U mnie na laptopie 8/64 narazie też chodzi leciutko zużycie ramu w granicach 35 MB przy włączonej przeglądarce,slawektor napisał:@kagar54
Twój post spowodował że jednak się skusiłem, przed chwilą zainstalowałem ten program na Windows 8 64 bit. Nie wiem jak się sprawdzi, ale wrażenie mam bardzo pozytywne, instalacja intuicyjna - jasna i prosta, interfejs przejrzysty.
Strony www chodzą szybko, nie ma żadnego spowolnienia. Kompa to potwór, ciekawe jak by się sprawował na laptopie
Zobaczymy w dłuższym praniu.
U mnie ten myk nie działa zrobiłem tak jak mówiłeś niby komunikat zniknął ale Defender działa i zapora systemowa też,jak wejdę do centrum akcji i chcę włączyć zaporę Outpost to dalej jest komunikat włącz zaporę i tak dalej , coś mi się wydaje że system nie za bardzo widzi Outposta ,przed przywróceniem obrazu miałem AVG i tam od razu wyłączyło zaporę i Defendera,pewnie nic już tu nie wykombinuję.slawektor napisał:To nie jest wina poprzedniego antywira.
To jakiś błąd z strony Microsoftu, nie wiem czy nie związane to jest z zasilaniem, przez to te centrum głupieje. Przed chwilą zainstalowałem na lapie i też wyskoczył mi ten komunikat - nawet 3, zapora, ochrona, szpiegujące, że wszystko nie działa.
Na jednym i na drugim miałem przedtem avasta.
Na kompie bez problemu wszystko ok.
Spoko zaraz się pomyśli, bo jestem w trakcie skanowania.
Zobacz - Zarządzanie komputerem usługi, wyłączyć usługę centrum zabezpieczeń, włączyć ponownie i wykonać restart.
Po włączeniu wejść w centrum akcji: czy włączyć zaporę Outpost Security, ok i działa.
Taki myk. U mnie z zaporą i szpiegującymi zadziałało, problem był przy ochronie.
Wyświetlało że defender i Outpost nie działają mimo że Outpost działał tylko nie szlo włączyć.
Wyłączyłem więc Outpost, przez centrum akcji kliknołem żeby włączyć i zaskoczyło, komunikat zniknął.
slawektor napisał:Musi zadziałać. To nie jest wina antywira. Ja przedtem miałem Avasta, jeszcze przedtem Bit Defendera,Nortona problem występował, choć nie zawsze, nie tylko na tym danym lapie, bo miałem kilka lapów.
Defendera wyłącz usługach całkowicie:
![]()
Wyłącz centrum zabezpieczeń w ten sam sposób, restart, uruchom centrum w usługach, tryb automatyczny - opóźnienie, wyłącz Outpost Security jak się pokaże komunikat że jest wyłączony z możliwością wyboru to wtedy włącz.
Unikalną cechą aplikacji jest zastosowanie technologii Host Protection opracowanej od podstaw przez firmę Agnitum. Zaawansowany moduł Host Protection szczegółowo kontroluje zachowanie absolutnie wszystkich programów i procesów działających w pamięci komputera. Host Protection działa na odwrotnej zasadzie niż programy antywirusowe. Podczas gdy programy antywirusowe do rozpoznawania ataków korzystają z bazy wzorców zagrożeń, Host Protection korzysta nie z bazy zagrożeń, ale z bazy dozwolonych operacji. Każda nowa, nieznana próba modyfikacji innego programu zostanie zablokowana, jeśli tylko program i operacja nie znajdzie się na dozwolonej liście. W przypadku wykrycia niedozwolonej operacji, Host Protection natychmiast blokuje potencjalny atak i powiadamia o nim użytkownika. Dzięki temu Host Protection jest w stanie unieszkodliwić każde zagrożenie, nawet nie znając szczegółowo jego cech. Użytkownik zyskuje potężne narzędzie do drobiazgowej kontroli wszystkiego, co dzieje się na jego komputerze o możliwościach niedostępnych innym pakietom bezpieczeństwa.
Specjalnie zainstalowałem Chrome aby sprawdzić - u mnie jest wszystko OK ,spróbuj zainstalować jeszcze raz Chrome.senior38 napisał:Pobrałem na próbę ten program i przyblokował mi Gogle Chrome,natomiast Internet Explorer wczytuje się normalnie.