Norman Security Suite v8 Special Edition za Darmo !

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Szefie powiedz mi lepsze to, od Aviry 10 Free ?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30599
Miasto
Trololololo
Hm......... Szefie :dziwak :dziwak :dziwak :dziwak dobre

nigdy tego nie instalowałem ale z tego co napisał Seciuritas w komentarzach
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

program jest jak najbardziej OK

Avira freejest baaaaaaaaaaaaardzo okrojona ( prawie nic w niej nie ma ) :dziwak :dziwak

Norman chroni przed malware ( moduł AV i Antispyware ) posiada Firewalla, :!: Piaskownicę :!: blokadę złych stronek
więc jeśli miałbym wybierać to wybrał bym Normana Bo jest za free na 4 lata i jest pełnosprawnym Pakietem IS

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
ale ta wersja przecież też jest trochę okrojona ;)

- modułu Intrusion Guard
- Privacy Tools
- Modułu AntiSpam

Zastanawia mnie zwłaszcza moduł Intrusion Guard to jest jakoś związane z Firewallem? Oznacza to że nie chroni przed intruzami na bieżąco?
Mógłbyś mi to jakoś szerzej wytłumaczyć? Byłbym wdzięczny.
A i pytanie Norman jest lżejszy od Aviry 10 Free? Oczywiście skierowane do tych co używali Normana ;)
OXYGEN THIEF napisał:
Hm......... Szefie :dziwak :dziwak :dziwak :dziwak dobre
A co źle powiedziałem :dziwak Przecież ty tu rządzisz :D :dziwak oczywiście z tego co zauważyłem po ilości postów ;)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30599
Miasto
Trololololo
:D
"# NEW! Intrusion Guard prevents unauthorized programs from taking control of your PC. The expert utility called Advanced System Reporter is an easy-to-use reporting tool helps you log, block and stay warned against any hostile activity from intruders such as spyware, injection attempts, rootkits, deceptive applications and cyber attacks. The real-time components constitutes as a Host-based Intrusion Prevention System (HIPS).
# NEW! Privacy Tools Select your own privacy level with Norman Privacy Tools. The advanced Privacy Tool application offers a secure deletion feature wiping a file 7 times with random data to guarantee safe deletion. Privacy Tool supports Microsoft Explorer - simply right click on the file(s) and delete. In addition, it gives you various options to delete temporary files and logs from browsers and the operating system.
# IMPROVED! Antispam keeps your inbox free from unwanted junk mail. The spam engine with a detection rate of nearly 98%, stops unwanted, fraudulent and phishing emails ensuring uninterrupted service delivering the emails you really need.
"
czyli Intrusion Guard to HIPS możesz doinstalować innego HIPSA jeśli lubisz sobie klikać ;)
Privacy tools to kasowanie śmieci i takie tam ( zbędnę jak dla mnie )
Anti Spam to wiadomo

Testy testami zależy na jakich paczkach testowali i tp

Zainstaluj ,potestuj jak nie przypadnie do gustu wywal

Ma Piaskownicę a to duuuuuuuuuuuży + :D

Lżejszy na pewno nie jest , ale oferuje więcej ,Avira prawie nic nie ma i dlatego jest lekka :D

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Po nocnych testach Normana moge stwierdzic ze program jest dobry...na wielki plus zasluguje piaskownica i jezyk polski ktory mozna uruchomic po zainstalowaniu programu.Dziala szybko, blokuje niebezpieczne stronki iwirusy( te od razy wywala lub obejmuje kwarantanna).
Niestety firewall nie sprawuje sie za dobrze , brak pelnej skutecznosci w tej wersji Normana jest wielkim minusem.Oczywiscie mozna sobie zainstalowac np. Comodo firewall ale mysle ze nie o to chodzi w pakietach aby cos tam jeszcze doinstalowywac.
Norman mimo braku pelnej skutecznosci firewalla na pewno jest lepszy od Aviry , Avasta i AVG, do czolowych produktow raczej niema co go porownywac bo to poprostu nie ta liga i tyle.Jesli uzywasz Avire lub inny darmowy program to go wywal i zainstaluj Normana.

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól
Też wczoraj pomyliłem Normana z Nortonem ;) A Norman ma pisakownicę?Możn a dodawać programy do piaskownicy?Miałem go przez chcwilę i się nie przyjrzalem

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Ma piaskownice .Glowne okno programu-Antivirus&Antyspyware-Ustawienia -..i tam masz piaskownice

Andy

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
64
Sam już nie wiem. Szkoda tylko, że Norton i Kasperski nie robią takich czteroletnich promocji. Chyba dlatego, że zawsze są najlepsi?

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól
Norton nie jest aż taki wpsniały jak każdy o nim pisze.Poprostu maja dobrą reklamę jak jakiś czas temu Nod

Do góry