany Specjalny Kreator przywracania dzięki któremu możesz sprawdzić pliki i odzyskać tylko te które chcesz.

Smart Wizard Backup. Łatwo, szybko i bezpieczne utwórz kopię cennych danych

Szyfrowane kopii zapasowych aby uniknąć nieautoryzowanego dostępu do plików kopii zapasowej, można je łatwo zaszyfrować podczas tworzenia kopii.

Dodatkowo posiada wbudowane narzędzia do zarządzania partycjami. Program mimo anglojęzycznego interfejsu jest bardzo prosty w obsłudze.
http://programyzadarmo.net.pl/goto/158685

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Jeśli ktoś bardzo chce mieć instalator tego programu, od razu instalujący program z polskim intwerfejsem, proszę bardzo:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Pliki językowe pochodzą z polskiej wersji Paragon Backup and Recovery 11 Home i dlatego w rozszerzonym interfejsie wyświetlane jest info, że jest to Recovery 11 Home choć w rzeczywistości jest to wersja Recovery 12 Compact.
Jeśli ktoś chce mieć instalator wersji oryginalnej to jest tutaj:

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Przy okazji: Jeśli ktoś ma jakiekolwiek informacje na temat edycji plików o rozszerzeniu *.qm i programu do edycji takich plików, proszę o kontakt....

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Jeśli chcemy edytować zawartość pliku "qm" musimy go najpierw prze konwertować do formatu "ts" aby móc go otworzyć i edytować.
Niezbędne do tego będą programy:
"qm2ts" - konwertowanie z "qm" do "ts",
"Qt Linguist" do edycji zawartości pliku,
"lrelease.exe" - konwertowanie z "ts" do "qm".
Dostępne w załączniku Pozdrawiam
1. Instalujemy program z załącznika
2. QM do TS
uruchamiamy konsole
start > uruchom > wpisujemy "cmd" zatwierdzamy ok
w konsoli przechodzimy do folderu u mnie jest to
c:\Python24\bin\
Konwertujemy plik "qm" do pliku "ts"
Kod:
c:\Python24\bin\qm2.ts.exe x.qm
(x.qm - nasz plik qm)
Prze konwertowany plik znajdziemy w tym samym folderze pod nazwą
"x.ts" odpalamy już normalnie program bez konsoli "C:\Python24\bin\linguist.exe"
Klikamy File>Open i wskazujemy nasz plik "x.ts" i przechodzimy do edycji naszego pliku ;)
3. TS do QM
Po dokonaniu zmian zapisujemy edytowany plik, następnie nasz plik "x.ts" należy prze konwertować z powrotem do pliku "x.qm"
w tym celu odpalamy ponownie konsole jak w punkcie "2" tyle że wpisujemy inną komendę:
Kod:
c:\Python24\bin\lrelease.exe x.ts -qm v.qm
- (v nazwa końcowego pliku)
Gotowy pliczek QM podmieniamy ;)
nie wiem czy o to chodzi :scratch

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Dzięki, sprawdzę czy mi się uda poprawić info w rozszerzonym interfejsie. Pozdrawiam
PS
Jak się okazuje: niestety nie wszystkie pliki qm da się edytować w tym zestawie programów. Pliki językowe Paragon po konwersji na TS są puste, bez żadnej treści, więc nie ma czego edytować, trochę szkoda.
Inne pliki QM można swobodnie edytować, dziękuję za podpowiedzi...

CarTon

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
19°57'E - 50°03'N
Fajnie Emmers że udostępniasz te instalki "Paragon Backup Recovery". Ale zanim pobiorę, chcę cię zapytać czy to są tzw. magiczne instalki czy trzeba program rejestrować ?

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Już niedługo na Bits Du Jour ten program za darmo :D

Link i info :

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Emmers napisał:
Przy okazji: Jeśli ktoś ma jakiekolwiek informacje na temat edycji plików o rozszerzeniu *.qm i programu do edycji takich plików, proszę o kontakt....

Pliku *.qm nie da się edytować. Ale można go przekonwertować do *.ts małym narzędziem qm2ts. A tak przekonwertowany plik można już edytować Qt Linguist. Następnie wyedytowany plik znowu konwertujemy narzędziem lrelease do formatu *.qm

Teraz mam po awarii komputera inny dysk hdd (więc instalek nie mam), ale wszystkie narzędzia potrzebne do tego zawierał pakiet PyQtGPL10.

Temat z paczką jest opisany na "Elce"

Być może o to Ci chodzi :) Ewentualnie zestaw komercyjnych narzędzi Trolltech'a (swoją drogą nie wiem czy jeszcze dostępne)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30942
Miasto
Trololololo
sPeRaCz po raz ostatni poprawiłem twój post :lanie

sigma

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Dzięki mam zainstalowany darmowy Paragon Backup & Recovery 2013 Free. Może wiecie czym ten promocyjny paragon z GAOTD różni się od mojego i czy warto go instalować, bo na pierwszy rzut oka nie widzę żadnej różnicy.

Do góry